Skip Navigation
Over ons

Stichting Onder Anderen organiseert twee buurtrestaurants: Diny’s Diner in buurthuis Sterrenwijk en Belle’s Bistro in buurthuis Zuilen.

Onze restaurants zijn plekken in de wijk waar je in een rustige...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familie
Deel

Kookliefhebber voor sociaal buurtrestaurant

Vacature · 1–4 uur/week
Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht, Netherlands
Catering
Deze vacature is verlopen
#24202
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Onder-Anderen/activiteiten/Kookliefhebber-voor-sociaal-buurtrestaurant/24202 om je aan te melden
SamenvattingWe zijn altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger voor eenzame mensen te koken.
Uitgebreide omschrijving

Stichting Onder Anderen is op zoek naar vrijwilligers voor haar beide locaties in Utrecht: Belle’s Bistro (Zuilen) en Diny’s Diner (Sterrenwijk).

Kom jij ons team van vrijwilligers versterken?

Voor onze sociale buurtrestaurants zoeken we kookliefhebbers en gast-heren/-vrouwen (m/v).

Twee keer per week koken wij voor een groep van 15-25 gasten: zondag in buurthuis Sterrenzicht (in Sterrenwijk), en woensdag in buurthuis Zuilen. Dat doen we met drie vrijwilligers per keer, en we eten gezellig met de gasten mee. Bij ons eet je niet alleen. Wil je een impressie van wat we doen? Kijk eens naar deze reportage van U in de Wijk: https://www.youtube.com/watch?v=Tmt-RaIA0ao

Per avond werken we met een 'chefkok' (die verzint het menu, doet de inkoop en begint om ongeveer half vier met koken), een 'souschef/kok' (die haakt om vijf uur aan om te helpen met koken, mag ook eerder) en een gastheer/-vrouw (die komt ook om vijf uur en ontvangt de gasten en doet de administratie). Na het eten ruimen we met z’n allen af en op, en doen we de afwas (samen met de afwasmachine).

Wie zoeken we?

  • Kookliefhebbers: Iemand die het leuk vind om te koken en dit ook voor een grote groep wil doen (je hoeft géén professionele ervaring te hebben, als je maar een kookliefhebber bent!)
  • Gastheer/-vrouw: Iemand die het leuk vind om onze gasten te ontvangen en een gesprekje met ze aan te gaan

Wat bieden we?

  • We gooien je niet in het diepe – je wordt uitgebreid begeleid, dus schroom niet als je nog nooit voor een groep gekookt hebt; dit geldt natuurlijk ook voor de host
  • Je doet maatschappelijk relevant werk
  • En natuurlijk bieden we je een enthousiast team van vrijwilligers om mee samen te werken

Heb je interesse om mee te doen? Meld je dan aan, en we nemen contact met je op voor een kennismaking op één van onze locaties.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Onder Anderen > Kookliefhebber voor sociaal buurtrestaurant
Over Stichting Onder Anderen
Stichting Onder Anderen organiseert twee buurtrestaurants: Diny’s Diner in buurthuis Sterrenwijk en Belle’s Bistro in buurthuis Zuilen.

Onze restaurants zijn plekken in de wijk waar je in een rustige en veilige sfeer een gezonde maaltijd kan eten, samen met anderen.

Gezonde maaltijd
Huiselijke sfeer


We zijn elke zondag en elke dinsdag vanaf 17:30 open, in Buurthuis Sterrenzicht en elke woensdag in Buurthuis Zuilen.

Om 18:00 serveren we een gezonde maaltijd.

De maaltijd is gezond & genoeg, vlees of vis & altijd vega, en inclusief salade en een toetje. De prijs is 3,50 euro. Na de maaltijd bieden we je koffie of thee aan, met een koekje. Voor de liefhebbers is er tijd voor een spelletje. Of de krant. Of gewoon een praatje. Rond 20:30 is het tijd om weer naar huis te gaan.

Stichting Onder Anderen wordt geheel gedragen door enthousiaste vrijwilligers.
Deze vacature is verlopen
#24202
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Onder-Anderen/activiteiten/Kookliefhebber-voor-sociaal-buurtrestaurant/24202 om je aan te melden