Skip Navigation
Over ons

Iedereen kent wel ergens een volksbuurt in de directe omgeving. Wat is een volksbuurt precies? Vaak denkt men niet bepaald positief en associeert de volksbuurt met asociaal gedrag, criminaliteit en...

Cultuur & KunstCommunity & familieKinderen & JeugdOuderenhulp
Deel

Coördinator Vrijwilligers

Vacature · 4–8 uur/week
Waterstraat 27, 3511 BW Utrecht, Netherlands
#23994
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Nederlands-Volksbuurtmuseum/activiteiten/Coordinator-Vrijwilligers/23994 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn op zoek naar een Coördinator Vrijwilligers voor ca. 4-8 uur per week, op vrijwillige basis.
Uitgebreide omschrijving

Bij het Volksbuurtmuseum werken 60 vrijwilligers die zich bezig houden met uiteenlopende taken, verspreid over verschillende afdelingen. De vrijwilligerscoördinator houdt ruggespraak met de directeur over alle relevante zaken. Er is een maandelijks coördinatorenoverleg.


Belangrijkste taken:

- Werving van vrijwilligers: hij/ zij draagt zorg voor een brede verspreiding van vacatures.

- Onderhoudt – samen met andere teamcoördinatoren – contact met alle vrijwilligers met als doel de vrijwilligers te informeren en te stimuleren tot betrokkenheid bij het museum en waar nodig te coachen of in contact brengen met deskundigen en of andere vrijwilligers.

- Beheert de vrijwilligersregistratie.

- Levert een bijdrage aan het tot stand komen van de Vrijwilligersnieuwsbrief, het Jaarplan en andere relevante publicaties.

- Organiseert algemene vergaderingen (4 x per jaar) en andere bijeenkomsten voor vrijwilligers.

De Coördinator Vrijwilligers die wij zoeken beschikt over de volgende ervaring en competenties:

- Commitment

- Proactief

- Empathisch

- Organisatietalent

- Bij voorkeur een achtergrond in HR

- Ervaring met werving en selectie

- Enige ervaring met werk in de culturele sector

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Nederlands Volksbuurtmuseum
Iedereen kent wel ergens een volksbuurt in de directe omgeving. Wat is een volksbuurt precies? Vaak denkt men niet bepaald positief en associeert de volksbuurt met asociaal gedrag, criminaliteit en ruzies. Dat er ook een andere kant aan zit weet men vaak niet. In de presentaties van het Volksbuurtmuseum kun je ontdekken of de vooroordelen en meningen terecht zijn.

De verdwenen volksbuurt Wijk C staat model voor het leven in de Nederlandse Volksbuurten. In de interactieve Steeg ervaar je hoe het was om in benauwde en armoedige omstandigheden te leven rond 1920. Loop rond met een huishoudboekje en portemonnee en kijk of je uitkomt met je budget.

Bij de multimediale presentatie over de kenmerken van een volksbuurt hoor en zie je wat een volksbuurt is. Verleden én heden komen aan bod en zetten je aan het denken. En dat in onvervalst 'Uterechs', Amsterdams, Rotterdams en Cockney!

Hoe volksbuurten zijn ontstaan leer je bij Wijk C in Wording. Van nederzetting aan de Vecht, via rijk stadsdeel naar arme volksbuurt. De attractieve animaties - ook in het Engels - laten de geschiedenis vanaf de vroegste tijd leven.

De interactieve maquette leert je spelenderwijs hoe het leven op straat zich rond 1925 afspeelde en dat met verdwenen geluiden en geuren!
·
#23994
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Nederlands-Volksbuurtmuseum/activiteiten/Coordinator-Vrijwilligers/23994 om je aan te melden