Skip Navigation
Over ons

Stichting Dierenweide de Watertoren is een groene plek midden in park de Watertoren in Utrecht Overvecht. De stichting wordt geheel gerund door een divers, enthousiast team vrijwilligers.

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Vrijwilligerscoordinator Stichting Dierenweide de Watertoren

Vacature · 2–4 uur/week
Neckardreef 30, 3562 CP Utrecht, Netherlands
Buiten
Deze vacature is verlopen
#24403
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/activiteiten/Vrijwilligerscoordinator-Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/24403 om je aan te melden
SamenvattingWil je je inzetten om vrijwilligers aan te moedigen en ons team versterken, lees verder
Uitgebreide omschrijving

Dierenweide de Watertoren is een groene plek midden in park de Watertoren naast (bouw)speeltuin de Watertoren in Utrecht Overvecht. Op de dierenweide wonen op het moment 2 geiten, 7 schapen, 2 muskuseenden, 3 cavia's en een toom kippen.

De weide zou gesloten worden per 1 januari 2015. Maar door de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers is dit voorkomen. Om dit te realiseren is er veel gebeurd de afgelopen tijd, er is een stichting met en actief bestuur opgericht. Er is een vrijwilligerscoördinator en het belangrijkste; een groep vrijwilligers die het dagelijkse voeren en verzorgen van de dieren op zich neemt. Daarnaast is het uitgangspunt dat de boerderij op woensdagmiddag geopend gaat voor kinderen van de naastgelegen speeltuin en wordt gekeken naar andere mogelijke invullingen.

De gemeente geeft een subsidie die voor de komende jaren basis zekerheid aan de weide geeft. In het bestuur en bij de vrijwilligers is veel energie er meer van te maken. Daarvoor zijn we echter op zoek naar mensen die niet alleen de dieren willen voeren maar ook mee werken en vorm geven aan de organisatie en het vinden van fondsen om de dierenweide een mooiere en leukere plek te maken.

Hiervoor zijn we op zoek naar een Vrijwilligerscoördinator M/V

Als vrijwilligerscoördinator heeft u bij voorkeur een affiniteit met dieren en/of educatie en de wijk Overvecht. U bent betrokken maar kunt ook het overzicht bewaren en een strategische blik op de lange termijn geven. Wat betreft taken moet u in ieder geval aan het volgende denken:

- Eens per maand het rooster maken
- Aanspreekpunt zijn voor vrijwilligers
- Aanvragen VOG indienen
- Vrijwilligersovereenkomsten, verklaringen afgeven
- Intake gesprekken en meeloopdagen verzorgen
- Bijhouden van de e-mail, sociale media en de vrijwilligersapp (kan ook in samenwerking met andere bestuurders)

Hoe u de functie van vrijwilligerscoördinator precies invult kunt u grotendeels zelf en met uw medebestuurders bepalen.

Stichting Dierenweide de watertoren is een kleine en jonge stichting waarin het bestuur een actieve rol heeft. Bovenstaande taken zijn minimaal maar er is de ruimte en mogelijkheid dit uit te breiden.

Wat bieden we:

- Een groep actieve en betrokken mede bestuursleden en vrijwilligers.
- De kans om de functie van vrijwilligerscoördinator zelf vorm te geven.
- Een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van een mooie plek in de wijk Overvecht.
- Een inwerkperiode in overleg.

Stichting Dierenweide de watertoren draait volledig op vrijwilligers en hun enthousiasme er is derhalve geen vergoeding voor bestuurstaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lot van Engeland (vrijwilligerscoördinator Stichting Dierenweide de Watertoren) via onderstaande knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Dierenweide de Watertoren
Stichting Dierenweide de Watertoren is een groene plek midden in park de Watertoren in Utrecht Overvecht. De stichting wordt geheel gerund door een divers, enthousiast team vrijwilligers.
Deze vacature is verlopen
#24403
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/activiteiten/Vrijwilligerscoordinator-Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/24403 om je aan te melden