Skip Navigation
Over ons

Stedelijk centrum voor natuur en milieu

Milieucentrum Utrecht (MCU) is sinds 1983 het stedelijk servicecentrum voor natuur en milieu. Missie: een duurzame ontwikkeling van de stad Utrecht en omgeving...

Milieu & Duurzaamheid
Deel

Medewerker Milieuwijzer Utrecht

Vacature · 8–12 uur/week
Oudegracht 60, 3511 AS Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vacature is verlopen
#25721
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Milieucentrum-Utrecht/activiteiten/Medewerker-Milieuwijzer-Utrecht/25721 om je aan te melden
SamenvattingMilieucentrum Utrecht zoekt een vrijwilliger die de duurzame ontwikkelingen in de stad volgt en verwerkt in haar Milieuwijzer.
Uitgebreide omschrijving

Het stedelijke Milieucentrum Utrecht (MCU) werkt samen met Utrechtse burgers, organisaties en lokale overheid aan een gezonde en duurzame Domstad. Daarbij heeft het MCU een belangrijke voorlichtingsfunctie, met als stevige pijler haar Milieuwijzer.

De Milieuwijzer is een groene internetgids, waarin een lokale selectie van het enorme aanbod aan duurzame informatie op het net overzichtelijk wordt gepresenteerd aan inwoners van de stad Utrecht. Waar koop je duurzame kleding? Waar vind je een leuke fietstocht door het groen rond de stad? Waar lever je je oude haardroger in?

Milieuwijzer Utrecht wordt gemaakt door een klein team van twee vrijwilligers en heeft dringend versterking nodig. Wij zoeken iemand die natuur en milieu een warm hart toedraagt. Iemand die het leuk vindt om de duurzame ontwikkelingen in de stad te volgen en te verwerken in de Milieuwijzer.

Tijdsbesteding

  •  2 tot 3 dagdelen per week.

Taken

  • Het actueel houden van de Milieuwijzer door het checken van bestaande informatie en het vinden van nieuwe op met name het internet.
  • Het mede ontwikkelen en indelen van nieuwe rubrieken.
  • Het meedenken over de voortgang van de Milieuwijzer.
  • Daarbij is het een pre als hij/zij ervaring heeft met webredactie.

Wij bieden een fijne werkplek in hartje Utrecht. Je werkt in een klein enthousiast team, met veel flexibiliteit en ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Je krijgt een (bescheiden) vrijwilligers- en reiskostenvergoeding.

Heb je interesse in deze leuke vrijwilligersbaan? Reageer dan snel via onderstaande roze knop.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Milieucentrum Utrecht
Stedelijk centrum voor natuur en milieu

Milieucentrum Utrecht (MCU) is sinds 1983 het stedelijk servicecentrum voor natuur en milieu. Missie: een duurzame ontwikkeling van de stad Utrecht en omgeving faciliteren.
Deze vacature is verlopen
#25721
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Milieucentrum-Utrecht/activiteiten/Medewerker-Milieuwijzer-Utrecht/25721 om je aan te melden