Stichting Mentorschap Noordwest en Midden is een organisatie die vrijwilligers inzet voor cliënten die (deels) wilsonbekwaam zijn en dus een wettelijke vertegenwoordiger nodig hebben die voor hun ...
Echt iets voor een ander betekenen? Word mentor!
Mensen die door hun ziekte of beperking niet volledig zelf in staat zijn beslissingen te nemen, hebben een ander nodig die hen daarbij ondersteunt. Mentoren van Stichting Mentorschap doen dit. Zij worden door de rechter aangewezen om voor iemand met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, dementie of een psychiatrische stoornis, het mentorschap uit te voeren. In Utrecht is Stichting Mentorschap op zoek naar vrijwilligers die deze bijzondere taak op zich willen nemen.
Als mentor behartigt u de belangen van iemand die als gevolg van een ziekte of beperking niet (meer) geheel zelfstandig in staat is zijn/haar persoonlijke belangen op het gebied van zorg en welzijn te overzien en behartigen en niet over een sociaal netwerk beschikt die deze rol op zich kan nemen.
De mentor treedt als wettelijke vertegenwoordiger naast de cliënt op in overleggen met de zorginstelling/ hulpverlenende instantie en streeft ernaar keuzes en beslissingen op het gebied van de zorg en welzijn zoveel mogelijk samen of in de geest van de cliënt te nemen.
De mentor wordt door de kantonrechter benoemd en is dus wettelijk bevoegd als vertegenwoordiger van de cliënt. De minimum leeftijd is 21 jaar.
U beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, een warme persoonlijkheid en inlevingsvermogen in de belevingswereld van de cliënt.
U moet kunnen samenwerken en onderhandelen met zorginstellingen als het gaat om de belangenbehartiging en vertegenwoordiging van de cliënt.
U bent besluitvaardig en in staat zijn grenzen te kunnen stellen.
U heeft een reflectief vermogen en affiniteit met de doelgroep.