Skip Navigation

MantelzorgNL

Non-profit

Over ons

MantelzorgNL is de vereniging ván, vóór en mét mantelzorgers die zich ervoor inzet dat mantelzorgers vanuit de samenleving die steun en dat respect krijgen die nodig zijn om hun zorgtaak in vrijheid,...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilligers Coachfriend Mantelzorg

Vacature · 1–4 uur/week
Huss, Minnesota, United States
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#23126
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/MantelzorgNL/activiteiten/Vrijwilligers-Coachfriend-Mantelzorg/23126 om je aan te melden
SamenvattingMet de functie als (online) coach bij Mezzo ondersteun je, op afstand, mantelzorgers bij hun traject met een online coachprogramma.
Uitgebreide omschrijving

Mezzo is op zoek naar drie enthousiaste Vrijwilligers Coachfriend Mantelzorg.

Wil je naast je betaalde baan of studie vrijwilligerswerk doen voor een aantal uren in de week? Of ben je werkzoekende en vind je het leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Met de functie als (online) coach bij Mezzo ondersteun je, op afstand, mantelzorgers bij hun traject met Coachfriend Mantelzorg, een online coachprogramma. Het helpen van mantelzorgers doet goed én staat uitstekend op je CV. Wil jij ons team versterken? Lees verder en reageer gelijk! 

Wij bieden:

 • Een uitdagende coachfunctie rond een maatschappelijk thema dat zeer in de belangstelling staat. 
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen als online coach.  
 • Trainingen en professionele begeleiding. 
 • Als coach van Mezzo krijg je professionele begeleiding, workshops, actuele informatie over mantelzorg, waardering, reiskostenvergoeding en een gratis lidmaatschap van Mezzo. 
 • Je kunt bij het uit dienst treden een getuigschrift ontvangen. 

Wat ga je doen: 

 • Als online coach ondersteun je op afstand mantelzorgers die het coachprogramma Coachfriend Mantelzorg* volgen.
 • Je werkt vanuit huis met je eigen computer.
 • Via het programma en e-mail heb je contact met de mantelzorger.
 • Coachen houdt in dat je de mantelzorger stimuleert en aanmoedigt om tijd voor zichzelf vrij te maken om aan zijn of haar doelen in het traject Coachfriend Mantelzorg te werken. Je leest mee met wat de mantelzorger schrijft in het programma. Je hoeft niet inhoudelijk te reageren op de vraagstukken van de mantelzorger.

*Coachfriend Mantelzorg is een online coachprogramma van tien weken, gebaseerd op innovatieve technologie. Het bestaat uit boeiende video’s, aangevuld met interessante informatie en verrassende oefeningen. De mantelzorger werkt zelfstandig aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van zijn of haar veerkracht. Een online coach van Mezzo ondersteunt ze daarbij. Doel van het coachprogramma is om het leven van de mantelzorgers meer in balans te brengen, zodat er ook tijd is voor andere zaken die voor hen belangrijk zijn. Daardoor verkleint de kans op overbelasting. Coachfriend is gebaseerd op ACT, een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering.

We zoeken:
Drie coaches die ten minste een jaar wekelijks minimaal 3 uren beschikbaar zijn. Je beschikt over een computer en een internet aansluiting en je kunt zelf bepalen welke uren je werkt. Je hebt hart voor de informele zorg en je vindt het belangrijk dat mantelzorgers een helpende hand geboden wordt.

We verwachten:

 • Je bent sociaal en invoelend. 
 • Je kunt goed aansluiten bij de belevingswereld van de ander.
 • Je bent sterk in het opbouwen van een vertrouwensband.
 • Je bent vaardig met computer en internet.
 • Je kunt de belangen van Mezzo vertegenwoordigen.
 • Je bent schriftelijk taalvaardig en beheerst de Nederlandse taal goed.

Herken jij je in dit profiel en heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Dan ontvangen wij graag jouw reactie.

Voor informatie kun je contact opnemen met Michèle van Vuuren, coördinator vrijwillige inzet bij Mezzo.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Huss > Huss Activiteiten > MantelzorgNL > Vrijwilligers Coachfriend Mantelzorg
Over MantelzorgNL
MantelzorgNL is de vereniging ván, vóór en mét mantelzorgers die zich ervoor inzet dat mantelzorgers vanuit de samenleving die steun en dat respect krijgen die nodig zijn om hun zorgtaak in vrijheid, op eigen wijze en duurzaam uit te voeren.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Wij vinden belangrijk dat mensen op hun eigen manier voor een ander kunnen zorgen én maatschappelijk actief kunnen blijven. Omdat 80% van alle zorg thuis wordt gegeven door meer dan 3 miljoen mensen is goede belangenbehartiging en ondersteuning nodig. MantelzorgNL is de spin in het web die mensen en organisaties met elkaar verbindt.
Deze vacature is verlopen
#23126
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/MantelzorgNL/activiteiten/Vrijwilligers-Coachfriend-Mantelzorg/23126 om je aan te melden