Skip Navigation

MantelzorgNL

Non-profit

Over ons

MantelzorgNL is de vereniging ván, vóór en mét mantelzorgers die zich ervoor inzet dat mantelzorgers vanuit de samenleving die steun en dat respect krijgen die nodig zijn om hun zorgtaak in vrijheid,...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

vrijwilligers Juridisch Advies

Vacature · 4–16 uur/week
Bunnik, Utrecht, Netherlands
Administratie
Deze vacature is verlopen
#23882
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/MantelzorgNL/activiteiten/vrijwilligers-Juridisch-Advies/23882 om je aan te melden
SamenvattingAls vrijwilliger bij Juridisch Advies help je mantelzorgers met allerlei vragen omtrent zorg en regelwerk. Wil jij ons team versterken?
Uitgebreide omschrijving

Mezzo zet zich in voor mantelzorgers. Wil jij daarbij helpen? Dat kan! We zijn op zoek naar enkele

Vrijwilligers Juridisch Advies

Als vrijwilliger bij Juridisch Advies help je mantelzorgers met allerlei vragen omtrent zorg en regelwerk. Wil jij ons team versterken? Lees verder en reageer gelijk!

Wij bieden:

Als vrijwilliger krijg je professionele begeleiding, trainingen en workshops, actuele informatie over mantelzorg, reiskostenvergoeding en een gratis lidmaatschap van Mezzo. 
Mezzo heeft een prettige werkomgeving op enkele minuten lopen van station Bunnik.
 

Wat ga je doen: 
Bij Mezzo Juridisch Advies help je mantelzorgers via e-mail en telefonisch met vragen over hoe en waar ze hulp kunnen aanvragen, vertel je welke regelingen er zijn voor mantelzorgers en geef je bijvoorbeeld advies hoe mantelzorg met werk te combineren is. Vragen die je krijgt gaan over financiële regelingen, belastingen of bijvoorbeeld bezwaarschriften.


We zoeken:
Een vrijwilliger die tenminste een jaar lang één werkdag (of meerdere dagen) per week bij ons komt werken. Persoonlijke ervaring met mantelzorg of een achtergrond in financiële, juridische of maatschappelijke dienstverlening is een pré. Je woont op maximaal een half uur reizen van Bunnik, hebt hart voor de informele zorg en je vindt het belangrijk dat mantelzorgers een helpende hand geboden wordt. Eens per twee maanden is er op dinsdag van 10 tot 12 uur een bijeenkomst met de gehele afdeling waar je bij bent.

Heb je interesse in ontwikkelingen rondom mantelzorg en kennis over relevante wetten en regels? Ben je sociaal en invoelend? Neem dan voor meer informatie en een kennismakingsgesprek contact op met Michèle van Vuuren, coördinator vrijwillige inzet via onderstaande roze knop.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Bunnik > Bunnik Activiteiten > MantelzorgNL > vrijwilligers Juridisch Advies
Over MantelzorgNL
MantelzorgNL is de vereniging ván, vóór en mét mantelzorgers die zich ervoor inzet dat mantelzorgers vanuit de samenleving die steun en dat respect krijgen die nodig zijn om hun zorgtaak in vrijheid, op eigen wijze en duurzaam uit te voeren.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Wij vinden belangrijk dat mensen op hun eigen manier voor een ander kunnen zorgen én maatschappelijk actief kunnen blijven. Omdat 80% van alle zorg thuis wordt gegeven door meer dan 3 miljoen mensen is goede belangenbehartiging en ondersteuning nodig. MantelzorgNL is de spin in het web die mensen en organisaties met elkaar verbindt.
Deze vacature is verlopen
#23882
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/MantelzorgNL/activiteiten/vrijwilligers-Juridisch-Advies/23882 om je aan te melden