Skip Navigation
Over ons

Ieder kind moet zich ten volle kunnen ontplooien, ongeacht zijn achtergrond, het opleidingsniveau van zijn ouders of hun financiële middelen. Helaas is dit nog steeds niet voor alle kinderen...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & Jeugd
Deel

Studenten gezocht voor aankomende projectperiode (oktober-maart)

Vacature · 2–4 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.


Vacature Delen
#24880
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Move-Utrecht/activiteiten/Studenten-gezocht-voor-aankomende-projectperiode-oktober-maart/24880 om je aan te melden
SamenvattingWe zijn opzoek naar enthousiaste studenten die kinderen (10-12 jaar) willen begeleiden met het realiseren van hun talenten en ideeën voor de buurt!
Uitgebreide omschrijving

Stichting Move koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Door hen samen in actie te laten komen voor hun omgeving merken deze kinderen wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. De ideeën die de kinderen bedenken voor de buurt worden door de studenten begeleid.

Jullie gaan in totaal vijf keer naar een basisschool in een minder bedeelde wijk in Utrecht. Daarnaast komen de kinderen een keer met jullie mee naar jullie leefwereld en krijgen zo een kijkje in het studentenleven van Utrecht. Als vrijwilliger word je door Move begeleid, werk je aan je didactische skills en leer je in korte tijd projectmatig te werk te gaan.

Voor onze volgende projectperiode (vanaf maart/april 2020) zijn we weer opzoek naar studenten die het leuk vinden zichzelf te ontwikkelen, zich in te zetten voor Utrecht en uit hun eigen 'studentenbubbel' durven te stappen. Je bent gemiddeld 2 tot 4 uur p/w met het project bezig gedurende een klein half jaar. 

Lijkt dit je leuk? Laat het ons weten! 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Move Utrecht > Studenten gezocht voor aankomende projectperiode (oktober-maart)
Over Stichting Move Utrecht
Ieder kind moet zich ten volle kunnen ontplooien, ongeacht zijn achtergrond, het opleidingsniveau van zijn ouders of hun financiële middelen. Helaas is dit nog steeds niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Stichting Move zet zich in voor kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Wij vinden dat ieder kind recht heeft om zijn perspectief te verbreden, zijn talent te ontdekken en dat in te zetten voor zijn omgeving. Met onze projecten geven wij kinderen de kans te ontdekken wat ze waard zijn.

Move koppelt kinderen uit minder bedeelde wijken aan studenten. Ze brainstormen over de vraag: hoe kunnen wij zelf de buurt verbeteren? Samen nemen zij de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een maatschappelijk project. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij voorop: samen met de studenten geven zij hun buurt een boost. Ze organiseren bijvoorbeeld een spelletjesmiddag voor ouderen, maken ze een kunstwerk in de wijk of doen samen met buurtbewoners een zwerfvuilopruimactie. Naast het bedenken en uitvoeren van een project in de buurt, nemen de studenten de kinderen ook een dag mee naar het studentenleven. Zo gaan ze bijvoorbeeld naar de Universiteit, naar een studentenhuis, of gaan ze samen sporten op de vereniging. Kortom: het is voor beide partijen een blikverruimende ervaring!
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.


Vacature Delen
#24880
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Move-Utrecht/activiteiten/Studenten-gezocht-voor-aankomende-projectperiode-oktober-maart/24880 om je aan te melden