Skip Navigation
Over ons

Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieVluchtelingen & Minderheden
Deel

Coaches gezocht voor Eritrese nieuwkomers

Vacature · 4–6 uur/week
Lamérislaan 118, 3571 LC Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#25148
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Coaches-gezocht-voor-Eritrese-nieuwkomers/25148 om je aan te melden
SamenvattingLijkt het jou leuk om Eritrese nieuwkomers een handje te helpen? Stichting Mexaena zoekt vanaf oktober 2017 coaches voor haar nieuwe project!
Uitgebreide omschrijving

Lijkt jou het leuk om Eritrese nieuwkomers een handje te helpen? Stichting Mexaena zoekt vanaf oktober 2017 coaches voor haar nieuwe project. Als coach word je onderdeel van een netwerk van Eritrese nieuwkomers en Nederlandse coaches die elkaar leren kennen gedurende wekelijke bijeenkomsten op maandagavond.

Elke deelnemer van het project wordt gekoppeld aan een persoonlijke coach. Als coach help je deze persoon met ons project. Dit doe je door hem of haar te helpen met een netwerk opbouwen. Je spreekt persoonlijk af of in groepsverband. Want naast onze maandagavonden zullen er ook andere activiteiten worden georganiseerd. Dit organiseren we vanuit Mexaena, maar ook als coach kun je een activiteit organiseren voor jouw groep.

Wat kost het aan tijd? Het project duurt ongeveer een half jaar. Het is de bedoeling dat je een deel van de maandagavonden aanwezig bent en daarnaast wekelijks contact hebt met de deelnemer die je begeleid. Het doel van ons is om elke deelnemer aan een netwerk in Utrecht te helpen. Als coach ben je hier onmisbaar in.

Mexaena heeft als doel een netwerk creëren voor Eritrese nieuwkomers. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar mensen leren kennen waarmee je af en toe kan eten of samen een concert bezoeken, ook dat is werken aan een netwerk. Je meer thuis voelen omdat je meer mensen leert kennen.

De deelnemers van het afgelopen traject zijn bezig met hun inburgering. Sommige zitten op A1 niveau, een paar anderen al op A2. Maar allemaal willen ze meer Nederlands spreken. Vaker dan die drie dagdelen in de week als ze in de schoolbanken zitten. Daarom wordt er bij Mexaena veel gepraat met elkaar. In iedere bijeenkomst. En ondertussen werken we aan belangrijke thema’s zoals cultuurverschillen en met geld leren omgaan.

Vanaf oktober 2017 starten we met een nieuwe groep. Op maandag 11 september is er een informatieavond. Geef je op via onderstaande roze knop. In de mail kun je ook je vragen stellen, we nemen dan contact met je op.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Mexaena
Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een netwerk in de stad. Een welkome aanvulling op het bestaande programma waar iedere vluchteling inrolt. Bij Mexaena komt de groep iedere week bij elkaar om meer te leren over elkaars cultuur, over wonen en (samen)werken in Nederland, maar ook het leren omgaan met geld komt aan bod. De deelnemers krijgen met een Nederlandse coach de kans om meer te oefenen met de taal, maar vooral ook zich meer thuis te gaan voelen in Utrecht en in Nederland. De basis voor succes. Daarom zijn activiteiten zoals museumbezoeken, vrijwilligerswerk en met elkaar sporten ook onderdeel van het programma.
Deze vacature is verlopen
#25148
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Coaches-gezocht-voor-Eritrese-nieuwkomers/25148 om je aan te melden