Skip Navigation

Stichting Prago

Non-profit

Over ons

Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof ...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenVluchtelingen & Minderheden
Deel

Algemeen bestuurslid

1 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Bestuur
Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenVluchtelingen & Minderheden
Deze vacature is verlopen
#25763
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/Algemeen-bestuurslid/25763 om je aan te melden
SamenvattingAls algemeen bestuurslid geef je gevraagd en ongevraagd advies over het beleid, de financiën en de activiteiten van stichting Prago.
Uitgebreide omschrijving

Als gevolg van het aflopen van de zittingstermijn zijn wij op zoek naar een nieuw 'algemeen bestuurslid', onbezoldigd, voor ongeveer 3-5 uur per maand.

Wat ga je doen?
- Als algemeen bestuurslid geef je gevraagd en ongevraagd advies over het beleid, de financiën en de activiteiten van stichting Prago.
- Je bent lid van het bestuur van Prago, wat inhoudt dat je samen met de andere bestuursleden het bevoegd gezag van de stichting vormt.
- Je levert een actieve bijdrage aan de vergaderingen en overleggen van de stichting en de school.
- Je gaat ongeveer eens per maand in de avonduren naar een overleg in Utrecht. Daar bespreken we zaken als het algemene beleid, het jaarverslag, de begroting, het activiteitenplan en personeelskwesties. Reken daarnaast op af en toe overleg per e-mail of telefoon. 

Wie ben je?
Een prettig en communicatief mens die zich graag inzet voor een maatschappelijke organisatie. Iemand die snapt wat de mogelijkheden en beperkingen van Prago zijn. Iemand die houdt van organisatievraagstukken, samenwerking en nadenken. Iemand die hoofd- en bijzaken uitstekend van elkaar kan onderscheiden. 

Wat neem je mee?
Ten minste affiniteit, liefst ook ervaring met (een van) de doelgroepen van Prago: LVB, NT1, NT2
Ten minste inzicht in, liefst ook ervaring met bestuurlijke processen
Een relevant netwerk strekt tot aanbeveling
Werk- en denkniveau: minstens hbo

Wat bieden wij?
Een dynamische organisatie die continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen
Een interessante werkomgeving en toegang tot een veelzijdig netwerk
Onkostenvergoeding
Fijne collega’s

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Reageer via de roze knop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Kuiper, directeur. 

Wat is Prago?
Stichting Prago geeft lessen basiseducatie aan volwassenen die moeite hebben met leren. Onze cursisten zijn mensen die om wat voor reden dan ook niet voldoende basisvaardigheden bezitten om goed te functioneren in de maatschappij. Denk aan mensen die laaggeletterd zijn omdat ze vroeger op school geen goede begeleiding kregen en mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Deze mensen kunnen niet terecht bij het reguliere onderwijs. Bij Prago zijn ze welkom. Prago heeft op dit moment dertig leslocaties in twaalf gemeenten, merendeels in Midden-Nederland. De sfeer bij Prago is informeel, betrokken en collegiaal. Lees alles over Prago op de website.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Workshops die je misschien ook interessant vindt
Apr14
Nieuw
Mrt11
Nieuw
Workshop · 11 mrt, 19:00 - 21:00
Utrecht
'Ik wil mooie zinnen maken!' Geplaatst door Taal Doet Meer
Apr22
Nieuw
Workshop · 22 apr, 19:00 - 21:30
Utrecht
Interculturele communicatieGeplaatst door Taal Doet Meer
Apr28
Workshop · 28 apr, 19:30 - 22:00
Vanuit huis
Dialoog begeleidenWil je online dialogen leren begeleiden? Meer weten over de waarderende dialoogmethodiek en de fasen van een gesprek? Schrijf je in voor deze workshop!Geplaatst door Utrecht in Dialoog
Activiteiten die je misschien ook interessant vindt
4–8 uur/week
Utrecht
GardenersWe are looking for people who like to help with gardening for 2 hours per week. A little garden experience is nice, but not so good!Geplaatst door Bij Bosshardt Zuilen
4–20 uur/week
De Meern
Kom je onze deelnemers helpen, om samen de afwas te doen?In restaurant bakkerij Brazzerie, zoeken we iemand die samen met een deelnemer van de dagbesteding de afwas kan doen.Geplaatst door Abrona dagbesteding Utrecht
2–4 uur/week
Utrecht
Ochtend-/avondvrijwilliger bij de daklozenopvangKom ons team versterken in de ochtend bij het ontbijt of 's avonds. Geplaatst door Stichting De Tussenvoorziening
6–7 uur/week
Utrecht
Muziektent De Klanksteen zoekt vrijwilligers.Houd jij van muziek en cultuur en wil je graag mee helpen om onze festiviteiten tot een succes te maken. Meld je dan aan bij Stichting De Klanksteen!Geplaatst door Stichting De Klanksteen
5–8 uur/week
Vleuten
Zorgvrijwilligers (zorgervaring niet nodig) Johannes Hospitium VleutenBen je zorgzaam ingesteld en draai je je hand niet om voor praktisch werk? Kom onze verpleegkundigen helpen bij de zorg aan de gasten.Geplaatst door Johannes Hospitium Vleuten
1–2 uur/week
De Bilt
Ontwerper flyersOntwerpen van flyers voor aankomende evenementen. Zowel in het Nederlands als in het Spaans.Geplaatst door Stichting Casa Latina
Over Stichting Prago
Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof centraal, maar de cursist. Leren bij Prago is leren in een veilige en vriendelijke omgeving. Onze cursisten ontwikkelen hun basisvaardigheden, krijgen meer zelfvertrouwen, worden zelfstandiger en zelfredzamer. En, ook niet onbelangrijk, leren bij Prago is leuk! De cursist leert nieuwe mensen kennen en krijgt meer plezier in leren.

Voor wie?
Onze cursisten zijn laagopgeleid en laaggeletterd. Zij hebben een licht verstandelijke beperking of lichte psychische problematiek, of kunnen om een andere reden niet terecht bij het reguliere onderwijs. Ook kunnen zij niet goed meedoen en meekomen in de samenleving. Dat maakt hen extra kwetsbaar. Bij Prago zijn ze welkom. In de lessen ligt de nadruk op vaardigheden waar zij baat bij hebben in hun dagelijks leven, zoals een formulier invullen, de krant lezen, een mail sturen en rekenen met geld.
Deze vacature is verlopen
#25763
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/Algemeen-bestuurslid/25763 om je aan te melden