Skip Navigation
Over ons

Onze Stichting draait volledig op vrijwilligers. Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke en gewonde dieren in Woerden en omgeving. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen...

Milieu & DuurzaamheidDierenwelzijn
Deel

bestuurslid Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Vacature · Flexibel
Reijerscopse Overgang 5, 3481 LZ Harmelen, Netherlands
Bestuur
#25829
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenhulpverlening-Woerden-eo/activiteiten/bestuurslid-Stichting-Dierenhulpverlening-Woerden-eo/25829 om je aan te melden
SamenvattingU gaat als vrijwilliger deel uitmaken van een klein en goed functionerend, enthousiast bestuur.
Uitgebreide omschrijving

DE ORGANISATIE

Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken bestaat sinds 1981. Wij zijn geen commerciële instelling, voor onze financiering zijn wij onder andere afhankelijk van bijdragen van gemeenten binnen ons werkgebied en van giften. Onze ruim 230 vrijwilligers staan dagelijks klaar voor het welzijn van de dieren in de regio. Wij werken in de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort, Nieuwegein en Bodegraven-Reeuwijk.

Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke, gewonde en overleden dieren in ons werkgebied. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen vangen wij zwerf- en afstandsdieren tijdelijk op of brengen ze naar gespecialiseerde opvangcentra. Voor de dieren in ons asiel zoeken we actief een nieuw thuis. Wij hebben een meldcentrale dat 24 uur per dag bereikbaar is en registreren vermiste en gevonden dieren.


VACATURE ALGEMEEN BESTUURSLID

Het bestuur betreft een (relatief nieuw) bestuur op afstand en is verantwoordelijk voor het strategische en tactische beleid van onze stichting en bestaat uit 5 leden. Naast de vacature van bestuurssecretaris zijn wij ook op zoek naar een algemeen bestuurslid. Wat u gaat doen binnen het bestuur en hoe taken verdeeld worden is afhankelijk van uw deskundigheid.

WAT VRAGEN WIJ

Voorop staat natuurlijk dat u affiniteit heeft met dieren in de breedste zin van het woord. U bent besluitvaardig, organisatiesensitief, u bezit over goede communicatieve vaardigheden, heeft een hands-on mentaliteit en heeft kennis en ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen. U heeft een breed lokaal netwerk en bent woonachtig in Woerden of nabije omgeving. Wij zijn met name op zoek naar mensen die inzicht en affiniteit hebben met PR & Communicatie en/of HRM (vrijwilligersbeleid).

GEVRAAGDE INZET

Het bijwonen van ± 10 (bestuurs)vergaderingen per jaar, in de avonduren. U bent tevens bereid het bestuur te representeren tijdens bijzondere evenementen en in eenmalige projectgroepjes. De vergaderlocatie betreft dierenasiel Reijerscop te Harmelen. 

WAT BIEDEN WIJ

U gaat als vrijwilliger deel uitmaken van een klein en goed functionerend, enthousiast bestuur. U draagt bij aan de maatschappelijke functie en het behoud van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. en heeft toegang tot een uitbereid netwerk op het gebied van o.a. dierenwelzijn en politiek.

 

SOLLICITATIEWIJZE

Uw reactie en motivatie ontvangen wij graag per onderstaande e-mail en voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met het bestuur via onderstaande roze knop.

Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Harmelen > Harmelen Activiteiten > Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. > bestuurslid Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.
Over Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.
Onze Stichting draait volledig op vrijwilligers. Met onze dierenambulance bieden wij hulp en vervoer aan zieke en gewonde dieren in Woerden en omgeving. In ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen vangen wij zwerf- en afstanddieren tijdelijk op of brengen ze naar gespecialiseerde opvangcentra. Voor de dieren in ons asiel zoeken we actief een nieuw thuis.
Wij registreren ook vermiste en gevonden dieren. Bent u uw dier kwijt of heeft u een dier gevonden, dan kunt u op de site geregistreerde dieren bekijken.
Van een eerste telefoontje tot de totale zorg voor een dier….Onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor het welzijn van de dieren in de regio.
·
#25829
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Dierenhulpverlening-Woerden-eo/activiteiten/bestuurslid-Stichting-Dierenhulpverlening-Woerden-eo/25829 om je aan te melden