Skip Navigation
Over ons

Stichting voor wonen, zorg en revalidatie.
Thuis wonen, daar gaat het om. Maar wat is thuis? Thuis is die plek waar je je thuis voelt.
Thuisgevoel is de kern van wonen in De Ingelanden. Omdat er zes...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Gespreksleider tijdens Alzheimer Cafe Vleuten - De Meern en Leidsche Rijn

Vacature · 1 uur/week
Schoolstraat 11, 3451 AA Vleuten, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25592
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Axioncontinu-locatie-De-Ingelanden/activiteiten/Gespreksleider-tijdens-Alzheimer-Cafe-Vleuten---De-Meern-en-Leidsche-Rijn/25592 om je aan te melden
SamenvattingU bent -een aantal keer per jaar - gespreksleider van het Alzheimer Cafe (iedere 2e maandag van de maand van 19.30 - 21.00 uur)
Uitgebreide omschrijving

Stichting AxionContinu participeert in het Alzheimer Cafe Vleuten - De Meern en Leidsche Rijn. Deze organiseert maandelijks bijeenkomsten voor dementerenden, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden. De meeste bezoekers komen uit Veuten - De Meern en Leidsche Rijn. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ervaringen uitwisselen.

Als vrijwilliger neemt u deel aan een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij komen een aantal keer per jaar bijeen.

Als vrijwilliger met de taak gespreksleider bent u de centrale persoon tijdens het Alzheimer Cafe. U zorgt dat de avond goed verloopt en stuurt deze ook aan. U kunt hierbij denken aan het ontvangen van vrijwilligers, ontvangen en aankondigen van een gastspreker, de avond openen en aanwezigen welkom heten, verbinding maken in de groep tijdens het programma en de avond afsluiten. Tevens maakt u een rapportage van de avond en stuurt deze naar de coordinator. 

Wij verwachten dat de vrijwilliger praktische ervaring heeft in de omgang, gespreksvoering en begeleiding van mensen met dementie en hun naasten heeft. Basiskennis van dementie is dan ook essentieel.

Als vrijwilliger krijgt u desgewenst scholing en bijscholing via Alzheimer Nederland. Tevens krijgt u op de website toegang tot het "vrijwiligersplein". Daar vindt u uitgebreide informatie op het gebied van dementie.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Vleuten > Vleuten Activiteiten > Stichting Axioncontinu, locatie De Ingelanden > Gespreksleider tijdens Alzheimer Cafe Vleuten - De Meern en Leidsche Rijn
Over Stichting Axioncontinu, locatie De Ingelanden
Stichting voor wonen, zorg en revalidatie.
Thuis wonen, daar gaat het om. Maar wat is thuis? Thuis is die plek waar je je thuis voelt.
Thuisgevoel is de kern van wonen in De Ingelanden. Omdat er zes tot acht bewoners in een woongroep leven (kleinschalig wonen) ontstaat er veel onderling contact.

Naast groepswoningen voor ouderen met dementie biedt De Ingelanden eveneens verblijf aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Elke bewoner heeft een eigen kamer. De gemeenschappelijke woonkamer biedt volop ruimte voor het runnen van het huishouden. De binnenpleinen en de tuin bieden ruimte voor ontspanning. Tevens beschikt het woonzorgcentrum over een café, een fitnessruimte, een kapsalon, een stiltecentrum en een winkeltje.

De Ingelanden kent diverse activiteiten met betrekking tot behandeling en consultatie. Zoals medische zorg, fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, psychosociale zorg, dagactiviteiten, levensbeschouwelijke zorg en recreatieve activiteiten.


Deze vacature is verlopen
#25592
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Axioncontinu-locatie-De-Ingelanden/activiteiten/Gespreksleider-tijdens-Alzheimer-Cafe-Vleuten---De-Meern-en-Leidsche-Rijn/25592 om je aan te melden