Skip Navigation
Over ons

Stichting Schooling for Life is een Nederlandse organisatie die via het Skills for a Successful Future programma gemotiveerde jongeren in Sierra Leone voorziet van volledige studiebeurzen voor het...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdVluchtelingen & Minderheden
Deel

Bestuurslid

Vacature · 6–8 uur/week
Daendelsstraat 15, 3531 GA Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23959
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Schooling-for-Life/activiteiten/Bestuurslid/23959 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn op zoek naar een actief dagelijks bestuur; positie van Voorzitter of Secretaris en een
Penningmeester.
Uitgebreide omschrijving

Stichting Schooling for Life is een snel groeiende organisatie die op zoek is naar gemotiveerde en betrokken bestuursleden op verschillenden terreinen. We zijn op zoek naar bestuursleden die mee willen denken en samen met ons een brede, effectieve en duurzame organisatie willen neerzetten.

Waar zijn we naar op zoek

Vrijwilligers voor de volgende functies:

 • Een actief dagelijks bestuur; positie van Voorzitter of Secretaris en een Penningmeester.

Wat vragen we

 • Bestuurservaring
 • Management ervaring
 • Relevant netwerk in Nederland voor materiele en immateriële steun (internationaal is een pre)
 • Ervaring in de NGO en educatie sector is een pre
 • Ervaring met werk in West-Afrika in een pre
 • Affiniteit met de doelgroep en doelstellingen van de stichting
 • Proactief en enthousiast
 • Minimaal 6 uur per week beschikbaar
 • Beschikbaar voor minimaal twee jaar (om de continuïteit van de stichting te waarborgen)
 • Minimaal Bsc. niveau
 • Nederlands en Engels vloeiend

Wat bieden wij

 • Een positie waarin je advies en steun wordt gebruikt ten behoeve van een verbeterde toekomst van Sierra Leonese jongeren en voor positieve lokale impact
 • Een jonge enthousiaste groep mensen die samen positieve verandering teweeg wil brengen

Kun jij jezelf vinden in een van de openstaande bestuursposities? Stuur dan je CV en motivatiebrief via onderstaande roze knop. Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Deze vacature staat open tot de meest geschikte kandidaat is gevonden.

 

Hoe kom ik er?
Over Schooling for Life
Stichting Schooling for Life is een Nederlandse organisatie die via het Skills for a Successful Future programma gemotiveerde jongeren in Sierra Leone voorziet van volledige studiebeurzen voor het beroepsonderwijs wanneer zij niet zelf in staat zijn voor hun onderwijs te betalen. Om de jongeren in staat te stellen alle aspecten van het formele onderwijs dat ze krijgen door middel van de beurzen van het programma te gebruiken, zullen ze ook worden gecoacht en getraind in sociale en praktische vaardigheden en toekomst planning. De vaardigheidstraining en persoonlijke begeleiding zijn een essentieel onderdeel voor het succes van dit programma. De deelnemende jongeren zullen hun zelfvertrouwen verbeteren, leren assertief te zijn en leren effectief om te gaan met hun nieuwe kennis en mogelijkheden. Dit zal hun kansen in de toekomst aanzienlijk verhogen, vooral in combinatie met hun formele opleiding.

De essentie van dit programma ligt in het gecombineerde aanbod van theoretische vakkennis, opleiding in de cognitieve en praktische capaciteiten en werk ethiek, welke de studenten zullen helpen loyale, hardwerkende en geschoolde medewerkers te worden in de samenleving van Sierra Leone. Bovendien richt het programma zich op vacatures binnen de banenmarkt van Sierra Leone, die tot nu toe zeer moeilijk te vullen zijn met goed opgeleide lokale medewerkers.


Stichting Schooling for Life is een snel groeiende organisatie die op zoek is naar gemotiveerde en betrokken vrijwilligers op verschillenden terreinen. We zijn op zoek naar (pro) actieve vrijwilligers die mee willen denken en samen met ons een brede, effectieve en duurzame organisatie willen neerzetten.
Deze vacature is verlopen
#23959
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Schooling-for-Life/activiteiten/Bestuurslid/23959 om je aan te melden