Skip Navigation
Over ons

Stichting voor wonen, zorg en revalidatie.
Thuis wonen, daar gaat het om. Maar wat is thuis? Thuis is die plek waar je je thuis voelt.
Thuisgevoel is de kern van wonen in De Ingelanden. Omdat er zes...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Ook dol op spelletjes?

Vacature · 1–2 uur/week
Louis Armstronglaan 800, 3543 EB Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23188
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Axioncontinu-locatie-De-Ingelanden/activiteiten/Ook-dol-op-spelletjes/23188 om je aan te melden
SamenvattingEen avond in de week gezellig koffie drinken en spelletjes doen met een groep bewoners
Uitgebreide omschrijving

Woonzorgcentrum de Ingelanden heeft 2 afdelingen voor bewoners met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Deze bewoners hebben in de loop van hun leven een schade aan de hersenen gekregen. Dit heeft vaak lichamelijk gevolgen zoals verlamming of rolstoelafhankelijk zijn. Maar er kunnen ook beperkingen optreden die niet goed zichtbaar zijn zoals concentratiestoornissen, niet goed meer kunnen praten, vermoeidheid, karakterveranderingen of niet kunnen plannen.

Voor deze groep zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een vaste avond in de week spelletjes te doen met 5 tot 8 bewoners. Rond 19.00 uur drink je, samen met de bewoners, koffie. Je maakt een praatje en kijkt wat je met elkaar gaat doen. Hierbij kun je denken aan rummicub, triviant of een kaartspel. Wie willen er mee doen en zijn er evtentueel aanpassingen nodig? Sommige bewoners kunnen maar aan een kant zien, dan is het belangrijk dat de bewoner goed aan tafel zit zodat hij of zij overzicht houdt voor de activiteit. Speelkaarten kunnen in een speciale houder staan zodat je toch kan spelen als je maar 1 hand kunt gebruiken. Rust en duidelijkheid tijdens de activteit is voor iedereen belangrijk. Samen zijn en gezelligheid zijn van belang. Na de activiteit wordt er afgewassen en opgeruimd.

Verwachtingen: Heeft u affiniteit met de doelgroep en vindt u het leuk om een keer in de week spelletjes te doen met bewoners en spreekt u goed de nederlandse taal . Dan is deze vrijwilligerstaak iets voor jou!

Welke avond u past is prima.

Wij bieden: O.a. reiskosten, een collectieve verzekering voor het vrijwilligeswerk, gratis trainingen en workshops.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Axioncontinu, locatie De Ingelanden
Stichting voor wonen, zorg en revalidatie.
Thuis wonen, daar gaat het om. Maar wat is thuis? Thuis is die plek waar je je thuis voelt.
Thuisgevoel is de kern van wonen in De Ingelanden. Omdat er zes tot acht bewoners in een woongroep leven (kleinschalig wonen) ontstaat er veel onderling contact.

Naast groepswoningen voor ouderen met dementie biedt De Ingelanden eveneens verblijf aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Elke bewoner heeft een eigen kamer. De gemeenschappelijke woonkamer biedt volop ruimte voor het runnen van het huishouden. De binnenpleinen en de tuin bieden ruimte voor ontspanning. Tevens beschikt het woonzorgcentrum over een café, een fitnessruimte, een kapsalon, een stiltecentrum en een winkeltje.

De Ingelanden kent diverse activiteiten met betrekking tot behandeling en consultatie. Zoals medische zorg, fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, psychosociale zorg, dagactiviteiten, levensbeschouwelijke zorg en recreatieve activiteiten.


Deze vacature is verlopen
#23188
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Axioncontinu-locatie-De-Ingelanden/activiteiten/Ook-dol-op-spelletjes/23188 om je aan te melden