Skip Navigation
Over ons

Stichting Dierenweide de Watertoren is een groene plek midden in park de Watertoren in Utrecht Overvecht. De stichting wordt geheel gerund door een divers, enthousiast team vrijwilligers.

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Bestuurslid met focus op fondsenwerving voor Stichting Dierenweide de Watertoren

Vacature · 2–4 uur/week
Neckardreef 30, 3562 CP Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24285
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/activiteiten/Bestuurslid-met-focus-op-fondsenwerving-voor-Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/24285 om je aan te melden
SamenvattingWil je graag onderdeel zijn om een stichting van de grond helpen trekken? Lees verder
Uitgebreide omschrijving

Dierenweide de Watertoren is een groene plek midden in park de Watertoren naast (bouw)speeltuin de Watertoren in Utrecht Overvecht. Op de dierenweide wonen op het moment, 7 schapen, 2 muskuseenden, 3 cavia's en een toom kippen.

De weide zou gesloten worden per 1 januari 2015. Maar door de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers is dit voorkomen. Om dit te realiseren is er veel gebeurd de afgelopen tijd, er is een stichting met en actief bestuur opgericht. Er is een vrijwilliger coördinator en het belangrijkste; een groep vrijwilligers die het dagelijkse voeren en verzorgen van de dieren op zich neemt. Daarnaast wordt er hard gewerkt om meer open te kunnen gaan voor de kinderen van de naastgelegen speeltuin.

De gemeente geeft een subsidie die voor de komende jaren basis zekerheid aan de weide geeft. In het bestuur en bij de vrijwilligers is veel energie er meer van te maken. Daarvoor zijn we echter op zoek naar mensen die niet alleen de dieren willen voeren maar ook mee werken en vorm geven aan de organisatie en het vinden van fondsen om de dierenweide een mooiere en leukere plek te maken. Hiervoor zijn we op zoek naar een:

Bestuurslid met een focus op fondsenwerving M/V

Als bestuurslid heeft u bij voorkeur een affiniteit met dieren en/of educatie en de wijk Overvecht. U hebt ervaring met het werven van fondsen of wilt die ervaring opbouwen. Het is belangrijk dat u zich betrokken voelt met de Dierenweide, ook als u zelden of weinig op de weide komt.

De functie omvat de volgende taken:

- Deelnemen aan de bestuursvergaderingen (ongeveer eens per 4-6 weken)
- Netwerken en lijntjes leggen t.b.v. fondsenwerving.
- Aanvragen van fondsen.
- In samenspraak met Penningmeester en voorzitter verantwoorden van de financiën.

Op het moment heeft de stichting nog geen vaste fondsenwerver. De activiteitencommissie van de stichting en de voorzitter hebben deze rol tot nu toe op zich genomen. I.v.m. de wens om extra fondsen aan te boren is het belangrijk dat deze taken bij één persoon komen te liggen.

Stichting Dierenweide de Watertoren is een kleine en jonge stichting waarin het bestuur een actieve rol heeft. Bovenstaande taken zijn minimaal maar er is de ruimte en mogelijkheid dit uit te breiden.

Wat bieden we:

- Een groep actieve en betrokken mede bestuursleden en vrijwilligers.
- De kans om de invulling van je functie zelf vorm te geven.
- De mogelijkheid ervaring op te doen met het werven, aanvragen en verantwoorden van fondsen.
- Een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van een mooie plek in de wijk Overvecht.
- Een inwerkperiode in overleg.

Stichting Dierenweide de watertoren draait volledig op vrijwilligers en hun enthousiasme er is derhalve geen vergoeding voor bestuurstaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Honkoop (voorzitter Stichting Dierenweide de Watertoren) via onderstaande knop. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Dierenweide de Watertoren
Stichting Dierenweide de Watertoren is een groene plek midden in park de Watertoren in Utrecht Overvecht. De stichting wordt geheel gerund door een divers, enthousiast team vrijwilligers.
Deze vacature is verlopen
#24285
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/activiteiten/Bestuurslid-met-focus-op-fondsenwerving-voor-Stichting-Dierenweide-de-Watertoren/24285 om je aan te melden