Skip Navigation

STIL

Non-profit

Over ons

STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op...

Gezondheid & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Penningmeester bestuur

Vacature · 2–8 uur/week
Laan Van Nieuw-Guinea 143, 3531 JH Utrecht, Netherlands
Administratie
Deze vacature is verlopen
#25545
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Penningmeester-bestuur/25545 om je aan te melden
SamenvattingGezocht: Iemand met kennis van & ervaring met (digitale) financiële administratie, zorgvuldig, goed met cijfers en met hart voor de doelgroep van STIL
Uitgebreide omschrijving

STIL zoekt per direct een nieuwe penningmeester die de Stichting tevens kan helpen met het overstappen naar een nieuw digitaal boekhoudsysteem. De penningmeester bewaakt en controleert de uitgaven die worden bijgehouden door de financieel medewerker. Ook is de penningmeester verantwoordelijk voor de financiele jaarrekening. Van belang is dat je affiniteit hebt met de doelgroep van STIL. Zie de vacature hieronder voor de taken en gevraagde kwaliteiten. 

Vacature Penningmeester bestuur Stichting STIL Utrecht

STIL is een Utrechtse organisatie die solidair is met mensen zonder verblijfsvergunning. STIL biedt hen individuele ondersteuning en begeleiding. Dit doen wij door het realiseren van benodigde basisvoorzieningen zoals verblijfsplek en eten, het realiseren van de nodige medische zorg en het bieden van juridische ondersteuning. Dit werk wordt gedaan door zeven betaalde professionals en ongeveer dertig vrijwilligers. Meer informatie vind je op onze website.

Het bestuur van STIL bestaat uit vrijwilligers. Het bestuur ondersteunt het beleid en de uitvoerende activiteiten van STIL en neemt beslissingen in samenspraak met de coördinator. Taken en verantwoordelijkheden zijn verdeeld over de verschillende bestuursleden. Ieder bestuurslid ondersteunt binnen zijn eigen takenpakket het betaalde team bij het opstellen van de beleidsdoelen en de realisatie daarvan.

Wij zoeken per direct een bestuurslid voor de functie van penningmeester. Vanwege de professionalisering van de organisatie is er een belangrijke taak weggelegd voor de penningsmeester als het gaat om de overgang naar een meer geautomatiseerde administratie.

Taakomschrijving

 • Samen met de andere bestuursleden ontwikkelen/ onderhouden visie, strategisch beleid met speciale verantwoordelijkheid voor het financiële beleid
 • Bewaken en controleren uitgaven en opstellen maandelijkse overzichten
 • Opstellen begrotingen, jaarverslagen en jaarrekening, overleg met accountant
 • Deelnemen aan bestuursvergaderingen (eens per 2 maanden)
 • Deelnemen aan thema- bijeenkomsten met het team betaalde medewerkers (2 maal per jaar)
 • Op zich nemen van bestuurstaken in overleg

Het bestuurslid beschikt in elk geval over de volgende kwaliteiten:

 • Affiniteit met de doelgroep van STIL
 • Instemming met de missie, visie en doelstelling van STIL
 • Enige bestuurlijke ervaring
 • Zelfstandig kunnen functioneren
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Ruime kennis van-/ ervaring met boekhoudsysteem en bijbehorende financiële administratie

Wat krijg je er voor terug?

Een uitdagende en gevarieerde bestuursfunctie met vele interessante aspecten en contacten op het gebied van vluchtelingen, asielzoekers en migranten. Vergoeding van alle directe kosten verbonden aan het vervullen van de bestuursfunctie.

Interesse:

Nog vragen of wil je direct reageren? Neem dan contact op met een van de bestuursleden Martijn Bool, via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over STIL
STIL is een solidariteitsorganisatie voor mensen zonder verblijfsvergunning. We steunen uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsrecht in Nederland. STIL helpt mensen op juridisch, medisch en maatschappelijk vlak. Meer informatie vind je op onze website.
Deze vacature is verlopen
#25545
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/STIL/activiteiten/Penningmeester-bestuur/25545 om je aan te melden