Skip Navigation
Over ons

Make-A-Wish vervult de allerliefste wens van kinderen met een ernstig, soms levensbedreigende ziekte. Het helpt kinderen zich te wapenen tegen hun ziekte. Het brengt mensen bij elkaar en het verandert...

Gezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Vrijwilliger Make-a-Wish in het Prinses Maxima Centrum

Vacature · Flexibel
Heidelberglaan, Heidelberglaan, Utrecht, Utrecht 3584 LA, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#24391
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Make-A-Wish-Nederland/activiteiten/Vrijwilliger-Make-a-Wish-in-het-Prinses-Maxima-Centrum/24391 om je aan te melden
SamenvattingVoor onze themakamer in het Prinses Máxima Centrum zijn wij op zoek naar een:
Vrijwilliger Make-A-Wish in het Prinses Máxima Centrum
Uitgebreide omschrijving

In juni 2018 is het Prinses Máxima Centrum in Utrecht geopend. Dit centrum voor kinderoncologie heeft één duidelijke missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Voor diagnostiek en intensieve behandelingen komen kinderen naar het Prinses Máxima Centrum. Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte en is een uniek samenwerkingsverband met het Prinses Máxima Centrum aangegaan om kinderen met kanker tijdens hun behandeling, door het vervullen van hun allerliefste wens, energie/kracht te geven voor de toekomst.

Voor onze themakamer in het Prinses Máxima Centrum zijn wij op zoek naar een:
Vrijwilliger Make-A-Wish in het Prinses Máxima Centrum

Wat ga je doen?
Samen met een collega vrijwilliger ontvang en begeleid je de kinderen bij diverse, interactieve activiteiten die in de themakamer worden aangeboden. Je geeft kinderen een bijzondere ervaring en laat ze kennis maken met de kracht van een wensvervulling. De verschillende activiteiten zijn: 3D printen, Magic Carpet of een VR-Experience. Deze activiteiten worden op verschillende dagen aangeboden. Naast het ontvangen en begeleiden van de kinderen ga je het gesprek aan met ouders/verzorgers van kinderen. Als volwaardig ambassadeur van Make-A-Wish vertel je waar Make-A-Wish voor staat en leg je uit wat het voor kinderen en hun directe omgeving kan betekenen om de allerliefste wens in vervulling te laten gaan.

De themakamer
In het Prinses Máxima Centrum heeft Make-A-Wish een eigen themakamer waarin kinderen even kunnen ontsnappen aan de intensieve behandelingen. Deze themakamer is een innovatieve, interactieve en fantasievolle plek voor alle kinderen die in het Prinses Máxima Centrum worden behandeld. Om de kinderen in deze Make-A-Wish kamer te begeleiden en ouders/verzorgende te informeren over ons werk zoeken we enthousiaste vrijwilligers. Door de komst van de themakamer hoopt Make-A-Wish meer wensaanmeldingen te ontvangen en zodoende nog meer wensvervullingen te kunnen realiseren.

Jij!

  • kan je gemakkelijk verplaatsen in de leefwereld van kinderen/jongeren
  • hebt creatieve kwaliteiten en weet te improviseren
  • beschikt over uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden met oog voor detail
  • wil je inzetten als volwaardig ambassadeur van Make-A-Wish
  • bent representatief, dienstverlenend ingesteld en hebt een signalerend vermogen
  • kan goed samenwerken en bent stressbestendig
  • staat open voor werken met digitale technieken
  • bent 2 à 3 diensten per maand beschikbaar
  • hebt maximale reisafstand van een half uur/20 km naar het Prinses Máxima Centrum

Goed om te weten:
De themakamer in het Prinses Máxima Centrum is een nieuw initiatief van Make-A-Wish en staat daardoor nog in de kinderschoenen. De huidige vrijwilligers en de collega’s op kantoor zetten zich continue in om een verbeteringsslag aan te brengen. Voor toekomstige vrijwilligers is het belangrijk dat je het een uitdaging vindt om een bijdrage te leveren aan deze verbeteringsslag.
Momenteel is de themakamer geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur. We streven ernaar om meerdere dagen per week open te gaan om nog meer kinderen en ouders/verzorgende te kunnen ontvangen in de themakamer. Dit is deels afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers, maar ook van de planning van het Prinses Máxima Centrum.

Interesse?
Make-A-Wish is er trots op om in nauwe samenwerking met het Prinses Máxima Centrum kinderen met kanker te kunnen bereiken. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na in het vrijwilligersteam. Daarom besteden we zorg en aandacht aan het selectieproces. Een eerste selectie vindt op basis van CV en motivatie plaats. Bij interesse, zal er telefonisch contact zijn met de recruiter. Tot slot word je uitgenodigd voor een gesprek in de themakamer.

Wanneer je geïnteresseerd bent, reageer dan via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Make-A-Wish Nederland > Vrijwilliger Make-a-Wish in het Prinses Maxima Centrum
Over Make-A-Wish Nederland
Make-A-Wish vervult de allerliefste wens van kinderen met een ernstig, soms levensbedreigende ziekte. Het helpt kinderen zich te wapenen tegen hun ziekte. Het brengt mensen bij elkaar en het verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt. Het is bedoeld om wenskinderen en ook hun familie in een moeilijke periode iets bijzonders te geven. Een positieve boost waar ze nog heel lang hoop, kracht en vertrouwen uit kunnen putten.
Deze vacature is verlopen
#24391
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Make-A-Wish-Nederland/activiteiten/Vrijwilliger-Make-a-Wish-in-het-Prinses-Maxima-Centrum/24391 om je aan te melden