Skip Navigation
Over ons

De Stichting Afrikaanse Albino's is een jonge enthousiaste organisatie die de kwaliteit van leven van Afrikaanse albino's wil verbeteren.
Deze mensen verbranden dagelijks onder de felle tropische zon...

Gezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Bestuursvoorzitter

Vacature · Flexibel
Ajilon Young Professionals, Philipsstraat 1A, Leusden, Utrecht 3833 LC, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24586
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Afrikaanse-Albinos/activiteiten/Bestuursvoorzitter/24586 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Stichting Afrikaanse Albino’s is op zoek naar een voorzitter voor ca. 5 uur per week. Deze functie is niet regio gebonden en wordt vanuit huis uitgevoerd. 

Doelstelling organisatie:

Stichting Afrikaanse Albino's is een vrijwilligersorganisatie met een duidelijk doel: het verhogen van de levensverwachting en het verbeteren van de kwaliteit van leven van Afrikaanse Albino’s. De dagelijkse blootstelling aan de zon zorgt bij Afrikaanse Albino’s namelijk voor veel huidproblemen, huidkanker en sociale problemen. Het doel wordt bereikt door flessen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en andere zonwerende producten naar onze contactpersonen in Afrika te sturen. Voor Afrikaanse Albino´s zijn deze middelen namelijk niet altijd beschikbaar. Daarnaast heerst er een grote onwetendheid over albinisme en de gevolgen daarvan. De stichting zet zich daarom ook in voor goede voorlichting en het onder de aandacht brengen van dit probleem, in Afrika maar ook in Nederland.

Functie omschrijving
De voorzitter geeft leiding aan het vrijwilligersbestuur van de Stichting Afrikaanse Albino's, regelt de bestuursactiviteiten en treedt op als vertegenwoordiger c.q. woordvoerder van de stichting. De voorzitter is het boegbeeld van de stichting en leidt de vergaderingen van dagelijks en algemeen bestuur.

Wat zijn je taken?

 • Als voorzitter vorm je samen met de secretaris en de penningmeester het dagelijks bestuur van de stichting. Samen met hen zet je de grote lijnen van het beleid uit en houd je het overzicht over alle lopende zaken. Je zorgt ervoor dat jaarlijks het functioneren van het dagelijks bestuur wordt geëvalueerd.
 • Je zit de vergaderingen voor van het dagelijks bestuur en van het algemeen bestuur (de proceseigenaren) en je stelt de agenda's op.
 • Je bent het gezicht naar buiten bij officiële gelegenheden.
 • Je bent aanspreekpunt bij de voortgang van en problemen bij uitvoerende taken door bestuursleden en vrijwilligers.
 • Je bent verantwoordelijk voor het jaarverslag en je coördineert de samenstelling van het strategisch jaarplan.
 • Je bent het aanspreekpunt bij de processen Werving en PR.

Functie-eisen   

De voorzitter

 • heeft bij voorkeur bestuurlijke ervaring binnen een vrijwilligersorganisatie
 • heeft ervaring met vergaderingen leiden
 • kan prioriteiten stellen
 • kan delegatie en taakverdeling hanteren
 • kan besluitvormingprocessen hanteren
 • kan duidelijk en overtuigend communiceren (intern en extern)
 • heeft goede contactuele vaardigheden
 • heeft een inspirerende, doortastende, wervende en een samenwerkingsgerichte persoonlijkheid
 • kan de belangen van stichting en vrijwilligers behartigen.
   

Ben jij?

Enthousiast, flexibel en pro-actief? Kun je goed zelfstandig werken maar vind je het ook leuk om samen te werken? Heb je een duidelijke visie, ben je een verbinder, een motivator en behoud je graag het overzicht? En het belangrijkste: heb jij zin om je in te zetten voor albino’s in Afrika? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ervaring met het werken met vrijwilligers is gewenst. Het belangrijkst is dat je voldoende tijd vrij kunt en wilt maken voor de stichting: ca. 5 uur per week.

Enthousiast?

Wil je reageren op deze vacature of heb je eerst nog vragen? Dat kan via onderstaande reactielink. We zien jouw reactie (motivatie en cv) graag tegemoet.  

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Afrikaanse Albino's
De Stichting Afrikaanse Albino's is een jonge enthousiaste organisatie die de kwaliteit van leven van Afrikaanse albino's wil verbeteren.
Deze mensen verbranden dagelijks onder de felle tropische zon in Afrika met soms tweede graads brandwonden en huidkanker tot gevolg. Het doel wordt bereikt door flessen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor naar contactpersonen in Afrika te sturen. Samen met goede voorlichting maakt dit een enorm verschil!
Deze vacature is verlopen
#24586
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Afrikaanse-Albinos/activiteiten/Bestuursvoorzitter/24586 om je aan te melden