Skip Navigation
Over ons

De KBO Leidsche Rijn richt zich op de 50-plussers van de gehele regio Leidsche Rijn. Alle senioren in Vleuten/De Meern/Haarzuilens, Montfoort en de nieuwbouwwijken in Leidsche Rijn zijn van harte...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Vrijwilliger bij onze vereniging

Vacature · 4–8 uur/week
Wolweverslaan 56, 3454 GM De Meern, Netherlands
Bestuur
CreatiefBestuurNederlands
#23439
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KBO-Leidsche-Rijn/activiteiten/Vrijwilliger-bij-onze-vereniging/23439 om je aan te melden
SamenvattingWij, KBO Leidsche Rijn, zouden graag aanvulling willen van onze vrijwilligers. Er is plaats voor diverse functies.
Uitgebreide omschrijving

Bent u woonachtig in Vleuten/De Meern of Leidsche Rijn en heeft u wat ruimte in uw agenda dan zijn wij opzoek naar u. Veel organisaties zoeken vrijwilligers, maar het bijzondere is dat wij zoeken naar vrijwilligers die passen bij ons motto "Omzien naar elkaar". Een motto dat al 40 jaar hoog in ons vaandel staat.

Wij zijn een belangenorganisatie voor de senioren, doen ook hele leuke dingen zoals dagtochten, vakantieweek, themabijeenkomsten en gezellige activiteiten in De Schalm in De Meern. Zowel voor het bestuur als bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten zoeken wij ondersteuning. Bent u een van ons, dan bent u vrijwilliger in een leuke en gezellige club vrijwilligers die zich inzet voor haar achterban op zeer uiteenlopende gebieden.

Heeft u belangstelling; neem dan contact met ons op. Niet reageren, daar krijgt u spijt van.

  

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over KBO Leidsche Rijn
De KBO Leidsche Rijn richt zich op de 50-plussers van de gehele regio Leidsche Rijn. Alle senioren in Vleuten/De Meern/Haarzuilens, Montfoort en de nieuwbouwwijken in Leidsche Rijn zijn van harte welkom.

De KBO komt op voor de belangen van de ouderen in de ruimste zin van het woord. Ze organiseert vele activiteiten, zowel cultureel als voor gezelligheid, en zeker ook op het gebied van zingeving en ondersteuning.

De senioren staan in het middelpunt. KBO Leidsche Rijn, met ca. 900 leden, is een van de achttien afdelingen die deel uitmaken van de provinciale KBO Utrecht met een totaal van ca. 10.000 leden. Deze is op haar beurt één van de elf bonden van de landelijke Unie KBO die per 1 januari 2017 een samenwerkingsverband is aangegaan met de landelijke PCOB.

KBO-PCOB hebben gezamenlijk ca. 250.000 leden, daarmee behoort KBO-PCOB tot de grootste ouderenbond van Nederland. Elke afdeling en bond is geheel zelfstandig met eigen statuten, een eigen bestuur, en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

KBO Leidsche Rijn hanteert de drie O’s: Ondernemend, Onderzoekend en Ondersteunend.

Ondernemend in de vorm van activiteiten voor zowel de oudere als de jongere senior. Natuurlijk nog wel KKK (kaarten, kienen, keuvelen) maar ook veel activiteiten die aanspreken bij jongere senioren zoals themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Cultuur in de vorm van stadswandelingen, museumbezoek e.d. Ook aandacht voor Sociale Media, voorlichtingen en… te veel om op te noemen.

Onderzoekend op het gebied van maatschappelijke veranderingen om zo de belangen van de senioren optimaal te kunnen behartigen bij de gemeentelijke overheid. Deze belangenbehartiging wordt gedaan in samenwerking met andere organisaties zoals op plaatselijk niveau met het COSBO stad Utrecht.

Ondersteunend voor de senioren door het hebben van VOA’s (vrijwillige ouderenadviseurs) waar men terecht kan met de meest uiteenlopende vragen. Het hebben van HUBA’s (hulp bij belastingaangifte) en de landelijke service- en juristentelefoon.

Een vierde O mag niet ontbreken. De O van Open voor alle senioren. KBO Leidsche Rijn staat open voor alle senioren vanaf 50 jaar in de regio ongeacht zijn of haar geloofsrichting. Maar de katholieke grondslag is ons belangrijke uitgangspunt.
·
#23439
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KBO-Leidsche-Rijn/activiteiten/Vrijwilliger-bij-onze-vereniging/23439 om je aan te melden