Skip Navigation
Over ons

Stichting De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang en begeleiding aan mensen in een kwetsbare situatie.

Onze doelgroep heeft veelal te maken met een complexe en meervoudige...

Sport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieVluchtelingen & Minderheden
Deel

Activiteitenbegeleider bij Esther's Lunchroom

Vacature · 4 uur/week
Ghanadreef 2a, 3564 EK Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#25827
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-De-Tussenvoorziening/activiteiten/Activiteitenbegeleider-bij-Esthers-Lunchroom/25827 om je aan te melden
SamenvattingVoor de nieuwe activiteit Esther's Lunchroom zoeken we een gezellige en enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om cliënten te begeleiden.
Uitgebreide omschrijving

Functieomschrijving activiteitenbegeleider

Als activiteitenbegeleider draai je op de achtergrond mee met Esther’s lunch. Je let erop dat alles goed en netjes verloopt en ondersteund waar nodig. Ook spreek je vrijwilligers aan als dingen niet goed gaan.

Je bent aanwezig op dinsdagen van 12:00 tot 16:00.

Hoe ziet de dienst eruit:

Om 12:00 beginnen de koks met boodschappen doen. Kijk samen naar de voorraad en maak samen een boodschappenlijst, zie de standaard boodschappenlijst. Je geeft de koks het geld vanuit de Esther’s lunch kas om boodschappen mee te kunnen doen. De koks doen zelfstandig de boodschappen, indien nodig kan de ondersteuner aansluiten (moet een doel dienen).

Om 12:30 komt de host. De host krijgt een aparte dagkas met daarin €10,- ook moeten er genoeg bestelbonnen zijn en moet de administratie vooraf op orde zijn.

Vanaf 13:00 gaat de keuken open, de voorbereidingen zijn dan klaar en bezoekers kunnen een bestelling doen. De rol van de ondersteuner is om de activiteit te ondersteunen door zoveel mogelijk regie bij de vrijwilligers te laten. Probeer niks over te nemen en alleen te interfereren als dit echt nodig is. Uiteraard ben je aanspreekpunt voor de vrijwilligers en eventueel ook de gasten. Bij conflicten treed je op.

Om 15:00 sluit de keuken, zie er op toe dat de koks de keuken netjes opruimen en schoonmaken. Verder ondersteun je de ober met het verwerken en administreren van de kas en de bonnen. Het geld van de dagkas gaat weer over in de kas van Esther’s lunch.

De cliëntvrijwilligers krijgen een vergoeding voor hun werk, dit wordt door woonbegeleiders geregeld.

Eigenschappen van een goede activiteiten begeleider:

- Je kan makkelijk contact maken.
- Je bent behulpzaam en bereid om te ondersteunen waar nodig.
- Je kan een gezellige sfeer creëren waar de gasten zich prettig bij voelen.
- Je werkt krachtgericht, je benadrukt de kwaliteiten en het positieve. Je ondersteunt waar nodig maar laat de  ruimte en regie zoveel mogelijk bij de vrijwilliger.

Wat bieden we je:

- Gezellige, drukke werkomgeving.
- Een betaalde medewerkers als achterwacht, hier kan je atijd op terugvallen als dat nodig is!
- De mogelijkheid om verschillende traingen te volgen, zoals sociale hygiene en krachtgericht werken.
- Vrijwilligers van de Tussenvoorziening worden voor verschillende activiteiten uitgenodigd, zoals borrels en de
  personeelsdag.
- Goede begeleiding in je werk.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting De Tussenvoorziening > Activiteitenbegeleider bij Esther's Lunchroom
Over Stichting De Tussenvoorziening
Stichting De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang en begeleiding aan mensen in een kwetsbare situatie.

Onze doelgroep heeft veelal te maken met een complexe en meervoudige problematiek. Ons doel is dat mensen weer volwaardig en (zo) zelfstandig (mogelijk) kunnen deelnemen aan de samenleving.

Bij de Tussenvoorziening werken ca. 500 vrijwilligers en ca. 300 betaalde medewerkers.
Deze vacature is verlopen
#25827
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-De-Tussenvoorziening/activiteiten/Activiteitenbegeleider-bij-Esthers-Lunchroom/25827 om je aan te melden