Skip Navigation
Over ons

Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieVluchtelingen & Minderheden
Deel

Organisator / programmaontwerper gezocht voor project voor Eritrese nieuwkomers

Vacature · 3–4 uur/week
Lamérislaan 118, 3571 LC Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23153
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Organisator--programmaontwerper-gezocht-voor-project-voor-Eritrese-nieuwkomers/23153 om je aan te melden
SamenvattingRond november starten we een nieuw project voor een groep Eritrese nieuwkomers! We zoeken organisatoren om het project vorm te geven.
Uitgebreide omschrijving

Vind jij het leuk programmaonderdelen en evenementen te organiseren voor Eritrese nieuwkomers? Bezig te zijn met de toekomst van Eritreërs in Nederland? Daar een steentje aan bij te dragen, terwijl je nieuwe mensen leert kennen? Dan zoeken we jou. Rond november starten we een nieuw project voor een groep Eritrese nieuwkomers. We zoeken hiervoor mede-organisatoren.

Wat doet Mexaena?
Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinya. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn aan een netwerk in de stad. Een welkome aanvulling op het bestaande programma waar iedere vluchteling inrolt.

Bij Mexaena komt de groep tweewekelijks bij elkaar om meer te leren over elkaars cultuur, over wonen en (samen)werken in Nederland, maar ook over het leren omgaan met geld komt aan bod. De deelnemers krijgen met een Nederlandse coach de kans om meer te oefenen met de taal, maar vooral ook zich meer thuis te gaan voelen in Utrecht en in Nederland. De basis voor succes. Daarom zijn activiteiten zoals museumbezoeken, vrijwilligerswerk en met elkaar sporten ook onderdeel van het programma.

Organisatoren
Lijkt jou het leuk na te denken over leuke maar ook leerzame activiteiten waar twee groepen mensen elkaars cultuur beter leren kennen? Dat kan in allerlei vormen zijn: quiz, toneel, dans, presenteren, taalspellen, rollenspellen… Er ligt al veel, maar we zijn op zoek naar wat vernieuwing en iemand die tijd heeft dit voor te bereiden. De bijeenkomsten vinden om de week plaats in Buurthuis Rosa. Je doet dit samen met een andere organisator zodat je in principe een bijeenkomst per maand organiseert.

Lijkt het jou leuk ons komend seizoen te helpen? Stuur ons dan een berichtje via onderstaande roze knop. Als je vragen hebt kunnen we altijd even mailen of bellen. Voordat het project begint organiseren we nog een informatiebijeenkomst.

Hannah, Finhas en Joset van Mexaena

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Mexaena
Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een netwerk in de stad. Een welkome aanvulling op het bestaande programma waar iedere vluchteling inrolt. Bij Mexaena komt de groep iedere week bij elkaar om meer te leren over elkaars cultuur, over wonen en (samen)werken in Nederland, maar ook het leren omgaan met geld komt aan bod. De deelnemers krijgen met een Nederlandse coach de kans om meer te oefenen met de taal, maar vooral ook zich meer thuis te gaan voelen in Utrecht en in Nederland. De basis voor succes. Daarom zijn activiteiten zoals museumbezoeken, vrijwilligerswerk en met elkaar sporten ook onderdeel van het programma.
Deze vacature is verlopen
#23153
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Organisator--programmaontwerper-gezocht-voor-project-voor-Eritrese-nieuwkomers/23153 om je aan te melden