Skip Navigation
Over ons

Stichting voor wonen, zorg en revalidatie.
Thuis wonen, daar gaat het om. Maar wat is thuis? Thuis is die plek waar je je thuis voelt.
Thuisgevoel is de kern van wonen in De Ingelanden. Omdat er zes...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Wetenschap Cafe

Vacature · 2–3 uur/week
Louis Armstronglaan 800, 3543 EB Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23397
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Axioncontinu-locatie-De-Ingelanden/activiteiten/Wetenschap-Cafe/23397 om je aan te melden
SamenvattingOp donderdagavond (1x per 2 weken) vindt van 19.00-20.30 uur het Wetenschap Cafe plaats voor bewoners van ons woonzorgcentrum
Uitgebreide omschrijving

Op donderdagavond (1x per 2 weken) vindt van 19.00-21.00 uur het Wetenschap Cafe plaats voor bewoners uit het woonzorgcentrum met hersenletsel. Een enkele bewoner heeft dementie. Overeenkomst is dat men allen hoger opgeleid is. Dit vinden ze in het Wetenschap Cafe terug. Er komt een student vertellen over de studie of onderzoek waar ze aan mee werken. Dat kan gaan over een specifiek plantje wat Azolla genoemd wordt, sinologie, de oerknal of onderzoek naar Alzheimer.

Van u, als vrijwilliger, wordt verwacht dat u rond 18.30 uur aanwezig bent om de materialen klaar te zetten die de spreker nodig heeft voor zijn presentatie. Daarna bewoners halen en voorzien van een kopje koffie of thee. Tijdens de lezing is er niet veel te doen. Vaak is het alleen maar luisteren. Hooguit moeten we mensen ondersteunen in het gesprek wat voortkomt uit de lezing. Dat kan zijn de woorden van de bewoner vertalen naar de spreker of iets verduidelijken naar de bewoners toe. Na de lezing bewoners weer terug brengen naar de betreffende afdeling en materialen weer opruimen.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Axioncontinu, locatie De Ingelanden
Stichting voor wonen, zorg en revalidatie.
Thuis wonen, daar gaat het om. Maar wat is thuis? Thuis is die plek waar je je thuis voelt.
Thuisgevoel is de kern van wonen in De Ingelanden. Omdat er zes tot acht bewoners in een woongroep leven (kleinschalig wonen) ontstaat er veel onderling contact.

Naast groepswoningen voor ouderen met dementie biedt De Ingelanden eveneens verblijf aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Elke bewoner heeft een eigen kamer. De gemeenschappelijke woonkamer biedt volop ruimte voor het runnen van het huishouden. De binnenpleinen en de tuin bieden ruimte voor ontspanning. Tevens beschikt het woonzorgcentrum over een café, een fitnessruimte, een kapsalon, een stiltecentrum en een winkeltje.

De Ingelanden kent diverse activiteiten met betrekking tot behandeling en consultatie. Zoals medische zorg, fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, psychosociale zorg, dagactiviteiten, levensbeschouwelijke zorg en recreatieve activiteiten.


Deze vacature is verlopen
#23397
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Axioncontinu-locatie-De-Ingelanden/activiteiten/Wetenschap-Cafe/23397 om je aan te melden