Skip Navigation
Over ons

Plattelandsjongeren.nl is een landelijke organisatie van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Het is dé vrijetijdsvereniging voor jongeren wonende op het platteland en/of...

Sport & RecreatieGezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Bestuurslid

Vacature · 1–2 uur/week
Bemuurde Weerd Oostzijde 12, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23726
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Plattelandsjongerennl1/activiteiten/Bestuurslid/23726 om je aan te melden
SamenvattingBen jij ons nieuwe bestuurslid met expertise op het gebied van personeelszaken,
bedrijfsvoering of acquisitie in de non-profit sector?
Uitgebreide omschrijving

Stichting Plattelands Jongeren Services (Stichting PJS) is de werkorganisatie van acht verschillende jongerenorganisaties die alle actief zijn voor jongeren op het platteland. Stichting PJS ondersteunt deze organisaties bij de uitvoering van projecten, bestuursactiviteiten en administratief. Deze organisaties zijn o.a. Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, Plattelandsjongeren.nl en provinciale (agrarische) jongerenorganisaties door heel Nederland. Daarnaast voert Stichting PJS zelfstandig projecten uit waarin jongeren als vrijwilliger actief betrokken zijn. De medewerkers werken vanaf een centraal kantoor in Utrecht en er is een flexlocatie in Drachten.

Stichting PJS zoekt een bestuurslid met expertise op het gebied van personeelszaken, bedrijfsvoering of acquisitie in de non-profit secto en met een ruime bestuurservaring en gedegen kennis van een van bovenstaande onderwerpen. Het bestuurslid fungeert als klankbord van bestuur en directie in deze kwesties. Affiniteit met de doelgroep (agrarische) plattelandsjongeren helpt daarbij.

Over het bestuur
Het bestuur van Stichting PJS bepaalt in grote lijnen het beleid van de stichting en is eindverantwoordelijk voor het realiseren van het doel van de stichting. Het dagelijks beleid is in handen van de door het bestuur benoemde directeur. Het huidige bestuur heeft een brede, diverse samenstelling wat het mogelijk maakt om de activiteiten vanuit diverse perspectieven te beschouwen.

Het bestuur van Stichting PJS bestaat idealiter uit vijf personen. Het betreft een bestuur op afstand dat gemiddeld zes keer per jaar vergadert. Een bestuurslid kan eerst meekijken om zo te bepalen of een definitieve bestuursfunctie past. De huidige vacature betreft het opvangen van het eerdere vertrek van zittende bestuursleden en het toevoegen van expertise aan het zittende bestuur.

Bestuursleden ontvangen een vacatievergoeding en vergoeding van gemaakte reiskosten.

Belangstelling?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:
Alice Leijten (directeur) via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Plattelandsjongeren.nl
Plattelandsjongeren.nl is een landelijke organisatie van, voor en door jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Het is dé vrijetijdsvereniging voor jongeren wonende op het platteland en/of dorpskernen. Plattelandsjongeren.nl streeft ernaar om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen. Plattelandsjongeren.nl inspireert, motiveert en ondersteunt jongeren die actief willen bijdragen aan hun vrijetijdsinvulling en die van anderen in hun leefomgeving.

Doelen van Plattelandsjongeren.nl:
1. Het ondersteunen van besturen van 230 lokale afdelingen, door middel van trainingen, workshops, begeleiding en faciliteiten.
2. Belangenbehartiging van alle jongeren op het platteland.
3. Het ontwikkelen en realiseren van diverse projecten die relevant zijn voor jongeren op het platteland.
Deze vacature is verlopen
#23726
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Plattelandsjongerennl1/activiteiten/Bestuurslid/23726 om je aan te melden