Skip Navigation
Over ons

Stichting De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang en begeleiding aan mensen in een kwetsbare situatie.

Onze doelgroep heeft veelal te maken met een complexe en meervoudige...

Sport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieVluchtelingen & Minderheden
Deel

Avondvrijwilligers opvang ongedocumenteerde asielzoekers

Vacature · 1–4 uur/week
Weerdsingel Oostzijde 34, 3514 AC Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
#24364
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-De-Tussenvoorziening/activiteiten/Avondvrijwilligers-opvang-ongedocumenteerde-asielzoekers/24364 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken enthousiaste en betrokken vrijwilligers die een avond per week aanspreekpunt en activiteitenbegeleider willen zijn in onze opvang.
Uitgebreide omschrijving

In opvang Weerdsingel vangen we maximaal 20 kwetsbare vrouwen en mannen op die niet rechtmatig in Nederland verblijven. Het gaat om bijvoorbeeld asielzoekers van wie de asielaanvraag is afgewezen en illegale arbeidsmigranten die geen recht hebben op opvang door de centrale overheid. Deze groep heet ook wel ‘ongedocumenteerden’. Van deze groep vangen wij de meest kwetsbaren op.

Vanuit de gedachte ‘niemand hoort op straat’ vangen wij deze mensen op. De opvang Weerdsingel biedt echter geen permanente opvang. Wij bieden mensen een veilige plek om aan te sterken en tot rust te komen. We stellen hen in de gelegenheid zelf of met een hulpverlener elders een permanente plek vinden en gericht te werken aan een oplossing voor hun situatie, in Nederland of in het land van herkomst.

De opvang Weerdsingel kan alleen bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers. Er zijn slechts enkele betaalde krachten: een teamleider en vier activerend begeleiders die alleen overdag dienst draaien. Vrijwilligers werken in avonddienst of slaapdienst (zie vacature slaapwacht opvang ongedocumenteerde asielzoekers). 

Een avonddienst draai je samen met een collega vrijwilliger. De dienst duurt van 18.45 tot 22.45 uur. Je begint om 18.45 met een overdracht met de dienstdoende activerend begeleider. Hoe de avond vervolgens verloopt ligt grotendeels aan je eigen inbreng. Je bent vrij om met bewoners een spelletje te doen, film of voetbal te kijken, een praatje te maken, Nederlands/Engels te oefenen enz. Hiervoor zul je zelf initiatief moeten durven tonen. Onderwijl open je de voordeur voor bewoners en verwelkom je hen 'thuis', je zorgt ervoor dat je weet wie er in de avond en nacht in huis zijn.

De taken van de vrijwilligers zijn:

 • Bewoners ontvangen die vanaf 18.45 uur binnenkomen
 • De presentielijst bijhouden
 • Nieuwe bewoners een welkom gevoel geven op de locatie Weerdsingel
 • Toezien op en zorg dragen vooreen prettige sfeer in huis
 • Leuke activiteiten ontwikkelen en uitvoeren met de bewoners
 • Toezien op en meewerken aan het schoonhouden van het pand, bewoners aanspreken als zij hun eigen rommel/afwas niet opruimen.
 • De bewoners informeren over hun rechten en plichten in Utrecht en Nederland.
 • Helpen bij kleine praktische hulpvragen van de bewoners (repareer samen een fiets, help met een route naar een afspraak of andere kleine vragen)

We zijn op zoek naar mensen die:

 • Minimaal 18 jaar zijn
 • Sterk in hun schoenen staan
 • Het hoofd koel houden als dat nodig is
 • Communicatief vaardig zijn (Verschillende talen spreken is een pre)
 • Gericht zijn op samenwerking
 • Verantwoordelijkheden niet uit de weg gaan
 • Iets willen betekenen voor dak- en thuislozen zonder geldige papieren
 • Bereid zijn minimaal 1 avond per twee weken te draaien, indien meer graag!

Bij interesse of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen Busscher via onderstaande knop.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting De Tussenvoorziening > Avondvrijwilligers opvang ongedocumenteerde asielzoekers
Over Stichting De Tussenvoorziening
Stichting De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang en begeleiding aan mensen in een kwetsbare situatie.

Onze doelgroep heeft veelal te maken met een complexe en meervoudige problematiek. Ons doel is dat mensen weer volwaardig en (zo) zelfstandig (mogelijk) kunnen deelnemen aan de samenleving.

Bij de Tussenvoorziening werken ca. 500 vrijwilligers en ca. 300 betaalde medewerkers.
·
#24364
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-De-Tussenvoorziening/activiteiten/Avondvrijwilligers-opvang-ongedocumenteerde-asielzoekers/24364 om je aan te melden