Skip Navigation
Over ons

De Stichting Afrikaanse Albino's is een jonge enthousiaste organisatie die de kwaliteit van leven van Afrikaanse albino's wil verbeteren.
Deze mensen verbranden dagelijks onder de felle tropische zon...

Gezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Enthousiaste en betrokken Secretaris

Vacature · 3–8 uur/week
Ajilon Young Professionals, Philipsstraat 1A, Leusden, Utrecht 3833 LC, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23473
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Afrikaanse-Albinos/activiteiten/Enthousiaste-en-betrokken-Secretaris/23473 om je aan te melden
SamenvattingWe zijn op zoek naar een secretaris om deel uit te gaan maken van ons bestuur.
Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste vrijwilliger om ons team te komen versterken! We zijn op zoek naar een secretaris om deel uit te gaan maken van ons bestuur. Ben jij een organisatorisch talent, werk je graag samen met andere mensen en zou jij je graag willen inzetten voor mensen met albinisme in Afrika? Dan zij wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Secretaris?
Samen met de voorzitter en penningmeester vorm je het bestuur van de SAA. Het bestuur maakt het beleid voor de stichting en is bij alle grote beslissingen betrokken. Op dit moment focust het bestuur zich vooral op professionalisering, continuïteit en groei van de stichting.

Taken van de secretaris
Binnenkomende berichten (e-mails, telefoontjes en post) afhandelen of doorsturen naar de juiste personen binnen de stichting.
Updaten van de vrijwilligers over nieuwe berichten (vanuit de binnengekomen berichten of n.a.v. besprekingen met het bestuur), middels korte verslagen per email. Daarnaast notuleert de secretaris bij de vergaderingen.
Aanspreekpunt van de afdeling HR. Het bestuur is nauw betrokken bij de diverse afdelingen/processen binnen de stichting, die elk hun eigen persoonlijke aanspreekpunt binnen het bestuur hebben. De secretaris is gekoppeld aan de afdeling HR en heeft dan ook regelmatig persoonlijk contact met de coördinator van HR.

Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke inbreng om de stichting te laten groeien, vernieuwen én een professionele boost te geven!

Tijdsinvestering & Vergaderingen
Gemiddeld werk je als secretaris 3-8 uur per week voor SAA. Deze uren zijn gemakkelijk zelf in te delen. Wél dient er in ieder geval iedere week tijd vrij gemaakt te worden om noodzakelijke berichten vlot te kunnen beantwoorden.

In deze rol wordt flexibiliteit en zelfstandigheid verwacht in de besteding van de benodigde uren. Sommige weken kan je 1-2 uur bezig zijn met je taken; in drukke periodes kan de tijdsinvestering door bijvoorbeeld vergaderingen en workshops 10-12 uur bedragen. Over het algemeen zijn er naast je persoonlijke taken 1 à 2 vergaderingen/bijeenkomsten per maand (voornamelijk ‘s avonds en in het weekend), waar je als bestuurslid bij bent.

Benodigde competenties als Secretaris van SAA
Flexibiliteit: Het aantal uren per week kan sterk wisselen, waardoor je soms tijd zult moeten vrijmaken voor je taken.
Enthousiast, motiverend vermogen: Het is belangrijk dat alle taken van het bestuur goed uitgevoerd worden, en dat de overige vrijwilligers gemotiveerd worden.
Teamspeler: Samen met het bestuur zul je grote beslissingen nemen; tevens bestaat SAA uit ca. 30 vrijwilligers, waarbij het vanzelfsprekend van groot belang is dat er een goede samenwerking is.
Taalvaardig: Als secretaris schrijf je veel berichten naar binnen en buiten de stichting
Overig: Ervaring binnen besturen of commissies is een pré, maar geen vereiste!! Daarbij is de verwachte werkperiode minimaal 2 jaar! Ten slotte raden wij je aan voor deze vrijwilligersfunctie in het bezit te zijn van een HBO/WO diploma.

Praktische zaken
In principe kan je vanuit heel Nederland onze secretaris worden. Houd er echter qua reisafstand rekening mee dat het bestuur voornamelijk bijeenkomt in Utrecht (stad). Onze vrijwilligers werken vanuit huis en komen regelmatig bij elkaar om kennis te delen en successen met elkaar te vieren.

Ga jij deze uitdaging aan?
Je komt te werken in een ambitieuze vrijwilligersorganisatie met hart voor de mensen met albinisme in Afrika. Naast deze uitdagende en leerzame functie vergroot je jouw netwerk én je zet je in voor een mooi doel.

Kan je niet wachten om de stichting te komen versterken? Wij verwelkomen je graag!!

Heb je vragen? Stuur dan ook gerust een mailtje!

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Afrikaanse Albino's
De Stichting Afrikaanse Albino's is een jonge enthousiaste organisatie die de kwaliteit van leven van Afrikaanse albino's wil verbeteren.
Deze mensen verbranden dagelijks onder de felle tropische zon in Afrika met soms tweede graads brandwonden en huidkanker tot gevolg. Het doel wordt bereikt door flessen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor naar contactpersonen in Afrika te sturen. Samen met goede voorlichting maakt dit een enorm verschil!
Deze vacature is verlopen
#23473
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Afrikaanse-Albinos/activiteiten/Enthousiaste-en-betrokken-Secretaris/23473 om je aan te melden