Skip Navigation
Over ons

Stichting Leergeld Utrecht ondersteunt ouders met een laag inkomen bij binnen-en buitenschoolse activiteiten van hun kinderen (leeftijd 0-18) door bijvoorbeeld te helpen met het bekostigen van...

Kinderen & JeugdArmoede & HuisvestingSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Penningmeester voor Leergeld Utrecht

Vacature · 1–4 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
#29152
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Leergeld-Utrecht/activiteiten/Penningmeester-voor-Leergeld-Utrecht/29152 om je aan te melden
SamenvattingDoor het aanstaande vertrek van onze huidige penningmeester is leergeld Utrecht op zoek naar een enthousiaste en bevlogen vervanger.
Uitgebreide omschrijving

In de gemeente Utrecht wonen meer dan 10.000 kinderen in gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. Voor de aanschaf van een fiets, of een computer om huiswerk te maken, schiet het gezinsinkomen veelal tekort. Ook de kosten voor een schoolreisje kunnen de ouders vaak nauwelijks opbrengen.

Stichting Leergeld Utrecht vindt dat onacceptabel en wil dat álle kinderen volwaardig kunnen meedoen aan onderwijs, cultuur en sport. Om dat te bereiken, werken we nauw samen met ketenpartners en de gemeente Utrecht.

De laatste jaren maken wij een turbulente groei door en een gedegen financieel meerjarenbeleid is de komende tijd topprioriteit van onze stichting.

 

Het dagelijks werk van Leergeld Utrecht wordt uitgevoerd door twee coördinatoren (samen 1,2 fte) en een team van 10-15 vrijwilligers en stagiaires. Een meewerkend bestuur van zeven leden stuurt organisatie op hoofdlijnen aan.

Vanwege het vertrek van de huidige penningmeester zoekt het bestuur van Leergeld Utrecht per 1 januari 2021 een

 

ENTHOUSIASTE EN BEVLOGEN PENNINGMEESTER (ONBEZOLDIGD)

 

Onze ideale kandidaat

·       beschikt over uitstekende financieel-administratieve en organisatorische vaardigheden;

·       heeft ervaring met het ontwikkelen van meerjarig financieel beleid;

·       is zakelijk en betrokken;

·       is proactief en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

·       heeft ervaring met marketing en funding;

·       kan zich goed bewegen in een politieke en bestuurlijke werkomgeving;

·       heeft affiniteit met de aanpak van armoede;

·       is een teamplayer;

·       is een natuurlijke netwerker;

 

Wat ga je doen?

Je focus ligt op het verder ontwikkelen en uitvoeren van het financieel meerjarenbeleid. Je stelt jaarlijks de begroting op, in overleg met de coördinatoren en houdt financieel de vinger aan de pols van de organisatie. Samen met andere bestuursleden en de coördinatoren zoek je naar kansen voor verdere ontwikkeling van Stichting Leergeld, waarbij funding en vergroten van de impact van Leergeld Utrecht centraal staan.

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een belangrijke rol in een dynamische organisatie die in toenemende mate bijdraagt aan de toekomstkansen van kinderen uit arme gezinnen. Je krijgt volop ruimte om je eigen ideeën en creativiteit in te zetten om de impact van Leergeld Utrecht verder te vergroten.

 

Enthousiast?

Solliciteer door jouw motivatie met cv voor 8 november per e-mail te sturen naar Stichting Leergeld Utrecht

 

Wil je eerst meer weten? Stuur ons dan een e-mail met contactgegevens, dan nemen wij snel contact op.

 

Hoe kom ik er?
Over Stichting Leergeld Utrecht
Stichting Leergeld Utrecht ondersteunt ouders met een laag inkomen bij binnen-en buitenschoolse activiteiten van hun kinderen (leeftijd 0-18) door bijvoorbeeld te helpen met het bekostigen van excursies, werkweken en schoolkampen.

Ook kijken we mee of er nog andere voorzieningen zijn die onbenut zijn maar wel aangevraagd kunnen worden. Als dit zo is, helpen we hen met het aanvragen ervan. Dit gebeurt door middel van een huisbezoek.
·
#29152
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Leergeld-Utrecht/activiteiten/Penningmeester-voor-Leergeld-Utrecht/29152 om je aan te melden