Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is al 70 jaar de leukste vrijwilligersorganisatie in Nederland en omstreken. SIW zendt vrijwilligers uit naar partnerorganisaties in ongeveer 70 landen ...

Kunst & cultuurNatuur & MilieuKinderen & Jongeren
Schoon water en sanitairKwaliteitsonderwijsLeven op het land
Deel
Bestuurslid Nederlandse Projecten

Bestuurslid Nederlandse Projecten

Vaste activiteit · 6–8 uur/week
Willemstraat 7, 3511 RJ Utrecht, Netherlands
BestuurCoördinerenNederlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuKinderen & Jongeren
KwaliteitsonderwijsSchoon water en sanitairLeven op het land
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
SIW Internationale Vrijwilligersprojecten
#56133
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/SIW-Internationale-Vrijwilligersprojecten/activiteiten/Bestuurslid-Nederlandse-Projecten/56133 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

SIW zoekt jou om als bestuurslid/ coördinator van onze projecten in Nederland jongeren uit het buitenland mooie en leerzame weken te laten meemaken in Nederland

Uitgebreide omschrijving

Wat doet SIW?

‘Internationale Vrijwilligersprojecten’ staat er achter onze naam. Wij organiseren zonder winstoogmerk de komst van buitenlandse jongeren naar Nederland en de uitzending van Nederlandse jongeren naar het buitenland. Voor corona waren dat er soms wel 250 per jaar. SIW is lid van enkele gedegen internationale netwerken, dat maakt het gemakkelijker en betrouwbaar.


SIW is al bijna 70 jaar actief omdat we menen dat het nuttig is om jongeren kennis te laten maken met jongeren uit andere landen en met andere culturen, in Europa en daarbuiten. We hopen dat jongeren zich hierdoor verder ontwikkelen, meer begrijpen van de wereld, nieuwe vrienden maken én zo ook meer kans maken iets bij te dragen aan een betere wereld. Dit alles onder het motto “Discover your impact abroad!”.  Dàt is ons doel. Overigens gaan ook ouderen met ons op pad. 


Het bestuur bestaat uit acht leden en bepaalt het beleid en de strategie. Bestuursleden werken zelf actief en leidend mee. Binnen SIW zijn zo’n 80 vrijwilligers actief, jong en oud met heel verschillende achtergronden. Ook zijn er enkele betaalde parttimers, vaak werkend op ons kantoor in hartje Utrecht.


Wat ga jij doen? 

SIW organiseert de deelname van buitenlandse vrijwilligers aan projecten in Nederland die we meestal in de zomervakantie aanbieden met partners zoals Asiel Zoekers Centra, Emmaus, Humanitas en Staatsbosbeheer en enkele biologische zorgboerderijen.


Als Bestuurslid Nederlandse Projecten ben je de coördinator en eindverantwoordelijk voor deze projecten, samen met een team van vrijwilligers. Je organiseert de jaarlijkse cyclus van het vinden van projecten, jongeren werven, begeleiders vinden/laten trainen, het verloop van de projecten monitoren en uiteindelijk het geheel evalueren om van te leren. Samen met onze fondsenwerververs kijk je naar de financiering van de projecten. Het onderhouden van goede relaties met onze partners en het identificeren van nieuwe partners speelt een belangrijke rol. 


Wie zoeken wij? 

Natuurlijk, de duizendpoot met wat tijd, veel energie, enthousiasme en commitment, en liefst ook wat deskundigheid en ervaring.

  • We zoeken een ‘praktisch’ bestuurslid: iemand die de handen uit de mouwen steekt (6 tot 8 uur per week, minstens voor de komende 2 jaar) en die als bestuurder óók creatief meedenkt en beslist over een moderne toekomst van SIW. 
  • Het is een voordeel als je ervaring hebt in het coördineren en aansturen van vrijwilligers.
  • En ja, in onze ideële organisatie vinden we het plezierig als je zakelijkheid meebrengt en hebt laten zien concrete resultaten te kunnen behalen. 
  • Als je ook nog ervaring met fondsenwerving en/of communicatie hebt, is dat een extra plus.
  • Bij deze functie hoort natuurlijk dat je helder intern en extern kunt communiceren, administratief handig bent, gewend bent om in teams te werken en ‘out-of-the-box’ ideeën niet schuwt. 
  • Praktisch: in de buurt van Utrecht wonend en met een rijbewijs (om projecten te bezoeken).
  • Als je een andere culturele achtergrond hebt, relatief jong bent en/of betrokken bent bij het onderwijs aan jongeren, dan is dat interessant om een zo divers mogelijk bestuur te vormen.

 

Wat bieden wij jou?

  • Je krijgt veel ruimte in een goed gewortelde maatschappelijke organisatie, voor en met jongeren, samen met een deskundig en betrokken bestuur en een enthousiaste groep vrijwilligers.
  • Je hebt de kans om bestuurs- en coördinatie-ervaring op te doen, en je eigen kennis en kunnen verder te ontwikkelen.
  •  Je kunt ook zelf deelnemen aan (inter)nationale trainingen en bijeenkomsten.
  • We vergoeden je (reis)kosten en je krijgt korting op een internationaal vrijwilligersproject via SIW, als je daaraan zou willen meedoen .

 

Interesse?

Meer informatie over SIW vind je op onze website. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met afdeling P&O. Je motivatie met CV kun je sturen via de knop 'reageren' naast deze vacature. Als deel van de benoemingsprocedure zal een Verklaring Omtrent Gedrag worden gevraagd.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is al 70 jaar de leukste vrijwilligersorganisatie in Nederland en omstreken. SIW zendt vrijwilligers uit naar partnerorganisaties in ongeveer 70 landen wereldwijd en organiseert ook in Nederland elk jaar verschillende internationale vrijwilligersprojecten.

'Discover your impact abroad' is onze slogan, dat kun je ontdekken door het doen van vrijwilligerswerk in andere landen, zoals het verbeteren van de natuur, werken aan een schoner milieu of een duurzamere samenleving. We hebben korte en langere projecten, zowel voor een korte vakantie of als je een tussenjaar doet.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Meedoen bij dé ijsbaan met Team IJsclub Siberia
Vaste activiteit · 1–4 uur/week
Utrecht
Meedoen bij dé ijsbaan met Team IJsclub Siberia
Doe mee bij natuurijsbaan Park De Watertoren in Overvecht-Zuid. Doe mee en wordt een échte ijsmeester en onderdeel van Team IJsclub Siberia. Geplaatst door IJsclub Siberia
Algemeen bestuurslid Vogelopvang Utrecht
Vaste activiteit · 1–4 uur/week
Utrecht
Algemeen bestuurslid Vogelopvang Utrecht
Een bestuurlijke uitdaging in Utrecht op het snijvlak van politiek, natuur, milieu en dierenbeschermingGeplaatst door Stichting Vogelopvang Utrecht
Bestuurslid bij BuurtBuik Utrecht
Vaste activiteit · 4–6 uur/week
Utrecht
Bestuurslid bij BuurtBuik Utrecht
Duurzaam actief zijn naast je werk of studie? Strijd dan 4-6 uur per week mee tegen voedselverspilling en word bestuurslid bij BuurtBuik Utrecht!Geplaatst door BuurtBuik Utrecht
Doe mee bij skatepark Ruigenhoek met Team IJsclub Siberia en Freeskating Utrecht
Vaste activiteit · 1–4 uur/week
Utrecht
Doe mee bij skatepark Ruigenhoek met Team IJsclub Siberia en Freeskating Utrecht
Skatefeest Roll OUT op 9 juni 2024 bij Skatepark Ruigenhoek in het Noorderpark - Poldergebied Overvecht. Word jij onderdeel van ons SKATE Team?Geplaatst door IJsclub Siberia
Bestuurslid
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Utrecht
Bestuurslid
Kunstkasteel Zuilen is per direct op zoek naar 3 (of meer!) nieuwe bestuursleden.
Geplaatst door Stichting Kunstkasteel Zuilen
Museumdocent
Vaste activiteit · 4–6 uur/week
De Meern
Museumdocent
Als vrijwillig museumdocent ontvang je samen met andere vrijwilligers schoolklassen. Samen verzorg je voor deze klassen interactieve en leerzame activiteiten.Geplaatst door Museum Hoge Woerd
Vind Workshops die bij jou passen
Mei28
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Workshop · 28 mei, 14:00 - 16:00
Utrecht
Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond
Begeleid jij een kind of volwassen taalleerders met een vluchtachtergrond? En vraag jij je ook wel eens af wat je daar dan juist wel of niet over kunt vragen?Geplaatst door Taal Doet Meer
Jun14
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Workshop · 14 jun, 09:30 - 12:30
Utrecht
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Meer weten over hoe je het best kunt omgaan met mensen met een LVB? Geplaatst door VC Utrecht
Jun20
Veerkracht en verlies
Workshop · 20 jun, 13:00 - 16:00
Utrecht
Veerkracht en verlies
Deze prachtige workshop is bedoeld voor iedereen die meer willen weten over het thema Verlies. Hoe kun je loslaten en anders leren vasthouden?

Geplaatst door VC Utrecht
Mei7
Oplossingsgerichte communicatie voor vrijwilligers (verdieping)
Workshop · 7 mei, 18:30 - 21:30
Utrecht
Oplossingsgerichte communicatie voor vrijwilligers (verdieping)
In deze workshop maken vrijwilligers kennis en oefenen met probleemoplossend communiceren door het stellen van oplossingsgerichte vragen. Kom je ook?Geplaatst door VC Utrecht
Jun4
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Workshop · 4 jun, 18:30 - 21:30
Utrecht
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Mooie en leerzame workshop: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen? Kom je ook naar deze waardevolle workshop?
Geplaatst door VC Utrecht
Mei28
Omgaan met stress (door mindfulness)
Workshop · 28 mei, 18:30 - 21:30
Utrecht
Omgaan met stress (door mindfulness)
Ervaar jij stress in je (vrijwilligers)werk of daarbuiten? Misschien is deze workshop voor jou: Leer over hoe stress werkt en hoe je er mee om kunt gaan!Geplaatst door VC Utrecht