Skip Navigation
Over ons

Plattelandsjongeren.nl is een landelijke organisatie van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Het is dé vrijetijdsvereniging voor jongeren wonende op het platteland en/of...

Sport & RecreatieGezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Projectmedewerker / Jongerenbegeleider Jongerenproject Dag voor een Ander

Vacature · 6–20 uur/week
Bemuurde Weerd Oostzijde 12, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#23514
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Plattelandsjongerennl1/activiteiten/Projectmedewerker--Jongerenbegeleider-Jongerenproject-Dag-voor-een-Ander/23514 om je aan te melden
SamenvattingAfwisselende functie waarbij je met jongeren werkt en allerlei vaardigheden o.h.g.v het organiseren en uitvoeren van een project kan opdoen
Uitgebreide omschrijving

Ben je geïnteresseerd in het werken met jongeren en wil je ervaring opdoen met het voorbereiden en uitvoeren van projecten?
Wil je groepen jongeren begeleiden en samen met hen je inzetten voor een betere samenleving?
Dan is de vacature iets voor jou!

Plattelandsjongeren.nl zoekt een gemotiveerde Projectmedewerker / Jongerenbegeleider Dag voor een Ander

 

De organisatie: Plattelandsjongeren.nl

Plattelandsjongeren.nl is een landelijke organisatie van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Het is dé vrijetijdsvereniging voor jongeren wonende op het platteland en/of dorpskernen. Wij streven ernaar om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen.

Plattelandsjongeren.nl inspireert, motiveert en ondersteunt jongeren die actief willen bijdragen aan hun vrijetijdsinvulling en die van anderen in hun leefomgeving.

 

Het project Dag voor een Ander

In het project Dag voor een Ander gaan jongeren tussen de 16 en 30 jaar één dag een klus of een activiteit organiseren voor een andere doelgroep. Ze mogen zelf de doelgroep kiezen, zolang het maar niet hun eigen doelgroep is. Denk bijvoorbeeld aan bejaarden, vluchtelingen, kinderen of mensen met een beperking.
 

Deze klus wordt vervolgens gezamenlijk bedacht, vormgegeven en gerealiseerd. De jongeren kunnen meedoen met vrienden, collega's, kennissen, sport/hobbyclub, studentenvereniging, jeugdvereniging etc. (ze kunnen zich ook in hun eentje opgeven en zich later aansluiten bij een groep). Samen met circa 4 jongeren starten we met het kiezen van de doelgroep en de activiteit. Daarna mobiliseren we een grotere groep andere mensen (uit zowel hun eigen omgeving als de omgeving van de gekozen doelgroep) om mee te gaan doen met de activiteit. Dit alles vindt zoveel mogelijk plaats in de woonplaats van de jongeren, of in ieder geval in die omgeving.
De uitvoering van dit project beslaat twee dagen die je samen (of desgewenst alleen) met de projectleider uitvoert.

Wat ga je doen?

Taken worden in overleg afgestemd. Afhankelijk van ervaring, interesse en beschikbare periode.
(Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen te helpen bij de voorbereiding en werving of om alleen de uitvoering te doen )

- Het werven van jongeren voor het project d.m.v. contact leggen en afspraken maken met maatschappelijke organisaties, jongerenwerk, jongerenverenigingen etc.
- Het uitvoeren en  begeleiden van activiteiten met de jongeren en de gekozen doelgroep (twee dagen per traject) op basis van de Oasis Game
- Het uitvoeren van een klus/actiedag samen met jongeren en een andere doelgroep
- Overleg en afstemming met jongeren, doelgroep en evt. jongerenwerker
- Plannen van data voor de uitvoering
- Gebruik van social media

We zijn een dynamische organisatie met veel mogelijkheden. Dus als jij met jongeren op het platteland aan de slag wil en bovenstaande taken spreken je niet helemaal aan, laat ons dan weten waar jouw interesse wel ligt. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden, zodat je vrijwilligerswerk doet waar je energie van krijgt.

Wie ben jij?:

· Iemand die zelfstandig dingen oppakt en realiseert.
- Iemand die initiatief toont en meedenkt.
- Iemand die affiniteit heeft met jongeren, vrijwilligerswerk & platteland.
- Iemand met goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling), die makkelijk contact legt met jongeren en organisaties. 
- Iemand die jongeren(verenigingen) en doelgroepen kan enthousiasmeren en ze kunt overtuigen van de waarde van dit project.
- Iemand die dit project ten minste 1 keer kan voorbereiden en uitvoeren (alleen voorbereiden of alleen uitvoeren kan ook)
- Een flexibel persoon die bereid is om te reizen naar de uitvoering van de projecten overal in het land
- Iemand die soms in de avonden of weekenden wil werken (Dit geldt met name voor de uitvoering van een traject. De voorbereiding gebeurt op ons kantoor in de binnenstad van Utrecht).
- Een rijbewijs en ervaring met jongeren en het organiseren en uitvoeren van projecten is een pre.

Wij bieden:
- Een vrijwilligersplek van 6-24 uur per week.
- Zelfstandig, uitdagend en afwisselend werk in een enthousiast team.
- Begeleiding
- De kans om allerlei vaardigheden verder te ontwikkelen
- Ruimte voor jouw inbreng / initiatief / interesses / creativiteit zodat je werk doet wat bij je pas en waar je blij van wordt.
- Werken met sociaal maatschappelijk betrokken jongeren
- Werken in de binnenstad van Utrecht
- Reiskostengoeding, flexibele werktijden en een informele werksfeer. 

Interesse?

Neem voor meer informatie of een verkennend gesprek contact op met Marijtje via onderstaande roze knop.

 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Plattelandsjongeren.nl > Projectmedewerker / Jongerenbegeleider Jongerenproject Dag voor een Ander
Over Plattelandsjongeren.nl
Plattelandsjongeren.nl is een landelijke organisatie van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Het is dé vrijetijdsvereniging voor jongeren wonende op het platteland en/of dorpskernen. Plattelandsjongeren.nl streeft ernaar om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen. Plattelandsjongeren.nl inspireert, motiveert en ondersteunt jongeren die actief willen bijdragen aan hun vrijetijdsinvulling en die van anderen in hun leefomgeving.

Doelen van Plattelandsjongeren.nl:
1. Het ondersteunen van besturen van 230 lokale afdelingen, door middel van trainingen, workshops, begeleiding en faciliteiten.
2. Belangenbehartiging van alle jongeren op het platteland.
3. Het ontwikkelen en realiseren van diverse projecten die relevant zijn voor jongeren op het platteland.
Deze vacature is verlopen
#23514
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Plattelandsjongerennl1/activiteiten/Projectmedewerker--Jongerenbegeleider-Jongerenproject-Dag-voor-een-Ander/23514 om je aan te melden