Skip Sidebar

Over ons

Wie zijn wij?
Stichting Buurt Mobiel wordt geleid door twee gedreven en enthousiaste initiatiefnemers in de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep en Noordoost. Wij hoorden al jaren dat ouderen en andere ...

WelzijnBuurt & omgevingOuderen
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenOngelijkheid verminderen
Deel

Zin om iets maatschappelijks te doen? Lever jouw bijdrage als toezichthouder

Structureel werk · 1–2 uur/week
Californiëdreef 23, 3565 BM Utrecht, Netherlands
FinanciënNederlandsBestuur
WelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenDuurzame steden en gemeenschappen
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Buurt Mobiel
#36740
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Buurt-Mobiel2/activiteiten/Zin-om-iets-maatschappelijks-te-doen-Lever-jouw-bijdrage-als-toezichthouder/36740 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij de in (sociale) mobiliteit geïnteresseerde toezichthouder die als portefeuillehouder financien actief wil zijn? Lees dan snel verder!

Uitgebreide omschrijving

Ben jij de in (sociale) mobiliteit geïnteresseerde toezichthouder die nieuwe netwerken kan aanboren en bij wie samenwerken, een ondernemende houding en reflectie hoog in het vaandel staan? Buurt Mobiel ontmoet jou graag.

 

Dit is jouw rol

Buurt Mobiel zoekt een nieuw, bij voorkeur ervaren lid voor de Raad van Toezicht. De leden van de Raad van Toezicht staan het bestuur met raad en daad bij. Zij adviseren onder andere op thema’s als missie en visie, op waarden gestuurd (meerjarig)beleid, afstemming tussen strategie en bedrijfsprocessen, de planning- en controlecyclus en de innovatie van de dienstverlening.

Om de kennis en diversiteit te borgen zoeken wij bij voorkeur een vrouw die financiële kennis en ervaring heeft (non-profit) en deze in wil zetten voor Buurt Mobiel.


Onze Raad van Toezicht, bestaande uit drie leden, werkt open en transparant. Je bent op de hoogte van wat een RvT wel en niet behoort te doen en past deze kennis en ervaring toe.

Naast de reguliere vergaderingen zijn de leden zoveel mogelijk aanwezig bij verschillende bijeenkomsten om een zo compleet mogelijk beeld te vormen van de organisatie.

 

Dit ben jij

Jij hebt bij voorkeur bestuurlijke ervaring, het liefst in een Raad van Toezicht. Je kunt op inspirerende en transparante wijze een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van Buurt Mobiel. Jij weet daarbij de juiste balans te vinden tussen betrokkenheid en gepaste afstand.

 

Algemene eisen aan de leden van de Raad van Toezicht


  • affiniteit met de missie en ambitie van Buurt Mobiel.
  • het goedkeuren van de begroting, het vaststellen van het (financieel) jaarverslag en het strategisch beleidsplan;
  • Kritisch en onafhankelijk kunnen bijdragen aan de besluitvorming binnen de RvT zonder tegenstrijdige belangen.
  • In staat zijn, ook qua beschikbare tijd, om het beleid van het bestuur te controleren en de algemene gang van zaken binnen de stichting te volgen en het bestuur met advies bij te staan.
  • Ervaring met de dynamiek van een organisatie die deels subsidie ontvangt en deels eigen inkomsten genereert.
  • Een breed netwerk en bereidheid tot inzet van dit netwerk voor de stichting Buurt Mobiel.
  • Het aandachtsgebied financiën is gericht op de interne financiële bedrijfsvoering van de stichting.
  • Kennis van externe ontwikkelingen op het gebied van financiële, economische en fiscale zaken wordt ingebracht en vertaald naar het financieel functioneren van de stichting.


Competenties die horen bij het lid van de RVT met een financieel profiel zijn:

- Deskundigheid op het gebied van financiën, risicomanagement en control;

- Kennis en inzicht in vraagstukken betreffende de financiële continuïteit van een stichting.

 

Dit kost het je

-     Minimaal drie keer per jaar komen de Raad van Toezicht en het bestuur bijeen voor een vergadering van 2 uur. Voorafgaand ontvang je de stukken per mail van de secretaris van de Raad van Toezicht

-     Bij dringende zaken kun je tussendoor ook benaderd worden door de parttime directeur-bestuurders voor advies.

-     Bereidheid om, indien nodig, in gesprekken met stakeholders te participeren

-     De zittingstermijn is twee jaar, heb je daarna de smaak te pakken dan kun je vervolgens maximaal tweemaal herbenoemd worden.

 

Dit bieden wij

De kans om jouw bijdrage te leveren aan een organisatie in ontwikkeling waarbij jij de bestuurders inspireert en adviseert.

Deelgenoot zijn in de successen van Buurt Mobiel waaronder tevreden klanten.

Mogelijkheid je reiskosten vergoed te krijgen als je meer dan 10 kilometer van ons kantoor woont. De vergaderingen vinden online of fysiek plaats.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering die ook geldt voor toezichthouders. 


Voor meer informatie of vragen kun je contact met ons opnemen, we maken graag kennis met jou!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Buurt Mobiel > Zin om iets maatschappelijks te doen? Lever jouw bijdrage als toezichthouder

Over Stichting Buurt Mobiel

Wie zijn wij?
Stichting Buurt Mobiel wordt geleid door twee gedreven en enthousiaste initiatiefnemers in de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep en Noordoost. Wij hoorden al jaren dat ouderen en andere wijkbewoners behoefte hebben aan passend vervoer, voor met name kortere ritten. De gewone bus rijdt een vaste route, waardoor sommige mensen veel moeite hebben om bij een halte te komen. En de Regiotaxi rijdt wel overal, maar daar moet je vaak lang op wachten. Dus... tijd voor actie!

Wat doen wij?
Wij bieden plezierig, veilig en passend vervoer in de Utrechtse wijken Overvecht, Ondiep, Zuilen en Noordoost. Wij brengen passagiers naar hun plek van bestemming en kunnen passagiers toeleiden naar alle mooie voorzieningen die er al zijn. Hierdoor ervaren zij meer regie en vrijheid om zich te verplaatsen en mee te kunnen blijven doen. De vrijwillige chauffeur neemt de tijd voor een praatje, heeft een luisterend oor en kan toeleiden naar bepaalde voorzieningen in de wijk.

Hoe doen we dat?
Een vrijwillige chauffeur kan een passagier thuis ophalen, ergens onderweg laten instappen (we rijden niet volgens vaste routes zoals een bus) of op een in de wijk laten instappen, zoals bij een winkelcentrum. Zij helpen de passagier met boodschappentas, stok, rollator of opklapbare rolstoel. Buurt Mobiel is de ideale dienst voor bijvoorbeeld een bezoek aan huisarts, apotheek, winkel, vaccinatielocatie, ziekenhuis, kennissen, familie, activiteit, begraafplaats, theater, restaurant etc. Even Buurt Mobiel bellen en wij rijden voor!

Buurt Mobiel werkt vanuit draagvlak binnen de wijk. Niet voor niets zeggen wij: voor en door de wijk. Wij werken samen met ondernemers, maatschappelijke organisaties, bewoners(initiatieven) en anderen om deze dienst aan te kunnen blijven bieden. Onze vrijwilligers zijn onze ambassadeurs.

Wil jij meehelpen om dit sociale en duurzame initiatief te laten groeien? Heb jij hart voor ouderen en andere wijkbewoners die graag ergens naartoe willen? Kijk dan snel welke vacatures wij hebben. Je bent van harte welkom!
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 1–3 uur/week
Utrecht
Bestuurslid
Stichting Oog voor Utrecht zoekt voor haar bestuur een nieuw lid!!Geplaatst door Stichting Oog voor Utrecht
Structureel werk · Flexibele uren
Utrecht
Lid van de Wmo Cliëntenraad Utrecht
Wilt u bijdragen aan een zelfstandig leven voor mensen met een beperking in Utrecht? Vindt u gemeentepolitiek interessant? Sluit u aan bij de Wmo Cliëntenraad!Geplaatst door Wmo Cliëntenraad Utrecht
Structureel werk · Flexibele uren
Utrecht
Financieel vrijwilliger thuis
Utrechters die moeite hebben met het regelen van hun administratie en financiële zaken, kunnen jouw hulp goed gebruiken. Geplaatst door U Centraal
Structureel werk · 4–8 uur/week
De Meern
Vice-Voorzitter
KBO Leidsche Rijn wil graag het bestuur uitbreiden met twee algemeen bestuursleden. Werkzaamheden in overleg te bepalen.Geplaatst door KBO Leidsche Rijn
Structureel werk · 4–6 uur/week
Utrecht
Bestuurslid
Wil jij bijdragen aan wijkontwikkeling in Zuilen? We zoeken betrokken wijkgenoten met bestuurlijk overzicht, die graag willen bijdragen aan een inclusieve wijk.Geplaatst door Kracht van Zuilen
Structureel werk · 2–6 uur/week · Start vanaf 1 okt
Utrecht
Penningmeester Bestuur
Gezocht: Iemand met kennis van & ervaring van financiën, digitalisering, die zorgvuldig is, en hart heeft voor de doelgroep van STIL. Geplaatst door STIL
Vind Workshops die bij jou passen
Okt6
Workshop · 6 okt, 09:30 - 12:30
Utrecht
Training Grenzen Stellen.
Interessante training over het leren van grenzen stellen. Kom je ook?Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Okt12
Workshop · 12 okt, 09:30 - 11:30
Utrecht
Workshop: Zingeving in de Ouderdom
Deze workshop is voor vrijwilligers die veel bij ouderen komen en zich afvragen waarom de oudere zich zo “klagend” opstelt en hoe ze daarop kunnen reageren.Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Sep22
Workshop · 22 sep, 18:30 - 21:30
Utrecht
Workshop: Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken.
Mooie en leerzame workshop: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen? Kom je ook naar deze waardevolle workshop?Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Sep6
Workshop · 6 sep, 09:30 - 12:30
Utrecht
Training: Hoe VRIJ ben je als vrijwilliger?
Regelmatig is er een spanningsveld tussen de vrije ruimte van de vrijwilliger en de kaders en regels van de organisatie. Hoe ga je hier mee om? Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Nov11
Workshop · 11 nov, 09:30 - 13:00
Utrecht
Basis Training Krachtwerk
Aan de slag met krachtgericht werken! Kom je ook naar deze basis training?Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Sep30
Workshop · 30 sep, 09:30 - 13:00
Utrecht
Verdieping slag Krachtwerktraining
Aan de slag met krachtgericht werken? volg de verdieping van deze training. Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht