Skip Navigation
Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Coordinator Contactcenter Oudewater

Vacature · 4–6 uur/week
Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23297
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Contactcenter-Oudewater/23297 om je aan te melden
SamenvattingHet Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een Contactcirkel op die bestaat uit een groep mensen die elke dag even contact met elkaar heeft.
Uitgebreide omschrijving

Een op de vijf Nederlanders is op de één of andere manier verminderd zelfredzaam. In een noodsituatie lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis heeft een aantal activiteiten ontwikkeld die helpen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat je in een noodsituatie niet alleen komt te staan. Zo helpt het Rode Kruis mensen sterker en zelfredzamer te worden in noodsituaties.

Een van onze projecten op het gebied van zelfredzaamheid is de Contactcirkel.

Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een Contactcirkel op die bestaat uit een groep mensen die samen een cirkel vormt door elke dag even contact met elkaar te hebben en te vragen of alles goed gaat. Het doel van de Contactcirkel is drieledig:

1. Alarmfunctie: de deelnemers blijven niet langer dan een etmaal onopgemerkt, waardoor er sneller hulp kan worden ingeschakeld als iemand niet in staat is zelf alarm te slaan.

2. Informatiefunctie: de deelnemers krijgen in tijden van nood belangrijke informatie. Bijvoorbeeld bij extreme hitte of kou kan via de Contactcirkel informatie worden verspreid over wat men wel of juist niet moet doen.

3. Eigen-krachtfunctie: de deelnemers vergroten het vangnet om zich heen, waardoor hun zelfredzaamheid wordt versterkt.

Wil jij je inzetten om de Contactcirkel voor het Rode Kruis in Oudewater op te gaan zetten? Wij zoeken een betrokken en daadkrachtige:

Coördinator voor de Rode Kruis Contactcirkel (op vrijwillige basis, 4 -6 uur per week)

 • Als coördinator heb je de volgende taken:
 • Contacten leggen in onze wijken, met wijkbesturen en relevante samenwerkingspartners
 • De doelgroep in kaart brengen en deelnemers benaderen op een enthousiaste en inspirerende wijze
 • Intake gesprekken met de deelnemers verzorgen, de deelnemers registreren en ervoor zorgen dat de cirkel zelfstandig gaat werken
 • Nieuwe deelnemers werven om de cirkel draaiende te houden
 • Aanspreekpunt zijn voor de deelnemers wanneer er vragen zijn en eventuele problemen oplossen

Binnen de afdeling heb je nauw contact met de bestuursleden Zelfredzaamheid, zij helpen jou om snel te kunnen acteren en hebben alle achtergrondkennis rondom het thema Zelfredzaamheid en het project Contactcirkel. Onze ideale coördinator:

 • Staat stevig in zijn of haar schoenen en heeft een uitstekend inlevingsvermogen
 • Is sterk in het enthousiasmeren, verbinden en motiveren van anderen
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en heeft affiniteit met zelfredzaamheid
 • Is sterk in het opzetten van nieuwe initiatieven en het leggen van nieuwe contacten
 • Begeleidt de deelnemers op afstand, zodat zij zelf de contactcirkel draaiende kunnen houden
 • Fungeert als informatiekanaal tussen de afdeling en deelnemers
 • Weet professionele afstand te bewaren in combinatie met het tonen van betrokkenheid

Het Rode Kruis biedt

Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een unieke kans om achter de schermen te kijken bij een van de grootste noodhulporganisaties ter wereld. Je werkt op vrijwillige basis, we zorgen voor begeleiding en professionele ondersteuning. We vergoeden gemaakte onkosten en zorgen dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

Iets voor jou?

Dan komen we graag in contact met jou!

Reageer snel en stuur je motivatie en CV voor 15 april 2018 naar [email protected]. Voor informatie kun je contact opnemen met Rode Kruis collega Jolanda Donze-Steenbergen op [email protected]

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Rode Kruis Utrecht
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Deze vacature is verlopen
#23297
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/activiteiten/Coordinator-Contactcenter-Oudewater/23297 om je aan te melden