Skip Navigation
Over ons

Wie zijn wij?
Stichting Buurt Mobiel wordt geleid door twee gedreven en enthousiaste initiatiefnemers in de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep en Noordoost. Wij hoorden al jaren dat ouderen en andere...

Sport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Geef jij ons vleugels? Word dan lid van onze Raad van Toezicht!

Vacature · Flexibel
Californiëdreef 23, 3565 BM Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23429
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Buurt-Mobiel2/activiteiten/Geef-jij-ons-vleugels-Word-dan-lid-van-onze-Raad-van-Toezicht/23429 om je aan te melden
SamenvattingHart voor mensen, mobiliteit, duurzaamheid en ondernemerschap? Draag bij aan het verder ontwikkelen van Stichting Buurt Mobiel.
Uitgebreide omschrijving

Buurt Mobiel zoekt toezichthouders nieuwe stijl

Ben jij de in (sociale) mobiliteit geïnteresseerde toezichthouder die nieuwe netwerken kan aanboren en bij wie samenwerken, een ondernemende houding en reflectie hoog in het vaandel staan? Buurt Mobiel ontmoet jou graag.

Dit is jouw rol

Buurt Mobiel zoekt nieuwe leden voor de raad van toezicht. De leden van de raad van toezicht staan het bestuur met raad en daad bij. Zij bespreken thema’s als missie en visie, op waarden gestuurd (meerjarig)beleid, afstemming tussen strategie en bedrijfsprocessen, de planning- en controlecyclus en de innovatie van de dienstverlening.

Onze raad van toezicht werkt open en transparant. Wij zoeken toezichthouders die zich thuis voelen in deze cultuur van ‘toezichthouden nieuwe stijl.’ Toezichthouders bij Buurt Mobiel spelen een proactieve rol en richten zich op samenwerking en reflectie. Naast de reguliere vergaderingen zijn de leden zoveel mogelijk aanwezig bij verschillende bijeenkomsten om een zo compleet mogelijk beeld te vormen van de organisatie. De leden kijken kritisch naar het bestuur en ook naar zichzelf.

Dit ben jij

Jij zet je met hart en ziel in voor de stichting Buurt Mobiel. Je kunt op inspirerende en transparante wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Buurt Mobiel. Jij weet daarbij de juiste balans te vinden tussen betrokkenheid en gepaste afstand.

Buurt Mobiel bevindt zich momenteel in transitie van start-up naar scale-up fase. Wij vinden het van groot belang dat je hier minimaal affiniteit en bij voorkeur ervaring mee hebt.

Wat vragen wij van leden van de Raad van Toezicht?

Brede maatschappelijke belangstelling en affiniteit met de missie en ambitie van Buurt Mobiel.

Een breed netwerk en bereidheid tot inzet van dit netwerk ten bate van de stichting Buurt Mobiel.

Kritisch en onafhankelijk kunnen bijdragen aan de besluitvorming binnen de RvT zonder tegenstrijdige belangen.

In staat zijn, ook qua beschikbare tijd, om het beleid van het bestuur te controleren en de algemene gang van zaken binnen de stichting te volgen en het bestuur met advies bij te staan.

Het goedkeuren van de begroting, het jaarverslag en het strategisch beleidsplan;

Dit kost het je

Drie keer per jaar komen de Raad van Toezicht en het bestuur bijeen voor een vergadering van 2 uur. Voorafgaand ontvang je de stukken per mail.

Twee keer per jaar organiseren wij een vrijwilligersbijeenkomst van enkele uren. Wij waarderen het als je hier bij aan wilt schuiven.

Roulerende aanwezigheid bij officiële gelegenheden: zoals een opening, actie, viering, Raadsinformatieavond, gesprek stakeholders (bijv gemeente).

De zittingstermijn is twee jaar, heb je daarna de smaak te pakken dan kun je daarna maximaal tweemaal herbenoemd worden.

Dit bieden wij

De kans om jouw bijdrage te leveren aan een organisatie in ontwikkeling waarbij jij de bestuurders inspireert en adviseert en wij jou inspireren tot bevlogen ondernemen.

Deelgenoot zijn in de successen van Buurt Mobiel waaronder tevreden klanten.

Mogelijkheid je reiskosten vergoed te krijgen als je meer dan 10 kilometer van ons kantoor woont.

Twee keer per jaar een vrijwilligersbijeenkomst met het team.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering 

Ben jij nieuwsgierig geworden, neem dan snel contact op voor een kennismakingsgesprek.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Buurt Mobiel > Geef jij ons vleugels? Word dan lid van onze Raad van Toezicht!
Over Stichting Buurt Mobiel
Wie zijn wij?
Stichting Buurt Mobiel wordt geleid door twee gedreven en enthousiaste initiatiefnemers in de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep en Noordoost. Wij hoorden al jaren dat ouderen en andere wijkbewoners behoefte hebben aan passend vervoer, voor met name kortere ritten. De gewone bus rijdt een vaste route, waardoor sommige mensen veel moeite hebben om bij een halte te komen. En de Regiotaxi rijdt wel overal, maar daar moet je vaak lang op wachten. Dus... tijd voor actie!

Wat doen wij?
Wij bieden plezierig, veilig en passend vervoer in de Utrechtse wijken Overvecht, Ondiep, Zuilen en Noordoost. Binnenkort gaan wij uitbreiden naar Oost en Vleuten-De Meern. Wij brengen passagiers naar hun plek van bestemming en kunnen passagiers toeleiden naar alle mooie voorzieningen die er al zijn. Hierdoor ervaren zij meer regie en vrijheid om zich te verplaatsen en mee te kunnen blijven doen. De vrijwillige chauffeur neemt de tijd voor een praatje, heeft een luisterend oor en kan toeleiden naar bepaalde voorzieningen in de wijk.

Hoe doen we dat?
Een vrijwillige chauffeur kan een passagier thuis ophalen, ergens onderweg laten instappen (we rijden niet volgens vaste routes zoals een bus) of op een in de wijk laten instappen, zoals bij een winkelcentrum. Zij helpen de passagier met boodschappentas, stok, rollator of opklapbare rolstoel. Buurt Mobiel is de ideale dienst voor bijvoorbeeld een bezoek aan huisarts, apotheek, winkel, kennissen, familie, activiteit, begraafplaats, theater, restaurant etc. Even Buurt Mobiel bellen en wij rijden voor!


Buurt Mobiel werkt vanuit draagvlak binnen de wijk. Niet voor niets zeggen wij: voor en door de wijk. Wij werken samen met ondernemers, maatschappelijke organisaties, bewoners(initiatieven) en anderen om deze dienst aan te kunnen blijven bieden. Onze vrijwilligers zijn onze ambassadeurs.


Wil jij meehelpen om dit sociale en duurzame initiatief te laten groeien? Heb jij hart voor ouderen en andere wijkbewoners die graag ergens naartoe willen? Kijk dan snel welke vacatures wij hebben. Je bent van harte welkom!
·
Deze vacature is verlopen
#23429
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Buurt-Mobiel2/activiteiten/Geef-jij-ons-vleugels-Word-dan-lid-van-onze-Raad-van-Toezicht/23429 om je aan te melden