Skip Navigation

Stichting Prago

Non-profit

Over ons

Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenVluchtelingen & Minderheden
Deel

Cursistbegeleider Prago Overvecht

Vacature · 2–4 uur/week
Vader Rijndreef 7-9, 3561 XC Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#23307
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/Cursistbegeleider-Prago-Overvecht/23307 om je aan te melden
SamenvattingJe begeleidt cursisten tijdens de lessen lezen, taal, rekenen of digitale vaardigheden. De cursisten zijn volwassenen die moeite hebben met leren.
Uitgebreide omschrijving

Taken

Het individueel begeleiden van cursisten tijdens de les. Het gaat om hulp bij lezen, schrijven, taal, rekenen, digitale vaardigheden en het gebruik van educatieve software, computers en laptops in algemene zin. De cursisten zijn volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, met leerachterstanden en laaggeletterde Nederlands- en anderstaligen. 

De cursistbegeleider verricht zijn werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van de coördinator van de vestiging en onder regie van de docent.

Wij zoeken cursistbegeleiders voor de maandagavond en/of voor de donderdagavond van 18.45 - 21.15 uur. De lessen zijn van 19.00 - 21.00 uur.

Gewenste kennis, ervaring en vaardigheden:

Onderwijsachtergrond of affiniteit met onderwijs
Vaardig in het omgaan met diverse digitale leermiddelen
Affiniteit met onze doelgroep
Persoonlijke eigenschappen: rustig, geduldig, goed kunnen uitleggen, flexibel en creatief kunnen inspelen op de lesstof
Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden

Wij bieden:

Een leuke en zinvolle taak in een klein en betrokken team
Scholing & goede begeleiding 

 

Over Prago

Prago geeft lessen basiseducatie aan volwassenen. Onze cursisten zijn volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, met leerachterstanden,  laaggeletterde Nederlands-  en anderstaligen. Bij ons krijgen zij praktisch gericht onderwijs, zoals een eenvoudige krant lezen, een eenvoudig formulier invullen en rekenen met bv. geld. Bij Prago staat niet de lesstof centraal, maar de cursist.

Interesse? 

Maak een kennismakingsafspraak met de coördinator en docent Gerrie Overweel via onderstaande roze knop

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Prago > Cursistbegeleider Prago Overvecht
Over Stichting Prago
Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof centraal, maar de cursist. Leren bij Prago is leren in een veilige en vriendelijke omgeving. Onze cursisten ontwikkelen hun basisvaardigheden, krijgen meer zelfvertrouwen, worden zelfstandiger en zelfredzamer. En, ook niet onbelangrijk, leren bij Prago is leuk! De cursist leert nieuwe mensen kennen en krijgt meer plezier in leren.

Voor wie?
Onze cursisten zijn laagopgeleid en laaggeletterd. Zij hebben een licht verstandelijke beperking of lichte psychische problematiek, of kunnen om een andere reden niet terecht bij het reguliere onderwijs. Ook kunnen zij niet goed meedoen en meekomen in de samenleving. Dat maakt hen extra kwetsbaar. Bij Prago zijn ze welkom. In de lessen ligt de nadruk op vaardigheden waar zij baat bij hebben in hun dagelijks leven, zoals een formulier invullen, de krant lezen, een mail sturen en rekenen met geld.
Deze vacature is verlopen
#23307
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/Cursistbegeleider-Prago-Overvecht/23307 om je aan te melden