Skip Navigation
Over ons

Een meeleefgezin biedt vrijwillig opvang aan een kind (-9 maanden t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving...

Gezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Word meeleefsingle en help jonge kinderen!

Vacature · 6–12 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Ondersteunend werkSociaal contactZorgVriendschapBegeleiding
LuisterenPraten met anderen
#26695
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-MeeleefGezin/activiteiten/Word-meeleefsingle-en-help-jonge-kinderen/26695 om je aan te melden
SamenvattingJe wilt je inzetten voor ouders die steun kunnen gebruiken bij de zorg voor hun kind(eren), door hun kind(eren) op te vangen in jouw huis
Uitgebreide omschrijving

Door Covid-19 moeten we onze activiteiten soms aanpassen. We houden ons aan de landelijke maatregelen en leveren maatwerk.


Wat doet een meeleefsingle?

Voor ouders met psychische problemen kan het lastig zijn om aan te voelen wat hun kind nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat zij hier van huis uit minder mee bekend zijn, door angstige of depressieve gevoelens of omdat er veel zorgen zijn.

De meeleefsingle is er voor het kind. Door het vrijwillig opnemen in jouw omgeving en situatie wordt het kind gestimuleerd tot spel, komt het tot rust en wordt het gezien en gehoord. Je kijkt op de momenten dat het kind bij jou is wat het nodig heeft en sluit hierop aan. 

MeeleefGezin richt zich bij de start op kinderen van -9 maanden tot en met 4 jaar van ouders met psychische problemen. Al voor de geboorte kunnen we een match maken. Dit kan al veel stress wegnemen bij aanstaande ouders.

Een meeleefsingle vangt, na uitgebreide screening en training, het kind een dag per week en een weekend per maand op. Regelmaat is belangrijk voor het kind om te kunnen hechten aan jou als meeleefouder.

Professionals begeleiden de koppeling van beide gezinnen. Alles is gericht op een goede match. Hierdoor kan een langdurige relatie ontstaan tussen jou en het kind.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting MeeleefGezin > Word meeleefsingle en help jonge kinderen!
Over Stichting MeeleefGezin
Een meeleefgezin biedt vrijwillig opvang aan een kind (-9 maanden t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving. Deze ervaringen dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van deze kinderen en geven ruimte aan een optimale relatieopbouw tussen ouder(s) en kinderen. Het ontlast ouders wat bijdraagt aan hun eigen welzijn en de relatie met hun kinderen.

Vrijwilligers verzorgen de opvang, professionals begeleiden de koppelingen tussen de gezinnen en de landelijke coördinatie is in handen van de Stichting.
·
#26695
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-MeeleefGezin/activiteiten/Word-meeleefsingle-en-help-jonge-kinderen/26695 om je aan te melden