Skip Navigation
Over ons

Dress for Success steunt mannen en vrouwen in een uitkeringssituatie die op sollicitatiegesprek gaan door ze gratis een passende, representatieve outfit te geven. Met persoonlijke aandacht en een goed...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Penningmeester / Bestuurslid

Vacature · 2–4 uur/week
Niels Bohrweg 121, 3542 CA Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24332
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dress-for-Success-Utrecht/activiteiten/Penningmeester--Bestuurslid/24332 om je aan te melden
SamenvattingDress for Success Regio Utrecht zoekt een enthousiast bestuurslid met de functie van penningmeester!
Uitgebreide omschrijving

Dress for Success Regio Utrecht kleedt en adviseert werkzoekenden met een minimuminkomen voor hun sollicitatiegesprek. Wij zijn een maatschappelijke organisatie die draait op een team van 24 vrijwilligers en een betaalde winkelmanager. De kleding is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle adviezen en kleding gratis verstrekt. Klanten vertellen dat ze door onze adviezen en kleding met meer zelfvertrouwen solliciteren. 

Wij zijn per direct op zoek naar een Penningmeester om ons 4 koppig bestuur aan te vullen. De functie is op vrijwillige basis en de duur van de aanstelling is bij voorkeur drie jaar c.f. de statuten van onze stichting. 

Wat vragen wij van jou?

Je bent een enthousiast, flexibel en nauwkeurig persoon die zich wil inzetten voor het verder versterken en op de kaart zetten van onze organisatie.
Je hebt affiniteit met de wereld van re-integratie of armoedeproblematiek. 
Het is een pre als je ervaring hebt met het bijhouden van een financiële administratie, het opmaken van een jaarrekening en het aanvragen van subsidies en/ of fondsen. Je wordt hierbij ondersteund door een collega vrijwilliger (boekhouder) die de volledige operationele uitvoer hiervan voor zijn rekening neemt.  

De taken kunnen in afstemming met de andere bestuursleden bepaald worden. Vaste onderdelen zijn:

Deelnemen aan bestuursvergaderingen (1x per 4 tot 6 weken).
Samen met de winkelmanager en boekhouder bewaken van een degelijk gevoerde boekhouding. De operationele uitvoer de administratie is belegd bij onze boekhouder, zoals het opstellen en bijhouden van exploitatieoverzichten, begroting, financieel jaarverslag, salarisadministratie en balans.
Financieel gezond zijn en blijven is voor ons vanzelfsprekend van groot belang. Het binden van nieuwe fondsen en donateurs en activiteiten gericht op het nog beter bereiken van de doelgroep zijn daarom een belangrijk onderdeel van het takenpakket.  
Het roulerend vertegenwoordigen van de vestiging Utrecht bij vergaderingen van Dress for Success Nederland.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige rol met veel ruimte voor eigen inbreng en de mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Je gaat werken voor een organisatie met een enthousiast en gedreven team. Gezamenlijk lever je een bijdrage aan de toekomst van werkzoekenden met een minimum inkomen.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd, reageer dan voor 15 januari 2020. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Margot Jansen voorzitter via onderstaande roze knop.

Zie voor informatie over onze doelstelling en werkzaamheden ook de website van Dress for Success Utrecht of onze facebookpagina. 

 

Hoe kom ik er?
Over Stichting Dress for Success Utrecht
Dress for Success steunt mannen en vrouwen in een uitkeringssituatie die op sollicitatiegesprek gaan door ze gratis een passende, representatieve outfit te geven. Met persoonlijke aandacht en een goed advies geven wij een klant van onze winkel een zelfvertrouwen mee en daarmee vergroten wij de kans op een baan.

Dress for Success Utrecht heeft de ambitie om te groeien in klantenaantal, dienstenaanbod en bekendheid bij integratiebureaus, bedrijven en uitkeringsinstanties. Ook willen we steeds verder professionaliseren door bijvoorbeeld onze werkwijzen te structureren en steeds bezig te blijven met kwaliteitsverbetering.

Op het moment bestaat ons aanbod niet alleen uit gratis kleding en bijpassend advies maar ook uit workshops "Dress for Success", waarbij er aandacht is voor kleur- en stijlanalyse, en "DressChecks", waarbij we sollicitanten adviseren over hun voorkomen en wij hun outfit aan kunnen vullen met kleding uit onze winkel.
Deze vacature is verlopen
#24332
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dress-for-Success-Utrecht/activiteiten/Penningmeester--Bestuurslid/24332 om je aan te melden