Skip Navigation

Stichting Prago

Non-profit

Over ons

Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenVluchtelingen & Minderheden
Deel

2 ICT-assistenten De Meern

Vacature · 2–5 uur/week
Bovenpolder 80, 3453 NN De Meern, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#23267
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/2-ICT-assistenten-De-Meern/23267 om je aan te melden
SamenvattingBij de Prago: twee enthousiaste, geduldige ICT-assistenten gezocht om volwassenen met een leerachterstand o.a. te leren computeren op de ma- of do-av.
Uitgebreide omschrijving

De functie

De functie ICT-assistent (IA) is een vrijwilligersfunctie. De ICT-assistent verricht zijn werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van de coördinator van de vestiging en onder uitvoering van de ICT-coördinator van Prago.

Taken

Je verricht van kleine onderhoudswerkzaamheden aan de laptops van Prago en je ondersteunt de docenten bij het gebruik van ICT in de school. Dit alles volgens het ICT-beleid van de school en in opdracht van de ICT-coördinator van Prago.

Gewenste kennis, ervaring en vaardigheden

  • Kennis van hard- en softwareconfiguraties
  • Vaardig in het omgaan met diverse digitale leermiddelen
  • Affiniteit met onze doelgroep
  • Persoonlijke eigenschappen: rustig, geduldig, goed kunnen uitleggen

Functieomvang

Minimaal één avond per week, maximaal twee avonden per week van 18.45 - 21.15 uur. De lessen zijn van 19.00 - 21.00 uur.

Wij bieden

Een leuke en zinvolle taak in een klein en betrokken team.
Jaarlijks kunnen maximaal twee vrijwilligers per vestiging in aanmerking komen voor een vrijwilligersvergoeding op declaratiebasis à  € 5,- per gewerkte avond. Dit is inclusief reiskostenvergoeding.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met directeur Henk Kuiper, contactgegevens via de roze knop. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Prago
Stichting Prago biedt landelijk praktisch gericht onderwijs (basiseducatie) aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Waarom Prago?
Bij Prago staat niet de lesstof centraal, maar de cursist. Leren bij Prago is leren in een veilige en vriendelijke omgeving. Onze cursisten ontwikkelen hun basisvaardigheden, krijgen meer zelfvertrouwen, worden zelfstandiger en zelfredzamer. En, ook niet onbelangrijk, leren bij Prago is leuk! De cursist leert nieuwe mensen kennen en krijgt meer plezier in leren.

Voor wie?
Onze cursisten zijn laagopgeleid en laaggeletterd. Zij hebben een licht verstandelijke beperking of lichte psychische problematiek, of kunnen om een andere reden niet terecht bij het reguliere onderwijs. Ook kunnen zij niet goed meedoen en meekomen in de samenleving. Dat maakt hen extra kwetsbaar. Bij Prago zijn ze welkom. In de lessen ligt de nadruk op vaardigheden waar zij baat bij hebben in hun dagelijks leven, zoals een formulier invullen, de krant lezen, een mail sturen en rekenen met geld.
Deze vacature is verlopen
#23267
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Prago/activiteiten/2-ICT-assistenten-De-Meern/23267 om je aan te melden