Skip Navigation
Over ons

Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Steeds meer mensen moeten rondkomen van een klein budget. In Utrecht alleen al zijn er 9 uitgiftepunten van de...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdVluchtelingen & Minderheden
Deel

Vrijwilliger Speelgoedbank

Vacature · 1–4 uur/week
Strijkviertel 65, 3454 PK De Meern, Netherlands
#24845
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Speelgoedbank-De-Meern/activiteiten/Vrijwilliger-Speelgoedbank/24845 om je aan te melden
SamenvattingWil je graag meehelpen om kinderen uit gezinnen met een klein budget het leven een beetje leuker te maken? Kom dan helpen bij de Speeldgoedbank!
Uitgebreide omschrijving

Speelgoedbank De Meern draait volledig op vrijwilligers. Op dit moment zijn er ca. 30 vrijwilligers werkzaam. Lijkt vrijwilligerswerk bij de speelgoedbank je ook wel wat? Om de speelgoedbank goed te laten draaien moeten de volgende taken regelmatig worden uitgevoerd:

Uitgifte

Elke maand is er zaterdag een uitgifte. Kinderen komen dan met hun ouders bij ons langs in de winkel om speelgoed uit te zoeken. Tijdens de uitgifte is altijd een aantal vrijwilligers werkzaam achter de balie voor het registreren van de bezoekers, in de winkel om kinderen te helpen bij het uitzoeken van speelgoed en in de knutselhoek tijdens het wachten.

Winkel aanvullen

Na elke uitgifte moet de winkel schoongemaakt en aangevuld worden. Hier zetten zich een aantal vrijwilligers voor in.

Voorraadbeheer

Een aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat de voorraad op orde is. Zo wordt ingezameld speelgoed gesorteerd en gestructureerd in ons magazijn opgeslagen.

Inzameling

Een tot twee keer per jaar organiseren we een grote inzameling. Tijdens de inzameling nemen we het speelgoed aan en sorteren we het ter plekke. Daarna wordt alles in de winkel of in ons magazijn opgeslagen.

Overig

Naast bovengenoemde taken zijn er ook vrijwilligers die zich inzetten voor het maken van kleertjes voor de poppen en het up to date houden van onze website en socialmediakanalen. Bovendien is er naast onze vaste vrijwilligers ook een aantal oproepbare vrijwilligers voor grotere projecten als het inpakken van de Sinterklaascadeaus voor het Sinterklaasfeest van de voedselbanken in Utrecht.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Speelgoedbank De Meern
Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Steeds meer mensen moeten rondkomen van een klein budget. In Utrecht alleen al zijn er 9 uitgiftepunten van de voedselbank. Ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed belangrijk. Bij de speelgoedbank mogen kinderen 4 x keer per jaar kosteloos speelgoed uitzoeken.
·
#24845
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Speelgoedbank-De-Meern/activiteiten/Vrijwilliger-Speelgoedbank/24845 om je aan te melden