Skip Navigation

PPI Jeugdhulp

Non-profit

Over ons

PPI staat voor Psychosociale Pedagogische Interventies en bestaat al sinds 1990. We werken nauw samen met het VO-team Jeugd&Gezin op alle scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht. De inzet van...

Gezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Vrijwilliger PPI Jeugdhulp in een groep

Vacature · 4–10 uur/week
Station Utrecht Leidsche Rijn, Terwijdesingel, Utrecht, Utrecht 3541 CD, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#24418
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/PPI-Jeugdhulp/activiteiten/Vrijwilliger-PPI-Jeugdhulp-in-een-groep/24418 om je aan te melden
SamenvattingDe PPI vrijwilliger maakt kennis met de verschillende facetten van de functie van onderwijshulpverlener. Ben jij één keer per week beschikbaar?
Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger binnen PPI maak je kennis met de verschillende facetten van de functie van onderwijshulpverlener. Je ondersteunt de PPI begeleider bij een groepsmiddag voor jongeren in het Voortgezet Onderwijs. Wij zoeken mensen die minimaal één keer in de week beschikbaar zijn om onder verantwoordelijkheid van één van onze professionals de groep met jongeren te begeleiden, van 13:00 tot 17:00. Ben jij enthousiast en stabiel, heb je humor en kun je goed luisteren en inleven, dan horen wij graag van jou!

Profiel vrijwilliger
Beschikbaar voor in iedergeval 4 uur per week. Graag aanwezigheid op de maandag, dinsdag of donderdag;
Ervaring met jongeren in de leeftijdscategorie (12 tot 17 jr) van het voortgezet onderwijs;
Affiniteit met schoolse vaardigheden;
Beschikt over de volgende eigenschappen; staat stevig in zijn/haar schoenen, is leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan goed improviseren;
Kan aansluiten en bewegen “binnen een groep” met jongeren;
Van september 2020 tot juli 2021 beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een afwisselende werkplek waarbij je wisselt tussen groepsgericht werken en individuele begeleiding bij schoolse zaken;  
Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt;
Fijne samenwerking en voldoende tijd voor vragen.

Informatie en solliciteren

Nadere informatie over deze werkplek wordt tijdens kantooruren (op maandag, dinsdag of donderdag) graag verstrekt door Veronique Groen. Zij is groepshulpverlener bij PPI en telefonisch bereikbaar (zie contactformulier onder de roze knop). Stuur je schriftelijke motivatie, tot uiterlijk 24 mei 2020.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > PPI Jeugdhulp > Vrijwilliger PPI Jeugdhulp in een groep
Over PPI Jeugdhulp
PPI staat voor Psychosociale Pedagogische Interventies en bestaat al sinds 1990. We werken nauw samen met het VO-team Jeugd&Gezin op alle scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht. De inzet van PPI leidt ertoe dat jongeren beter in hun vel zitten, beter presteren en daardoor minder uitvallen op school. Dat draagt ook bij aan een beter schoolklimaat en een prettiger sfeer in de klas.

Wat doet PPI? Bij PPI leren we de jongeren omgaan met moeilijkheden waar ze op school, thuis en in hun vrije tijd tegenaan lopen. We kijken samen met de jongere hoe het komt dat het niet zo lekker loopt. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met erbij willen horen, weinig zelfvertrouwen, moeilijkheden op school met docenten, moeite met concentreren of plannen, pesten of jezelf kunnen zijn. Samen pakken we de problemen waarmee de jongere kampt aan, zodat zij weer lekker in haar vel zit!

De jongeren die bij ons komen zijn 12 tot 18 jaar en gaan naar het regulier middelbaar onderwijs van alle middelbare scholen in Utrecht. Wij hebben soms ook jongeren van groep 8 die wat extra ondersteuning nodig hebben bij het opstarten in het regulier middelbaar onderwijs.

Wie zijn onze samenwerkingspartners?
PPI werkt regelmatig samen met de volgende instanties in de gemeente Utrecht:

– Utrechtse scholen voor Voortgezet Onderwijs
– OPDC Utrecht
– Gemeente Utrecht afdeling Leerplicht
– Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs,
– Sterk VO
– Buurtteams Jeugd en Gezin (Lokalis)
Deze vacature is verlopen
#24418
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/PPI-Jeugdhulp/activiteiten/Vrijwilliger-PPI-Jeugdhulp-in-een-groep/24418 om je aan te melden