Skip Sidebar

Over ons

Wie zijn wij?
Stichting Buurt Mobiel wordt geleid door twee gedreven en enthousiaste initiatiefnemers in de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep en Noordoost. Wij hoorden al jaren dat ouderen en andere ...

WelzijnOuderenBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenOngelijkheid verminderen
Deel

Geef jij ons vleugels? Word dan lid van onze Raad van Toezicht!

0–1 uur/week
Californiëdreef 23, 3565 BM Utrecht, Netherlands
Bestuur
WelzijnOuderen
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit
#23429
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Buurt-Mobiel2/activiteiten/Geef-jij-ons-vleugels-Word-dan-lid-van-onze-Raad-van-Toezicht/23429 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Hart voor mensen, mobiliteit, duurzaamheid en ondernemerschap? Draag bij aan het verder ontwikkelen van Stichting Buurt Mobiel.

Uitgebreide omschrijving

Buurt Mobiel zoekt toezichthouders nieuwe stijl

Ben jij de in (sociale) mobiliteit geïnteresseerde toezichthouder die nieuwe netwerken kan aanboren en bij wie samenwerken, een ondernemende houding en reflectie hoog in het vaandel staan? Buurt Mobiel ontmoet jou graag.

Dit is jouw rol

Buurt Mobiel zoekt nieuwe leden voor de raad van toezicht. De leden van de raad van toezicht staan het bestuur met raad en daad bij. Zij bespreken thema’s als missie en visie, op waarden gestuurd (meerjarig)beleid, afstemming tussen strategie en bedrijfsprocessen, de planning- en controlecyclus en de innovatie van de dienstverlening.

Onze raad van toezicht werkt open en transparant. Wij zoeken toezichthouders die zich thuis voelen in deze cultuur van ‘toezichthouden nieuwe stijl.’ Toezichthouders bij Buurt Mobiel spelen een proactieve rol en richten zich op samenwerking en reflectie. Naast de reguliere vergaderingen zijn de leden zoveel mogelijk aanwezig bij verschillende bijeenkomsten om een zo compleet mogelijk beeld te vormen van de organisatie. De leden kijken kritisch naar het bestuur en ook naar zichzelf.

Dit ben jij

Jij zet je met hart en ziel in voor de stichting Buurt Mobiel. Je kunt op inspirerende en transparante wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Buurt Mobiel. Jij weet daarbij de juiste balans te vinden tussen betrokkenheid en gepaste afstand.

Buurt Mobiel bevindt zich momenteel in transitie van start-up naar scale-up fase. Wij vinden het van groot belang dat je hier minimaal affiniteit en bij voorkeur ervaring mee hebt.

Wat vragen wij van leden van de Raad van Toezicht?

Brede maatschappelijke belangstelling en affiniteit met de missie en ambitie van Buurt Mobiel.

Een breed netwerk en bereidheid tot inzet van dit netwerk ten bate van de stichting Buurt Mobiel.

Kritisch en onafhankelijk kunnen bijdragen aan de besluitvorming binnen de RvT zonder tegenstrijdige belangen.

In staat zijn, ook qua beschikbare tijd, om het beleid van het bestuur te controleren en de algemene gang van zaken binnen de stichting te volgen en het bestuur met advies bij te staan.

Het goedkeuren van de begroting, het jaarverslag en het strategisch beleidsplan;

Dit kost het je

Drie keer per jaar komen de Raad van Toezicht en het bestuur bijeen voor een vergadering van 2 uur. Voorafgaand ontvang je de stukken per mail.

Twee keer per jaar organiseren wij een vrijwilligersbijeenkomst van enkele uren. Wij waarderen het als je hier bij aan wilt schuiven.

Roulerende aanwezigheid bij officiële gelegenheden: zoals een opening, actie, viering, Raadsinformatieavond, gesprek stakeholders (bijv gemeente).

De zittingstermijn is twee jaar, heb je daarna de smaak te pakken dan kun je daarna maximaal tweemaal herbenoemd worden.

Dit bieden wij

De kans om jouw bijdrage te leveren aan een organisatie in ontwikkeling waarbij jij de bestuurders inspireert en adviseert en wij jou inspireren tot bevlogen ondernemen.

Deelgenoot zijn in de successen van Buurt Mobiel waaronder tevreden klanten.

Mogelijkheid je reiskosten vergoed te krijgen als je meer dan 10 kilometer van ons kantoor woont.

Twee keer per jaar een vrijwilligersbijeenkomst met het team.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering 

Ben jij nieuwsgierig geworden, neem dan snel contact op voor een kennismakingsgesprek.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Buurt Mobiel > Geef jij ons vleugels? Word dan lid van onze Raad van Toezicht!

Over Stichting Buurt Mobiel

Wie zijn wij?
Stichting Buurt Mobiel wordt geleid door twee gedreven en enthousiaste initiatiefnemers in de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep en Noordoost. Wij hoorden al jaren dat ouderen en andere wijkbewoners behoefte hebben aan passend vervoer, voor met name kortere ritten. De gewone bus rijdt een vaste route, waardoor sommige mensen veel moeite hebben om bij een halte te komen. En de Regiotaxi rijdt wel overal, maar daar moet je vaak lang op wachten. Dus... tijd voor actie!

Wat doen wij?
Wij bieden plezierig, veilig en passend vervoer in de Utrechtse wijken Overvecht, Ondiep, Zuilen en Noordoost. Wij brengen passagiers naar hun plek van bestemming en kunnen passagiers toeleiden naar alle mooie voorzieningen die er al zijn. Hierdoor ervaren zij meer regie en vrijheid om zich te verplaatsen en mee te kunnen blijven doen. De vrijwillige chauffeur neemt de tijd voor een praatje, heeft een luisterend oor en kan toeleiden naar bepaalde voorzieningen in de wijk.

Hoe doen we dat?
Een vrijwillige chauffeur kan een passagier thuis ophalen, ergens onderweg laten instappen (we rijden niet volgens vaste routes zoals een bus) of op een in de wijk laten instappen, zoals bij een winkelcentrum. Zij helpen de passagier met boodschappentas, stok, rollator of opklapbare rolstoel. Buurt Mobiel is de ideale dienst voor bijvoorbeeld een bezoek aan huisarts, apotheek, winkel, vaccinatielocatie, ziekenhuis, kennissen, familie, activiteit, begraafplaats, theater, restaurant etc. Even Buurt Mobiel bellen en wij rijden voor!

Buurt Mobiel werkt vanuit draagvlak binnen de wijk. Niet voor niets zeggen wij: voor en door de wijk. Wij werken samen met ondernemers, maatschappelijke organisaties, bewoners(initiatieven) en anderen om deze dienst aan te kunnen blijven bieden. Onze vrijwilligers zijn onze ambassadeurs.

Wil jij meehelpen om dit sociale en duurzame initiatief te laten groeien? Heb jij hart voor ouderen en andere wijkbewoners die graag ergens naartoe willen? Kijk dan snel welke vacatures wij hebben. Je bent van harte welkom!
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
1–3 uur/week
Utrecht
Bestuurs lid
Stichting Oog voor Utrecht zoekt voor haar bestuur een nieuw lid!!Geplaatst door Stichting Oog voor Utrecht
1–2 uur/week
Nieuwegein
Voorzitter (m/v)
Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter. Assistentie bij praktische bestuurstaken is mogelijk. Het is erg dankbaar werk!Geplaatst door Stichting Zuidbus
2–4 uur/week · Start vanaf 1 jan
Utrecht
Bestuurders voor nieuw op te starten vriendenstichting Stadshospice
Stadshospice Utrecht zoekt bestuurders voor nieuw op te richten vriendenstichting. Netwerk in de stad Utrecht is een voorwaarde, net als creatieve plannen.Geplaatst door Stadshospice Utrecht
4–8 uur/week
De Meern
Vice-Voorzitter
KBO Leidsche Rijn wil graag het bestuur uitbreiden met twee algemeen bestuursleden. Werkzaamheden in overleg te bepalen.Geplaatst door KBO Leidsche Rijn
4–6 uur/week
Utrecht
Penningmeester
Ben jij iemand met financieel en boekhoudkundig inzicht? Iemand die bovendien nadenkt over een andere economie? En hou je van Zuilen? Dan zoeken wij jou!Geplaatst door Kracht van Zuilen
3–5 uur/week
Utrecht
Bestuurslid Communicatie gezocht!
Heb je een achtergrond in de communicatie en lijkt het je tof om jouw kennis en ervaring in te zetten bij Serve the City Utrecht?Geplaatst door Stichting Serve the City Utrecht
Vind Workshops die bij jou passen
Nov29
Workshop · 29 nov, 19:00 - 21:30
Utrecht
Krachtwerk!
Vind de kracht in mensen! Aan de slag met krachtgericht werkenGeplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Dec2
Dec1
Workshop · 1 dec, 19:00 - 22:00
Vanuit huis
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Wat doe je als je vermoedt dat je buurman of –vrouw, maatje, deelnemer of collega eenzaam is? Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je doen?Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Dec10
Nieuw
Workshop · 10 dec, 10:00 - 16:00
Utrecht
Training Spaarkingbegeleider
Je leert wat een spaarkring is, hoe je deze kunt starten en begeleiden. Je helpt mensen om samen te sparen en ze sociaal en financieel weerbaar te maken.Geplaatst door Cash2Grow
Dec9
Workshop · 9 dec, 19:00 - 22:00
Utrecht
Interculturele communicatie
In deze workshop krijg je (meer) begrip van cultuurverschillen en de vormen van communicatie die een positief effect op de relatie met de ander kunnen hebben.Geplaatst door VC Utrecht
Deze vacature is verlopen
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)