Skip Navigation
Over ons

Uitgestrekte bossen, paarse heidevelden, weidse polders met molens, vogelrijke uiterwaarden, oude kastelen en statige buitenplaatsen. De provincie Utrecht is mooi.

Samen met ruim 22.000 Beschermers...

Milieu & Duurzaamheid
Deel

Wordt u ‘de spin in het web’ voor ‘t Winkeltje op Oostbroek?

Vacature · 8–10 uur/week
Bunnikseweg 45, 3732 HV De Bilt, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23979
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Het-Utrechts-Landschap/activiteiten/Wordt-u-de-spin-in-het-web-voor-t-Winkeltje-op-Oostbroek/23979 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Winkeltje van Het Landschap is gevestigd in de orangerie van landgoed Oostbroek in De Bilt en is tevens een informatiecentrum van Utrechts Landschap. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over wandel- en fietsroutes in de omgeving en ook streekeigen natuurproducten, fruit en wildernisvlees. Op het terras en binnen is plek om een kopje koffie of thee te drinken. ’t Winkeltje wordt volledig gerund door vrijwilligers onder leiding van een bestuur, dat commissie wordt genoemd.

Wij zoeken een voorzitter 't Winkeltje Oostbroek in De Bilt die daar de rol van de ‘spin in het web’ gaat vervullen.

De functie
Samen met o.a. penningmeester, secretaris en coördinator inkoop, vormt de voorzitter de commissie van ‘t Winkeltje. De commissie is verantwoordelijk voor een mooi assortiment producten, een goed georganiseerde en functionerende winkel en een gemotiveerde groep vrijwilligers. Het kernwoord is samenwerken, zowel binnen de commissie als met de andere vrijwilligers. De voorzitter is de verbindende schakel tussen vrijwilligers en de professionele organisatie. Vandaar: de spin in 't web!

Verdere taken van de voorzitter zijn:
- voorbereiden van de commissievergaderingen en deze voorzitten;
- fungeren als aanspreekpunt van de coördinatoren werkgroepen en de professionele organisatie;
- meewerken aan de samenstelling van een jaarplan;

Gezocht
Voor de vrijwilligersfunctie voorzitter ‘t Winkeltje zoeken we kandidaten die:
-          beschikken communicatieve en organisatorische vaardigheden
-          in staat zijn mensen te enthousiasmeren en te betrekken bij de werkzaamheden
-          affiniteit hebben met natuur en landschap

Wij bieden:
Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Landschap’ en twee keer per jaar het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in De Bilt > De Bilt Activiteiten > Stichting Het Utrechts Landschap > Wordt u ‘de spin in het web’ voor ‘t Winkeltje op Oostbroek?
Over Stichting Het Utrechts Landschap
Uitgestrekte bossen, paarse heidevelden, weidse polders met molens, vogelrijke uiterwaarden, oude kastelen en statige buitenplaatsen. De provincie Utrecht is mooi.

Samen met ruim 22.000 Beschermers zorgt Stichting Utrechts Landschap ervoor dat het Utrechtse landschap behouden blijft en u ervan kunt genieten. We kopen natuurgebieden en historische gebouwen aan om ze zorgvuldig te beheren en open te stellen voor publiek.

Stichting Het Utrechts Landschap is opgericht in 1927 en heeft ruim 5000 hectare Utrechtse natuur in eigendom. Daarbij beheert de stichting molens, buitenplaatsen, kastelen en oude steenfabrieken. Bijna alle gebieden zijn toegankelijk voor publiek, er zijn vele gemarkeerde wandelroutes. Zo’n 500 vrijwilligers beheren de zes informatiecentra, laten de molens draaien en organiseren natuurexcursies en vaartochten langs riviernatuur.

We komen op voor de belangen van natuur en landschap in de provincie Utrecht. Dat is elke dag nodig, want natuur en landschap staan in onze provincie altijd onder druk. Door zelf plannen te ontwikkelen, samenwerking te zoeken en waar nodig te reageren op plannen van overheden, komt Utrechts Landschap op voor natuur en landschap in uw omgeving.
Deze vacature is verlopen
#23979
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Het-Utrechts-Landschap/activiteiten/Wordt-u-de-spin-in-het-web-voor-t-Winkeltje-op-Oostbroek/23979 om je aan te melden