Skip Navigation
Over ons

Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieVluchtelingen & Minderheden
Deel

Coaches gezocht voor Eritrese nieuwkomers

Vacature · 3–4 uur/week
Lamérislaan 118, 3571 LC Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#23687
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Coaches-gezocht-voor-Eritrese-nieuwkomers/23687 om je aan te melden
SamenvattingRond november starten we een nieuw project voor een groep Eritrese nieuwkomers! We zoeken hiervoor coaches en organisatoren.
Uitgebreide omschrijving

Mexaena zoekt enthousiaste vrijwilligers!

Vind jij het leuk nieuwe mensen te leren kennen? Iets van een andere cultuur te leren? En heb je zin om iemand op weg te helpen in een Utrecht? Dan zoeken we jou. Rond november starten we een nieuw project voor een groep Eritrese nieuwkomers. We zoeken hiervoor coaches.

Wat doet Mexaena?
Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinya. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn aan een netwerk in de stad. Een welkome aanvulling op het bestaande programma waar iedere vluchteling inrolt.

Bij Mexaena komt de groep tweewekelijks bij elkaar om meer te leren over elkaars cultuur, over wonen en (samen)werken in Nederland, maar ook over het leren omgaan met geld komt aan bod. De deelnemers krijgen met een Nederlandse coach de kans om meer te oefenen met de taal, maar vooral ook zich meer thuis te gaan voelen in Utrecht en in Nederland. De basis voor succes. Daarom zijn activiteiten zoals museumbezoeken, vrijwilligerswerk en met elkaar sporten ook onderdeel van het programma.

Coaches
Als coach word je aan een deelnemer gekoppeld. We proberen een leuke match te maken met iemand waarmee je een interesse deelt. Je ziet elkaar op onze tweewekelijkse activiteiten op maandagavond, maar spreekt elkaar ook tussentijds. Wat je als coach doet? Vooral iemand leren kennen, Nederlands met elkaar praten of misschien kun je iemand concreet helpen met bijvoorbeeld een c.v. maken. Waar je iemand mee kan helpen varieert per deelnemer.

We komen iedere twee weken bij elkaar in Buurthuis Rosa en daarnaast verwachten we dat je in die andere week met elkaar afspreekt. Tijdens deze activiteiten leren we elkaar beter kennen, werken we aan communicatie, cultuuruitwisseling en doen we spellen. Daarnaast kun je als coach ook optioneel mee met leuke extra activiteiten, bijvoorbeeld een concert bezoeken.

Lijkt het jou leuk ons komend seizoen te helpen? Stuur ons dan een berichtje via onderstaande roze knop. Als je vragen hebt kunnen we altijd even mailen of bellen. Voordat het project begint organiseren we nog een informatiebijeenkomst.

Hannah, Finhas en Joset van Mexaena

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Mexaena
Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinia. Met de nadruk op ‘ons’. Bij Mexaena werken Eritrese nieuwkomers samen met Nederlandse coaches en Eritreeërs die al langer in Nederland zijn, aan een netwerk in de stad. Een welkome aanvulling op het bestaande programma waar iedere vluchteling inrolt. Bij Mexaena komt de groep iedere week bij elkaar om meer te leren over elkaars cultuur, over wonen en (samen)werken in Nederland, maar ook het leren omgaan met geld komt aan bod. De deelnemers krijgen met een Nederlandse coach de kans om meer te oefenen met de taal, maar vooral ook zich meer thuis te gaan voelen in Utrecht en in Nederland. De basis voor succes. Daarom zijn activiteiten zoals museumbezoeken, vrijwilligerswerk en met elkaar sporten ook onderdeel van het programma.
Deze vacature is verlopen
#23687
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Mexaena/activiteiten/Coaches-gezocht-voor-Eritrese-nieuwkomers/23687 om je aan te melden