Skip Navigation
Over ons

Sinds 2015 is De Kindertelefoon een zelfstandige stichting met een landelijk bureau en 7 locaties in Nederland. De locatie Utrecht is er daar een van. Op de locaties voeren vrijwilligers gesprekken...

Gezondheid & WelzijnKinderen & Jeugd
Deel

Gastlesvrijwilliger Kindertelefoon Utrecht

Vacature · 3–5 uur/week
Lucasbolwerk 7, 3512 EG Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#23050
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kindertelefoon-Utrecht/activiteiten/Gastlesvrijwilliger-Kindertelefoon-Utrecht/23050 om je aan te melden
SamenvattingJe bent 18 jaar of ouder. Het lijkt je leuk om het werk van De Kindertelefoon onder de aandacht te brengen bij kinderen via gastlessen op scholen.
Uitgebreide omschrijving

Het hart van onze organisatie wordt gevormd door meer dan 500 vrijwilligers die dagelijks naar kinderen en jongeren luisteren. Vind jij het belangrijk dat kinderen en jongeren in vertrouwen en anoniem kunnen praten over wat hen bezighoudt? Geef je graag ondersteuning, advies, informatie en ben je graag een luisterend oor? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het werk van de gastlesvrijwilliger
De gastlesvrijwilliger geeft voorlichting aan kinderen en jongeren over het werk van De Kindertelefoon. Dit wordt gedaan in de vorm van gastlessen, die worden gegeven aan leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 5, 6, 7 en 8) en aan leerlingen op de middelbare school in de onderbouw (klas 1 en 2). In de gastles wordt onder andere verteld wat kinderrechten zijn en welke rol De Kindertelefoon daarin vervult. Kinderen leren waarom het belangrijk is om te praten over wat je bezighoudt. De vrijwilligers gaan met de kinderen in gesprek over de onderwerpen waarover De Kindertelefoon benaderd wordt (onder andere pesten, mishandeling en seksualiteit). De vrijwilliger geeft voorlichting vanuit een bestaande lesopzet.

Wie zijn wij
De Kindertelefoon is uniek door haar manier van kinderen te woord staan: vertrouwelijk, laagdrempelig, anoniem en gaat uit van de eigen kracht van kinderen. De stichting is een landelijke organisatie. Ruim 550 vrijwilligers voeren gesprekken met kinderen en jongeren vanuit 7 locaties in Nederland: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Nijmegen, Almelo en Groningen. Kinderen en jongeren bespreken via telefoon en chat anoniem hun problemen en vragen met daartoe professioneel getrainde en begeleide vrijwilligers.

Wie wij zoeken
Je hebt oprechte interesse in de wereld van het kind, je spreekt geen oordelen uit en je hebt een open houding. Je staat momenteel stabiel in het leven en je vindt het leuk om voor een groep te staan en te presenteren. Je hebt affiniteit met de leefwereld van kinderen. Voor jou is geen onderwerp of vraag te gek. Je neemt kinderen serieus. Ook ben je flexibel en kun je snel schakelen. Het ene moment reageer je met een grapje, het volgende moment ben je ernstig. Voel je je aangesproken? Dan maken we graag kennis met je!

Wat wij vragen
Je bent 18 jaar of ouder, je functioneert op hbo-niveau of hoger en je bent gemiddeld één dagdeel per week beschikbaar.

Wat wij bieden
Voor je aan de slag gaat, krijg je een gedegen, verplichte training. Na het afsluiten van de training ga je aan de slag. Je wordt gekoppeld aan een ervaren vrijwilliger. Er is regelmatig een bijeenkomst voor deskundigheidsbevordering.

Ben je geïnteresseerd?
Fijn! Je kunt je via deze vacature aanmelden om vrijwilliger te worden in Utrecht.

Samengevat vragen wij dus:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud en functioneert op hbo-niveau
 • Je bent gemiddeld minimaal een dagdeel per week beschikbaar
 • Je vindt het leuk om voor een groep te staan en om te presenteren
 • Je vindt het leuk om contacten te leggen met scholen
 • Je wilt je minimaal een jaar inzetten als vrijwilliger
 • Als je in het bezit bent van een rijbewijs en auto is dat een pre

En wij bieden:

 • Je doet ervaring op in het geven van gastlessen op scholen in eigen woonomgeving
 • Je krijgt een training en inwerkperiode om vertrouwd te raken met gastlessen
 • Je werkt samen met een enthousiast team van vrijwilligers
 • Je wordt begeleid en krijgt deskundigheidsbevordering
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Kindertelefoon Utrecht > Gastlesvrijwilliger Kindertelefoon Utrecht
Over Kindertelefoon Utrecht
Sinds 2015 is De Kindertelefoon een zelfstandige stichting met een landelijk bureau en 7 locaties in Nederland. De locatie Utrecht is er daar een van. Op de locaties voeren vrijwilligers gesprekken met kinderen en jongeren.

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten. Word een kind gepest, zijn er problemen thuis, heeft iemand een vraag over verliefdheid of verkering, ruzie met vrienden of voel een kind zich rot, dan kan het kind bellen of chatten met De Kindertelefoon. Contactgegevens zijn voor ons niet zichtbaar. Gesprekken met De Kindertelefoon zijn 100% vertrouwelijk. Dat betekent dat wij aan niemand doorvertellen wat een kind ons vertelt, behalve als dat van het kind mag.
Deze vacature is verlopen
#23050
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Kindertelefoon-Utrecht/activiteiten/Gastlesvrijwilliger-Kindertelefoon-Utrecht/23050 om je aan te melden