Skip Navigation
Over ons

Stadsboerderij Gagelsteede: een groene ontmoetingsplek in Overvecht-Noord! Deze steede van Stichting Utrecht Natuurlijk is de plek om te ontspannen en kennis te maken met de belangrijkste...

Milieu & DuurzaamheidDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Broodvergister

Vacature · 2–16 uur/week
Gangesdreef 7a, 3564 SN Utrecht, Netherlands
Buiten
#24533
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stadsboerderij-Gagelsteede---Utrecht-Natuurlijk/activiteiten/Broodvergister/24533 om je aan te melden
SamenvattingErger je je ook zo aan de bergen brood die langs de vijver liggen? We hebben de oplossing, we maken er gas van! Geïnteresseerd? Kom langs en werk mee.
Uitgebreide omschrijving

Brood is een bron van energie, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor andere doelen. Door het brood te vergisten kun je er gas van maken om op te koken. Een brood heeft genoeg energie om ongeveer een uur op te koken. 

We verzamelen brood op Stadsboerderij Gagelsteede, dat wordt in een vat gestopt waar het zacht wordt, dan wordt het overgepompt in een vat met bacterien, die bacterien zetten de broodpap om in methaan gas. Dit gas vangen we op in een zak en kan gebruikt worden om op te koken.

Wij zoeken vrijwilligers die mee willen helpen om dit proces te begeleiden. Er zijn nog stappen in het proces die verbeterd moeten worden. De aansturing van het proces loopt nog niet optimaal. Samen met de expert kun je daar in verdiepen. Maar ook als je juist leuk vind om de logistiek van het brood ophalen en verzamelen te regelen kunnen we je hulp goed gebruiken.

Of als je juist mee wil denken over de toepassingen van het geproduceerde gas.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stadsboerderij Gagelsteede - Utrecht Natuurlijk
Stadsboerderij Gagelsteede: een groene ontmoetingsplek in Overvecht-Noord! Deze steede van Stichting Utrecht Natuurlijk is de plek om te ontspannen en kennis te maken met de belangrijkste (landbouw-)huisdieren. Daarnaast kun je hier informatie vinden over duurzaamheid, gezonde levensstijl en vragen stellen over de natuur.
Daarnaast zijn er op Gagelsteede veel verschillende organisaties te vinden. Zoals DOCK met begeleid spelen en De Kidsclub met ouder-kind activiteiten, maar ook de BuurtMobiel waar je passend vervoer kunt regelen en de Voedseltuin Overvecht die samen met de buurt een stuk grond bewerken en de meest locale groentes verbouwen.
·
#24533
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stadsboerderij-Gagelsteede---Utrecht-Natuurlijk/activiteiten/Broodvergister/24533 om je aan te melden