Skip Navigation

MantelzorgNL

Non-profit

Over ons

MantelzorgNL is de vereniging ván, vóór en mét mantelzorgers die zich ervoor inzet dat mantelzorgers vanuit de samenleving die steun en dat respect krijgen die nodig zijn om hun zorgtaak in vrijheid,...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Help jij mantelzorgers een stap verder?

Vacature · 6–16 uur/week
Regulierenring 6, 3981 LB Bunnik, Netherlands
Administratie
Deze vacature is verlopen
#23517
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/MantelzorgNL/activiteiten/Help-jij-mantelzorgers-een-stap-verder/23517 om je aan te melden
SamenvattingHelp jij mantelzorgers graag verder door hun vragen te beantwoorden over zorg en regelwerk? Mezzo zet zich in voor mantelzorgers, doe je mee?
Uitgebreide omschrijving

Mezzo zet zich in voor mantelzorgers. Wil jij daarbij helpen? Dat kan! We zijn op zoek naar enkele Vrijwilligers Mantelzorglijn.

Als vrijwilliger Mantelzorglijn help je mantelzorgers met allerlei vragen omtrent zorg en regelwerk. Het helpen van mantelzorgers doet goed én is een uitstekende werkervaring. Wil jij ons team versterken? Lees verder en reageer gelijk!

Wij bieden:
. Mezzo heeft een prettige werkomgeving op enkele minuten lopen van station Bunnik.
. Als vrijwilliger krijg je  professionele begeleiding, trainingen en workshops, actuele informatie over mantelzorg, waardering, reiskostenvergoeding en een gratis lidmaatschap van Mezzo. 

Wat ga je doen: 
Bij de Mezzo Mantelzorglijn help je mantelzorgers via e-mail en telefonisch met vragen over hoe en waar ze hulp kunnen aanvragen, vertel je welke regelingen er zijn voor mantelzorgers en geef je bijvoorbeeld advies hoe mantelzorg met werk te combineren.

We zoeken:
Vrijwilligers die ten minste voor een jaar één werkdag (of meerdere dagen) per week bij ons komen werken. Daarnaast ben je eens per twee maanden beschikbaar op dinsdag van 10 tot 12 uur voor een bijeenkomst met de afdeling. Je woont op maximaal een half uur reizen van Bunnik, hebt hart voor de informele zorg en je vindt het belangrijk dat mantelzorgers een helpende hand geboden wordt.

Heb je interesse in ontwikkelingen rondom mantelzorg en (enige) kennis over relevante wetten en regels? Ben je sociaal en invoelend? Neem dan voor meer informatie en een kennismakingsgesprek contact op met Michèle van Vuuren, coördinator vrijwillige inzet of Irene Sluis, medewerker mantelzorglijn. Of reageer via onderstaande button. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Bunnik > Bunnik Activiteiten > MantelzorgNL > Help jij mantelzorgers een stap verder?
Over MantelzorgNL
MantelzorgNL is de vereniging ván, vóór en mét mantelzorgers die zich ervoor inzet dat mantelzorgers vanuit de samenleving die steun en dat respect krijgen die nodig zijn om hun zorgtaak in vrijheid, op eigen wijze en duurzaam uit te voeren.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Wij vinden belangrijk dat mensen op hun eigen manier voor een ander kunnen zorgen én maatschappelijk actief kunnen blijven. Omdat 80% van alle zorg thuis wordt gegeven door meer dan 3 miljoen mensen is goede belangenbehartiging en ondersteuning nodig. MantelzorgNL is de spin in het web die mensen en organisaties met elkaar verbindt.
Deze vacature is verlopen
#23517
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/MantelzorgNL/activiteiten/Help-jij-mantelzorgers-een-stap-verder/23517 om je aan te melden