Skip Navigation
Over ons

Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieVluchtelingen & Minderheden
Deel

Coaches gezocht voor Eritrese nieuwkomers

Vacature · 3–6 uur/week
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#24967
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Coaches-gezocht-voor-Eritrese-nieuwkomers/24967 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Lijkt jou het leuk Eritrese nieuwkomers te helpen aan een netwerk? Dan is ons nieuwe project iets voor jou.

7 november begint Mexaena met een nieuw project. Dit betekent dat we vanaf die maandagavond elke week bij elkaar komen met een groep Eritrese nieuwkomers en Nederlandse coaches. De avonden vinden plaats in Buurthuis Rosa in Lombok.

Het programma zal bestaan uit taal, communicatie, toneel, fotografie, met geld leren omgaan, sporten en vrijwilligerswerk. Alles met het doel om een netwerk te creëren. Wil je meedoen? 

Elke deelnemer van het project wordt gekoppeld aan een persoonlijke coach. Als coach help je deze persoon met ons project. Dit doe je door hem of haar te helpen met een netwerk opbouwen. Je spreekt persoonlijk af of in groepsverband. Want naast onze maandagavonden zullen er ook andere activiteiten worden georganiseerd. Dit organiseren we vanuit Mexaena, maar ook als coach kun je een activiteit organiseren voor jouw groep.

Wat kost het aan tijd? Het project duurt vier maanden. Het is de bedoeling dat je een deel van de maandagavonden aanwezig bent en daarnaast ongeveer wekelijks contact hebt met de deelnemer die je begeleidt. Ons doel is om elke deelnemer aan een netwerk in Utrecht te helpen. Als coach ben je hier onmisbaar in.

Nieuwsgierig? Zet dan 24 oktober in je agenda. Dan organiseren we een informatiebijeenkomst voor coaches. We starten om 19.30 uur in Buurthuis Rosa, Malakkastraat 6. Meld je aan via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Nieuwegein > Nieuwegein Activiteiten > Stichting Mexaena > Coaches gezocht voor Eritrese nieuwkomers
Over Stichting Mexaena
Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een netwerk in de stad. Een welkome aanvulling op het bestaande programma waar iedere vluchteling inrolt. Bij Mexaena komt de groep iedere week bij elkaar om meer te leren over elkaars cultuur, over wonen en (samen)werken in Nederland, maar ook het leren omgaan met geld komt aan bod. De deelnemers krijgen met een Nederlandse coach de kans om meer te oefenen met de taal, maar vooral ook zich meer thuis te gaan voelen in Utrecht en in Nederland. De basis voor succes. Daarom zijn activiteiten zoals museumbezoeken, vrijwilligerswerk en met elkaar sporten ook onderdeel van het programma.
Deze vacature is verlopen
#24967
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Coaches-gezocht-voor-Eritrese-nieuwkomers/24967 om je aan te melden