Skip Navigation
Over ons

De KBO Leidsche Rijn richt zich op de 50-plussers van de gehele regio Leidsche Rijn. Alle senioren in Vleuten/De Meern/Haarzuilens, Montfoort en de nieuwbouwwijken in Leidsche Rijn zijn van harte...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Vice-Voorzitter

Vacature · 4–8 uur/week
Wolweverslaan 56, 3454 GM De Meern, Netherlands
Bestuur
#25474
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KBO-Leidsche-Rijn/activiteiten/Vice-Voorzitter/25474 om je aan te melden
SamenvattingKBO Leidsche Rijn wil graag het bestuur uitbreiden met twee algemeen bestuursleden. Werkzaamheden in overleg te bepalen.
Uitgebreide omschrijving

KBO Leidsche Rijn is een ouderenvereninging met ca. 800 leden en organisteert op jaarbasis een groot aantal activiteiten. Het bestuur bestaat uit 7 leden. Volgens schema treden bestuurleden af na een termijn van maximaal 2x vier jaar. Vandaar dat wij regelmatig nieuwe kandidaten zoeken voor een bestuursfunctie. Regeren is vooruitzien en dat doen we graag om onze vereniging goed te kunnen besturen. Thans zijn we opzoek naar een vice-voorzitter welke t.z.t. de functie van de voorzitter kan overnemen.

Bestuurlijke ervaring wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk, maar teamgeest wel. Wij zijn een bestuur waarbij ieder zijn of haar ervaring heeft ingebracht die past bij de doelstelling van de organisatie. Het motto van onze vereniging is "Omzien naar elkaar"

Heeft u belangstelling voor een bestuursfunctie en nog wat tijd over, dan bent u wellicht de man of vrouw die wij zoeken. Belt u gerust eens met onze voorzitter voor nadere informatie.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over KBO Leidsche Rijn
De KBO Leidsche Rijn richt zich op de 50-plussers van de gehele regio Leidsche Rijn. Alle senioren in Vleuten/De Meern/Haarzuilens, Montfoort en de nieuwbouwwijken in Leidsche Rijn zijn van harte welkom.

De KBO komt op voor de belangen van de ouderen in de ruimste zin van het woord. Ze organiseert vele activiteiten, zowel cultureel als voor gezelligheid, en zeker ook op het gebied van zingeving en ondersteuning.

De senioren staan in het middelpunt. KBO Leidsche Rijn, met ca. 900 leden, is een van de achttien afdelingen die deel uitmaken van de provinciale KBO Utrecht met een totaal van ca. 10.000 leden. Deze is op haar beurt één van de elf bonden van de landelijke Unie KBO die per 1 januari 2017 een samenwerkingsverband is aangegaan met de landelijke PCOB.

KBO-PCOB hebben gezamenlijk ca. 250.000 leden, daarmee behoort KBO-PCOB tot de grootste ouderenbond van Nederland. Elke afdeling en bond is geheel zelfstandig met eigen statuten, een eigen bestuur, en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

KBO Leidsche Rijn hanteert de drie O’s: Ondernemend, Onderzoekend en Ondersteunend.

Ondernemend in de vorm van activiteiten voor zowel de oudere als de jongere senior. Natuurlijk nog wel KKK (kaarten, kienen, keuvelen) maar ook veel activiteiten die aanspreken bij jongere senioren zoals themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Cultuur in de vorm van stadswandelingen, museumbezoek e.d. Ook aandacht voor Sociale Media, voorlichtingen en… te veel om op te noemen.

Onderzoekend op het gebied van maatschappelijke veranderingen om zo de belangen van de senioren optimaal te kunnen behartigen bij de gemeentelijke overheid. Deze belangenbehartiging wordt gedaan in samenwerking met andere organisaties zoals op plaatselijk niveau met het COSBO stad Utrecht.

Ondersteunend voor de senioren door het hebben van VOA’s (vrijwillige ouderenadviseurs) waar men terecht kan met de meest uiteenlopende vragen. Het hebben van HUBA’s (hulp bij belastingaangifte) en de landelijke service- en juristentelefoon.

Een vierde O mag niet ontbreken. De O van Open voor alle senioren. KBO Leidsche Rijn staat open voor alle senioren vanaf 50 jaar in de regio ongeacht zijn of haar geloofsrichting. Maar de katholieke grondslag is ons belangrijke uitgangspunt.
·
#25474
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KBO-Leidsche-Rijn/activiteiten/Vice-Voorzitter/25474 om je aan te melden