Skip Navigation

Stichting Prago

Non-profit

Over ons

Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenVluchtelingen & Minderheden
Deel

Secretaris bestuur

Vacature · 5–10 uur/week
Vader Rijndreef 7-9, 3561 XC Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23345
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/Secretaris-bestuur/23345 om je aan te melden
SamenvattingAls gevolg van het aflopen van de zittingstermijn van een van de bestuursleden zijn wij per direct op zoek naar een Secretaris bestuur.
Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Als secretaris van het bestuur ben je in de eerste plaats eindverantwoordelijk voor de in- en externe correspondentie van het bestuur. In de tweede plaatst ben je eindverantwoordelijk voor het personeelsbeleid van Prago. Je laat arbeidsovereenkomsten opstellen en tekent die. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over dit onderwerp. Je bent lid van het bestuur van Prago, wat inhoudt dat je samen met de andere bestuursleden het bevoegd gezag van de stichting vormt. Als bestuurslid lever je een actieve bijdrage aan de vergaderingen en overleggen van de stichting en de school. Je gaat ongeveer eens per maand in de avonduren naar een overleg in Utrecht. Daar bespreken we zaken als het algemene beleid, het jaarverslag, de begroting, het activiteitenplan en personeelskwesties.

Wie ben je?

Een prettig en communicatief mens die zich graag inzet voor een maatschappelijke organisatie. Iemand die snapt wat de mogelijkheden en beperkingen van Prago zijn. Iemand die houdt van organisatievraagstukken, samenwerking en nadenken. Iemand die hoofd- en bijzaken uitstekend van elkaar kan onderscheiden.

Wat neem je mee?

  • Affiniteit met (één van) de doelgroepen van Prago: LVB, NT1, NT2
  • Ten minste affiniteit, liefst ook ervaring in personeelsbeleid en bestuurlijke processen
  • Een relevant netwerk
  • Werk- en denkniveau: minstens hbo

Wat bieden wij?

  • Een dynamische organisatie die continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen
  • Een interessante werkomgeving en toegang tot een veelzijdig netwerk
  • Onkostenvergoeding
  • Fijne collega’s

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Frankort, secretaris. Schriftelijke reacties omvattende een motivatie en relevante onderdelen van een CV ontvangen we graag via onderstaande roze knop. 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Prago
Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof centraal, maar de cursist. Leren bij Prago is leren in een veilige en vriendelijke omgeving. Onze cursisten ontwikkelen hun basisvaardigheden, krijgen meer zelfvertrouwen, worden zelfstandiger en zelfredzamer. En, ook niet onbelangrijk, leren bij Prago is leuk! De cursist leert nieuwe mensen kennen en krijgt meer plezier in leren.

Voor wie?
Onze cursisten zijn laagopgeleid en laaggeletterd. Zij hebben een licht verstandelijke beperking of lichte psychische problematiek, of kunnen om een andere reden niet terecht bij het reguliere onderwijs. Ook kunnen zij niet goed meedoen en meekomen in de samenleving. Dat maakt hen extra kwetsbaar. Bij Prago zijn ze welkom. In de lessen ligt de nadruk op vaardigheden waar zij baat bij hebben in hun dagelijks leven, zoals een formulier invullen, de krant lezen, een mail sturen en rekenen met geld.
Deze vacature is verlopen
#23345
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/Secretaris-bestuur/23345 om je aan te melden