Skip Navigation

Kunstliefde

Non-profit

Over ons

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Daarnaast is Genootschap...

Cultuur & Kunst
Deel

Algemeen Bestuurslid

Vacature · Flexibel
Nobelstraat 12a, 3512 EN Utrecht, Netherlands
Bestuur
#23666
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kunstliefde/activiteiten/Algemeen-Bestuurslid/23666 om je aan te melden
SamenvattingKunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst zoekt per 1 april 2020 een Algemeen Bestuurslid “ondernemend, kunstlievend en verbindend”
Uitgebreide omschrijving

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst is dé plek waar kunstenaars uit Utrecht hun werk kunnen presenteren. Het is ook de plek waar leden van het Genootschap Kunstliefde elkaar bij diverse activiteiten treffen.

Kunstliefde is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Sinds de oprichting in 1807 zijn bij de vereniging beroemde kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Dick Bruna lid geweest.. Met een actief tentoonstellingsprogramma en een focus op hedendaagse kunst weet Kunstliefde tot op de dag van vandaag jonge makers en gevestigde kunstenaars uit Utrecht te stimuleren en aan zich te binden.

Kunstliefde is een kleine organisatie waarin betaalde medewerkers (max 1,5 – 2 fte) en een grote groep vrijwilligers een uitgebreid scala aan activiteiten, tentoonstellingen en belangenbehartiging organiseren en uitvoeren


profiel van het nieuwe bestuurslid

Het bestuur van Kunstliefde is op zoek naar een nieuw bestuurslid met als aandachtsgebieden:

De verdere ontwikkeling van een ondernemende cultuur binnen de organisatie;

het bedrijfsleven in de stad Utrecht en omgeving

de kunstlievende leden en donateurs

de sponsoring en fondsenwerving

affiniteit met kunst en de activiteiten van de vereniging spreekt voor zich.

Bij voorkeur heeft u contacten met het lokale bedrijfsleven, bent u ondernemer of een bestuurder in een vergelijkbare functie.

Profiel van het huidige bestuur

Het bestuur bestaat op dit moment uit vier personen. Kunstliefde is op zoek naar uitbreiding van het bestuur met twee personen. Dat betreft deze nieuwe functie en een lid namens de kunstenaars .

Het bestuur is betrokken maar ook op afstand. De verantwoordelijkheid van uitvoering en beleidsontwikkeling is in handen van de directeur (32 uur per week). De directeur is primair ook verantwoordelijk voor de externe contacten en fonds- en subsidieaanvragen.

Het bestuur vergadert gemiddeld 1x per maand in Utrecht; de bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

Voor verdere informatie over de organisatie, bestuur en deze vacature kunt u via de mail contact opnemen via onderstaande roze knop. We verzoeken u uiterlijk 15 maart te reageren.

Hoe kom ik er?
Over Kunstliefde
Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Daarnaast is Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland.

Kunstliefde is organisator van de Utrechtse Atelierroute en UtrechtDownUnder (Actuele kunst op bijzondere locaties in Utrecht) en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.

In 1807 werd Kunstliefde opgericht als Teekengenootschap. De vereniging bestaat uit ruim 110 professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht en uit de rest van het land. Daarnaast kent het genootschap circa 200 in kunst geïnteresseerde ‘kunstlievende’ leden.

Regelmatig worden er podiumavonden en cursussen georganiseerd.

Kunstliefde werkt samen met andere kunstinstellingen in de stad en daarbuiten.
De Belofte, project voor veelbelovende startende kunstenaars, is een initiatief van Kunstliefde in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
·
#23666
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kunstliefde/activiteiten/Algemeen-Bestuurslid/23666 om je aan te melden