Skip Sidebar
Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.

Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.

Club, vereniging of andere

Over ons

Vereniging met 270 leden uit Utrecht en wijde omgeving voor en door reumapatiënten. We organiseren 9 beweeggroepen in warm water en een volleybalgroep op in totaal 5 locaties. Hiernaast ...

Goede gezondheid en welzijn
Deel

Enthousiaste penningmeester

Structureel werk · 7–15 uur/week
Vanuit huis
BestuurFinanciënAdministratieComputerNederlands
Goede gezondheid en welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.
#48965
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Reumapatientenvereniging-Utrecht-eo/activiteiten/Enthousiaste-penningmeester/48965 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken voor half maart naar een penningmeester met kennis, die naast meebestuurt de financiële administratie doet en ons verder helpt. Meld je aan!

Uitgebreide omschrijving

Enthousiaste penningmeester gezocht

Reumapatiëntenvereniging Utrecht en omstreken zoekt een penningmeester die deel uitmaakt van een bestuur bestaande uit minstens 4 personen. Het is ook goed mogelijk dat 2 personen in nauwe samenwerking deze functie invullen (de geschatte weekbesteding is daarop gebaseerd).

De vereniging heeft ca. 270 leden. Onze belangrijkste activiteit is het wekelijks organiseren van 9 beweeggroepen in warm water (ca. 100 deelnemers).


Naast het meebesturen van de vereniging voert de penningmeester de financiële administratie, schrijft facturen uit, int deze bij de leden, betaalt facturen enzovoorts. De financiële administratie wordt sinds 2021 uitgevoerd met het (online) programma e-Boekhouden. De ledenadministratie (door de secretaris) wordt ook in e-boekhouden gevoerd. Meer informatie over e-Boekhouden is beschikbaar via hun website; ze bieden een gratis korte online cursus aan.


Als u straks als gebruiker ingelogd bent, is veel gedetailleerde, gerichte en heldere instructie beschikbaar met een goede zoekfunctie. Daarnaast is de supportafdeling van eBoekhouden altijd makkelijk, snel en gratis beschikbaar met veel praktische tips en oplossingen als de helpfuncties in het systeem onvoldoende soelaas bieden. De vertrekkende penningmeester kan de opvolger een beperkt aantal uren inwerken.


We zoeken een enthousiaste vrouw of man voor ons bestuur. Kennis van boekhouden en het gebruik daarbij van een computer is nodig. Nauwkeurig werken is essentieel, evenals zelfstandigheid en een vooruitziende blik. Gewend zijn aan werken met een computer, belangstelling voor en ervaring in deze taken vinden we belangrijk.

Het bestuur verwacht dat de functie vanwege grote veranderingen in de vereniging binnen 2 jaar zal eindigen. Dit hangt samen met het feit dat per 1-1-2024 de subsidies van ReumaNederland (ca. 50% van de inkomsten) geheel stoppen, waardoor het op langere termijn voorbestaan van de vereniging twijfelachtig is.


De hoofdtaken van onze penningmeester zijn:

  1. Verzorgt de boekhouding, administreert het inkomend- en uitgaand betalingsverkeer en voldoet rekeningen na controle met behulp van e-Boekhouden. Hierin is ook de ledenadministratie van de vereniging (beheerd door de secretaris) opgenomen.
  2. Verzorgt ten behoeve van de Algemene Ledenvergadering het financieel jaarverslag, balans, resultatenrekening en begroting. Levert voorstellen aan voor budgettering en de hoogte van contributies en eigen bijdragen voor bespreking in het bestuur.
  3. Verzorgt in overleg met de coördinator hydrogroepen de facturering van de eigen bijdragen naar de deelnemers en de betaling van zwembaden en therapeuten.
  4. Draagt er zorg voor dat de 4-ogen controle voor grotere betalingen plaatsvindt.
  5. Verzorgt de aanvraag en verantwoording van de subsidies.
  6. Verzorgt invordering van openstaande facturen bij leden, zo nodig in overleg met het bestuur. Dit vraagt om goede omgang met de leden, het afwegen van belangen van vereniging en leden, duidelijk communiceren en het aandragen van oplossingen.
  7. Denkt als bestuurslid mee in waar en hoe het met de vereniging naar toe moet (strategie en beleid), participeert in overleggen met derden daarover (uitdragen belangen) en het operationaliseren van wat bedacht is (beleid omzetten in uitvoering).
  8. Neemt deel aan de (maandelijkse) bestuursvergaderingen en levert daarin eigen bijdragen. Informeert de bestuursleden in de vergadering ook over de financiële stand van zaken.
  9. Denkt na over verbetering aan processen, taakverdeling en administratieve organisatie.


Meld je snel aan! Op de ledenvergadering van 26 maart moet de benoeming plaatsvinden en voor de vergadering moeten de kandidaten aan de leden bekend worden gemaakt.

Dus wacht niet, reageer voor 22 maart!


Meer informatie of aanmelden? Druk op de knop voor contact met Jaap de Pater (voorzitter).

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Reumapatiëntenvereniging Utrecht e.o.

Vereniging met 270 leden uit Utrecht en wijde omgeving voor en door reumapatiënten. We organiseren 9 beweeggroepen in warm water en een volleybalgroep op in totaal 5 locaties. Hiernaast lotgenotencontact, voorlichtingsbijeenkomsten en verspreiden een eigen blad.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 2–4 uur/week
Utrecht
Penningmeester
Gezocht penningmeester met interesse en passie voor onderwijs, financiële strategie en kennis van financiële administratieGeplaatst door Stichting Ayni Bolivia Nederland
Structureel werk · 6–20 uur/week · Start vanaf 1 jun
Utrecht
Board Members
LDD is looking for some (2 or 3) new board members.
Treasurer/IT/Web
Communications/Secretary/
Expert on sustainability/circularity/community building.
Geplaatst door Lucrative Dumpster Dives
Structureel werk · 1–2 uur/week
Utrecht
Algemeen bestuurder
Heb jij ervaring besturen op hoofdlijnen? Ben jij een teamplayer en heb je goede communicatieve vaardigheden? Heb je affiniteit met planten en tuinieren? Geplaatst door Stichting Stadswijngaard Utrecht
Structureel werk · Flexibele uren
Utrecht
Penningmeester
Heb jij ervaring besturen op hoofdlijnen? Ben jij een teamplayer en heb je (goede) kennis van financiën? Heb je affiniteit met planten en tuinieren?Geplaatst door Stichting Stadswijngaard Utrecht
Structureel werk · 6–7 uur/week
Utrecht
vrijwilliger Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) op di / woe/ do
Bij de Sociaal Juridische Dienstverlening van Wegwijs kunnen cliënten terecht voor allerlei vragen en problemen.Geplaatst door Stichting De Tussenvoorziening
Nieuw
Structureel werk · 2–4 uur/week · Start vanaf 1 jun
Utrecht
Penningmeester
We zoeken een nieuwe penningmeester voor onze Stichting. Geplaatst door Stichting Welzijn Saffier
Vind Workshops die bij jou passen
Jun1
Workshop · 1 jun, 18:30 - 21:00
Utrecht
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken.
Mooie en leerzame training: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je doen?Geplaatst door Vrijwilligersacademie Utrecht
Sep30
Workshop · 30 sep, 10:00 - 12:30
Utrecht
Organiseer zelf een teambuilding met impact
In deze workshop leer je hoe je zelf een teambuilding met impact kan organiseren voor jouw organisatie!Geplaatst door VC Utrecht
Jun23
Workshop · 23 jun, 19:00 - 21:30
Utrecht
Verdiepende workshop Crowdfunding en campagne voeren voor jouw (buurt)initiatief
Tijdens deze workshop werken we aan jouw campagneplan zodat jij na afloop klaar bent om te starten! Geplaatst door VC Utrecht
Jun28
Workshop · 28 jun, 19:30 - 21:30
Utrecht
Hoe Oprecht Energiek ben jij? Een kennismaking met Positieve Gezondheid
Hoe houd je regie en plezier in je vrijwilligerswerk? Ieder mens heeft meer invloed op veranderingen dan je misschien zou denken.Geplaatst door VC Utrecht
Jun13
Workshop · 13 jun, 19:30 - 22:00
Utrecht
Samen dementie vriendelijk
Tijdens de workshop krijgt je in vogelvlucht informatie over verschillende vormen van dementie en concrete handvatten voor jouw (vrijwilligers)organisatie.Geplaatst door VC Utrecht
Jun8
Workshop · 8 jun, 10:30 - 12:30
Utrecht
Op je gemak voor iedere groep
Sta jij bij jouw (vrijwilligers)organisatie regelmatig voor een groep? Geplaatst door VC Utrecht