Skip Navigation
Over ons

Over enkele weken opent een nieuw museum in het landhuis Oud Amelisweerd. Pop-up Museum Oud Amelisweerd is een bijzonder museum waar mens, natuur, kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten. Het museum is ...

Cultuur & KunstCommunity & familie
Deel

Over Pop-up Museum Oud Amelisweerd

Over enkele weken opent een nieuw museum in het landhuis Oud Amelisweerd. Pop-up Museum Oud Amelisweerd is een bijzonder museum waar mens, natuur, kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten. Het museum is een initiatief van Museum Huis Doorn, gesteund door de Stichting Samenwerkende Kasteelmusea Utrecht (SSKU) – Kasteel de Haar, Slot Zuylen en Kasteel Amerongen – en vrijwilligers van het landhuis Oud Amelisweerd.

Op een bijzondere manier wordt kunst en design met de niet eerder vertoonde pracht uit de collecties van de Utrechtse Kasteelmusea getoond. Het pop-up museum biedt verrassende tentoonstellingen tussen de fraaie 18e en 19e eeuwse behangsels die de muren van het landhuis sieren! Het museum opent voor het eerst haar deuren op 10 juni 2019.

De openstelling van Pop-up Museum Oud Amelisweerd is mogelijk dankzij de hulp van onze groep enthousiaste vrijwilligers. Zij vormen een hechte groep die de bezoekers met liefde en grote betrokkenheid vertellen over het huis en de tentoonstellingen. De charme van de locatie en de prachtige omgeving maken het mede tot een inspirerende plek.