Skip Navigation

Milieudefensie

Non-profit

Over ons

Milieudefensie werkt aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we al bijna 50 jaar met succes. Met onze campagnes werken we aan het grootste probleem van nu, klimaatverandering...

Milieu & DuurzaamheidDierenwelzijn
Deel

Klimaatvrijwilliger bij Milieudefensie

Vacature · Flexibel
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vacature is verlopen
#25325
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Milieudefensie/activiteiten/Klimaatvrijwilliger-bij-Milieudefensie/25325 om je aan te melden
SamenvattingVrijwilligers gezocht die in een enthousiast team in Utrecht huis aan huis gesprekken willen voeren over een eerlijk klimaatbeleid!
Uitgebreide omschrijving

Maak jij je je (ook) druk over het klimaat? En zou je iets willen doen? Doe dan mee met een team vrijwilligers aan een volkspeiling van Milieudefensie. Door gesprekken te voeren met impact!

OMSCHRIJVING

Voor een nationale campagne van Milieudefensie zijn we op zoek naar (meerdere) vrijwilligers die meehelpen met het voeren van huis aan huis gesprekken. We gaan twee aan twee langs bij mensen aan de deur. Dat klinkt ouderwets, maar veel mensen maken zich zorgen over het klimaat. En over het klimaatbeleid. Maar wie luistert er naar hun zorgen en wensen? En hoe zet je die maatschappelijke steun voor een klimaatbeleid om in actie? We gaan aanbellen bij ‘Nederland’ en met heel veel mensen persoonlijk in gesprek. Dat doen we aan de hand van een aantal vragen en stellingen. Er is een speciale web-app ontwikkeld, die je daarbij helpt.

Tot december vragen we je 2x per maand een paar uur (ong. 3 uur) samen met ons en andere vrijwilligers op pad te gaan. In overleg is minder uur ook goed mogelijk. De campagne wordt gedaan in heel Nederland en voor de gesprekken in Utrecht zoeken we dus (ook) vrijwilligers. 

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

  • Je vindt het leuk om gesprekken te voeren met mensen
  • Je bent zelf begaan met het klimaat
  • Je kunt goed luisteren (het gaat niet om overtuigen in deze functie)
  • Je bent vriendelijk, respectvol en nieuwsgierig
  • Je bent een teamspeler, flexibel en enthousiast

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?

Er is een speciale web-app ontwikkeld die je helpt bij het voeren van een goed gesprek. Daar krijg je uitleg over. Ook over de achtergronden van de campagne. We voeren deze gesprekken in teams en praten na over alles wat je meemaakt en geven elkaar tips en ideeën.

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

Als vrijwilliger bij Milieudefensie maak je deel uit van een enthousiast en gedreven team van vrijwilligers en professionals. Wij bieden jou instructie en begeleiding. Bij vragen kan je altijd terugvallen op de stadscoördinator. Je komt in aanraking met nieuwe gelijkgestemde mensen in je eigen omgeving. Je wordt deelnemer op het digitale platform, waar je mee kunt praten met alle vrijwilligers uit het hele land.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?

Je doet iets voor het klimaat! Je bereikt mensen en luistert naar hun mening en wensen op het gebied van klimaatbeleid. En, alle informatie uit die gesprekken gebruikt Milieudefensie om te zorgen dat er een eerlijk klimaatbeleid uit de bus komt bij de volgende verkiezingen.

WERKTIJDEN

We vragen of je 2 keer per maand zo’n 2 á 3 uur beschikbaar bent. Het liefst tussen 17.00 en 21.00 uur op een doordeweekse avond of op zaterdagochtend vanaf 10.30 uur. We gaan dan twee aan twee op pad langs de deuren of op andere plekken in Utrecht met mensen in gesprek. Deze campagne duurt tot december 2019.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Milieudefensie > Klimaatvrijwilliger bij Milieudefensie
Over Milieudefensie
Milieudefensie werkt aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doen we al bijna 50 jaar met succes. Met onze campagnes werken we aan het grootste probleem van nu, klimaatverandering. Als onafhankelijke milieuorganisatie zijn we bondgenoot van iedereen die daaraan wil bijdragen. Samen zorgen we dat overheden en bedrijven veranderen. Doe je mee?
Deze vacature is verlopen
#25325
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Milieudefensie/activiteiten/Klimaatvrijwilliger-bij-Milieudefensie/25325 om je aan te melden