Skip Navigation

Kunstliefde

Non-profit

Over ons

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Daarnaast is Genootschap...

Cultuur & Kunst
Deel

Kunstliefde zoekt voorzitter bestuur (M/V)

Vacature · 1–4 uur/week
Nobelstraat 12a, 3512 EN Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24329
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kunstliefde/activiteiten/Kunstliefde-zoekt-voorzitter-bestuur-MV/24329 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Kunstliefde bevindt zich in een vernieuwingstraject. De vereniging wil zich ontwikkelen tot een breed platform voor beeldende kunst en verder professionaliseren en moderniseren. Om dit mogelijk te maken streven we naar een intensieve samenwerking met diverse instellingen en organisaties.

Wij zoeken een enthousiaste

Voorzitter Bestuur (M/V)

met een breed netwerk om dit traject te begeleiden. Iemand die thuis is op het gebied van vernieuwingsprojecten, maar die ook ervaring heeft met politieke besluitvormingsprocessen en bekend is met kunst en cultuur.

Taken: de voorzitter geeft sturing aan het vernieuwingstraject en bewaakt in samenspraak met de overige bestuursleden de uitvoering en stuurt daar waar nodig tijdig en adequaat bij.
Is in staat om een breed scala aan instanties aan Kunstliefde te verbinden. Die instanties zijn politieke (gemeentebestuur, -raad), culturele en commerciële organisaties. De voorzitter kent de verschillende culturen en besluitvormingsprocessen en weet deze succesvol te beïnvloeden.
Creëert een enthousiast team van bestuur, directeur en leden; de betrokkenen stimuleren elkaar en spreken elkaar waar nodig aan.
Vertegenwoordigt de vereniging als hét gezicht van Kunstliefde.

Profiel: De voorzitter heeft affiniteit met de toekomstvisie en missie van Kunstliefde.
Heeft kennis van politieke besluitvormingsprocessen en beschikt over een relevant netwerk binnen gemeente en provincie Utrecht.
Is ervaren met het besturen van of toezicht houden op een (culturele) instelling.
Weet enthousiasme met realiteitszin te combineren.

Wij bieden een uitdagende bestuursfunctie binnen een levendige vereniging met (boven)regionaal bereik. Het betreft een onbezoldigde positie.

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie, reageer dan op deze vacature. Contactpersoon is met Marion Wagenvoort.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Kunstliefde > Kunstliefde zoekt voorzitter bestuur (M/V)
Over Kunstliefde
Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Daarnaast is Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland.

Kunstliefde is organisator van de Utrechtse Atelierroute en UtrechtDownUnder (Actuele kunst op bijzondere locaties in Utrecht) en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.

In 1807 werd Kunstliefde opgericht als Teekengenootschap. De vereniging bestaat uit ruim 110 professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht en uit de rest van het land. Daarnaast kent het genootschap circa 200 in kunst geïnteresseerde ‘kunstlievende’ leden.

Regelmatig worden er podiumavonden en cursussen georganiseerd.

Kunstliefde werkt samen met andere kunstinstellingen in de stad en daarbuiten.
De Belofte, project voor veelbelovende startende kunstenaars, is een initiatief van Kunstliefde in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Deze vacature is verlopen
#24329
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kunstliefde/activiteiten/Kunstliefde-zoekt-voorzitter-bestuur-MV/24329 om je aan te melden